true
عضو هیات مدیره سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی کشور گفت: امسال به منظور نوسازی این صنعت، ۵۰۰ میلیارد ریال اعتبار از محل ردیف بودجه پیشبینی شده تا در قالب تسهیلات یارانهای، سه برابر این مبلغ از سوی بانکها به متقاضیان پرداخت شود.
به گزارش ایسنا منطقه لرستان، غلامرضا سلیمانی گفت: سنگ یکی از مزیتهای اصلی کشور است و در کنار کشورهایی همچون چین، ایتالیا و هند یکی از بزرگترین کشورهای تولید سنگ هستیم و این نشان دهنده این است که ایران سهم بسزایی از معادنش متعلق به سنگ است.
وی با بیان اینکه در حال حاضر در کشور 1437 معدن سنگ داریم که بیش از 1000 مورد فعال و مابقی در دست تجهیز و نیمه فعال هستند اظهار کرد: شش هزار واحد سنگبری در کشور به فرآوری سنگ میپردازند و 150 هزار نفر به صورت مستقیم و غیرمستقیم در این صنعت اشتغال دارند.
سلیمانی سرانه اشتغال در حوزه سنگ را 30 میلیون تومان اعلام کرد و گفت: صنعت سنگ در بحث توسعه صادرات غیرنفتی و اشتغالزایی در کشور نقش بسزایی دارد و البته این صنعت برای ساماندهی اشتغال جای کار دارد.
عضو هیات مدیره سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی کشور حجم سرمایهگذاری در این صنعت را 40 هزار میلیارد ریال برشمرد و با تاکید بر اینکه 50 هزار میلیارد ریال گردش مالی صنعت سنگ است، تصریح کرد: سال91، میزان صادرات سنگ خام110 میلیون دلار و میزان صادارت سنگ فرآوری شده 66 میلیون دلار بوده و در سال 90 میزان صادرات سنگ خام 113 میلیون دلار بوده و میزان صادارت سنگ فرآوری شده 45.6 میلیون دلار بوده است.
وی اضافه کرد: به خاطر تحریم و عدم انتقال ارز از کشورها به ایران به جای ارز پنج میلیون دلار سنگ خام نیز از خارج از کشور به داخل وارد شده است.
سلیمانی با بیان اینکه سازمان صنعت، معدن و تجارت در راستای استقلال ارزی کشور و کم کردن اتکاء درآمدهای ارزی کشور به نفت قصد دارد ارزش افزوده سنگ را بالا برده و از خامفروشی مواد معدنی و طبیعی کشور جلوگیری کند، اضافه کرد: بر همین اساس رویکرد جدید دولت و وزارت صنعت، معدن و تجارت این است که مشکلات صنعت سنگ را احصاء کند.
عضو هیات مدیره سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی کشور با بیان اینکه مشکلات حوزه صنعت سنگ در حوزههای مختلف نیروی انسانی، تکنولوژی، گردش مالی، دانش فرآوری و… بررسی میشود، ادامه داد: در حال حاضر بخشی از نیروی انسانی شاغل در بخش سنگ افغانها و مهاجران هستند که نیازمند آموزشهای حین کار هستند.
وی با اشاره به فرسودگی تجهیزات و تکنولوژی صنعت سنگ کشور گفت: در قالب نوسازی و طرح تجدید تکنولوژی به دنبال بهروزرسانی تکنولوژی سنگ کشور هستیم و به واحدهای تولیدی در این راستا کمک میکنیم.
سلیمانی گفت: امسال به منظور نوسازی این صنعت، ۵۰۰ میلیارد ریال اعتبار از محل ردیف بودجه پیشبینی شده تا در قالب تسهیلات یارانهای، سه برابر این مبلغ از سوی بانکها به متقاضیان پرداخت شود.
عضو هیات مدیره سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی کشور با تشریح مشکلات واحدهای تولیدی صنعت سنگ کشور در رابطه با گردش مالی اظهار کرد: طی سالهای گذشته با سیستم انقباضی بانکها به دلیل تحریمهای اقتصادی بسیاری از واحدهای تولیدی کشور برای تامین گردش مالی خود مشکل داشتند.
وی یادآور شد: وزارت صنعت، معدن و کشاورزی به دنبال این است که از منابع 10 درصدی صندوق توسعه ملی به صنعت سنگ کمک کند.
سلیمانی ظرفیت اسمی تولید سنگ کشور را سالانه ۱۴۷ میلیون مترمربع برشمرد و تصریح کرد: به دلیل نبود تجهیزات و امکانات، بیش از ۲۵ درصد ظرفیت کارخانجات در این حوزه بدون استفاده مانده است.
عضو هیات مدیره سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی کشور از راهاندازی دو شهرک فناوری صنعت سنگ در حوزه سنگهای ساختمانی و تزیینی در استانهای همدان و اصفهان تا پایان امسال خبرداد و گفت: هشت خوشه سنگ در کشور فعال و راهاندازی شده و دو خوشه نیز در استانهای یزد و کردستان در دست اقدام است.
true
true
https://tehraneconomy.ir/?p=4598
false
true