اقتصاد تهران
شماره خبر : 317324
تاریخ انتشار : ۱۴۰۴/۱۱/۱۳
اقتصاد تهران

صادرات یک میلیارد دلاری فولاد مبارکه، پشتوانه اقتصاد ایران

مدیرعامل فولاد مبارکه در آستانه دهه فجر اعلام کرد که این گروه صنعتی با صادرات یک میلیارد دلاری و تولید بیش از ۱۲ میلیون تن فولاد خام، در مسیر تبدیل شدن به یک بازیگر اصلی در بازارهای جهانی قرار دارد. او همچنین به چشم‌انداز ۱۰ ساله این شرکت اشاره کرد که در آن درآمد فولاد مبارکه به ۱۵ میلیارد دلار خواهد رسید.

به گزارش اقتصادتهران، سعید زرندی، مدیرعامل گروه فولاد مبارکه در گفت‌وگو با صداوسیما ضمن تبریک آغاز دهه فجر انقلاب اسلامی اعلام کرد که ظرفیت تولید فولاد کشور به حدود ۵۵ میلیون تن رسیده و جایگاه جهانی ما در تولید فولاد تثبیت شده است.

وی با اشاره به زنجیره گسترده فولاد در کشور، افزود: بیش از ۳۱۰ شرکت در زنجیره تولید فولاد کشور نقش‌آفرین هستند و امروز گروه فولاد مبارکه به‌عنوان مولود مبارک انقلاب اسلامی با تولید یک‌سوم فولاد کشور، بزرگ‌ترین تولیدکننده فولاد ایران است؛ این گروه بزرگ صنعتی دارای ظرفیت تولید بیش از ۱۲ میلیون تن فولاد خام و بهره‌وری تولید بالای ۹۳ درصد است.

مدیرعامل گروه فولاد مبارکه در ادامه، چشم‌انداز این مجموعه را حضور جدی و رقابت‌پذیر در عرصه بین‌المللی دانست و گفت: تمرکز اصلی فولاد مبارکه بر تولید گریدهای ویژه و محصولات با ارزش افزوده بالا است تا ضمن تأمین نیاز صنایع خودروسازی، نفت و لوازم خانگی، توان صادراتی کشور ارتقاء یابد و محصولات این مجموعه در عرصه بین‌المللی به محصولاتی باکیفیت و استاندارد شناخته شود. وی به برنامه‌های سرمایه‌گذاری فولاد مبارکه اشاره کرد و اذعان داشت: این گروه بزرگ صنعتی در حوزه فلزات ویژه، فولادهای سیلیکونی و محصولات خودرویی سرمایه‌گذاری می‌کند و در بخش معادن داخل و خارج کشور فعالیت دارد تا زنجیره تولید متوازن و پایدار باقی بماند.

زرندی یادآور شد: پایه‌گذاری فولاد مبارکه در سال‌های ۵۹ و ۶۰، در اوج جنگ تحمیلی انجام شد، با تدبیر مدیران وقت، این صنعت امروز به بزرگ‌ترین مجموعه فولاد ایران تبدیل شده و ظرفیت‌های متنوعی از معدن تا تولید ورق گرم و سرد را ایجاد کرده است؛ مجموعه فولاد مبارکه توانسته است در تمامی حلقه‌های زنجیره تولید فولاد از معدن تا محصول نهایی، دستاوردهای قابل توجهی کسب کند. این گروه صنعتی در بخش تولید کنسانتره با ظرفیت نزدیک به ۱۰ میلیون تن، در گندله‌سازی با ظرفیت ۱۸ میلیون تن و در تولید آهن اسفنجی با ظرفیت ۱۲ میلیون و ۸۰۰ هزار تن فعالیت می‌کند.

وی اضافه کرد: فولاد مبارکه نزدیک به ۱۲ میلیون تن فولاد خام تولید می‌کند و ظرفیت تولید ورق گرم آن به ۶ میلیون و ۸۰۰ هزار تن و ورق سرد به ۲ میلیون و ۱۵۰ هزار تن می‌رسد؛ این محصولات در صنایع مختلف کشور مورد استفاده قرار گرفته و نقش مؤثری در پیشبرد روند توسعه صنعتی ایفا می‌کنند.

مدیرعامل گروه فولاد مبارکه با اشاره به آمار تولید کشور عنوان داشت: ظرفیت کل فولاد ایران نزدیک به ۵۵ میلیون تن است و پیش‌بینی می‌شود تا پایان سال حدود ۳۳ میلیون تن تولید نهایی در کشور تحقق یابد. افت نسبی تولید در دو سال گذشته ناشی از محدودیت‌های انرژی بوده و برنامه‌هایی برای جبران آن از سال آینده در حال اجرا است. وی در خصوص چشم‌انداز ۱۰ ساله فولاد مبارکه تأکید کرد: هدف‌گذاری شده که با تمرکز بر تولید فولادهای ویژه و محصولات با ارزش افزوده بالا، درآمد این مجموعه به ۱۵ میلیارد دلار برسد. در سال جاری، فولاد مبارکه موفق شد حدود یک میلیارد دلار صادرات داشته باشد که این امر نقش قابل توجهی در رشد اقتصادی کشور داشت.

زرندی در پایان ابراز داشت: در حال حاضر ایران در جایگاه دهم تولید فولاد جهان قرار دارد و با بهبود زیرساخت‌ها، انتظار می‌رود که در آینده به جایگاه هفتم ارتقاء پیدا کند.