true
شهردار تهران گفت: در نقطهای قرار داریم که باید و ناگزیر اقتصاد بدون نفت را تجربه کنیم.
محمدباقر قالیباف روز دوشنبه در نشست مشترک شهرداران کلانشهرها و روسای شوراهای اسلامی شهر، اظهار کرد: زمان آن رسیده که مجموعه مدیریت محلی و شهری در سراسر کشور چاره اندیشی و یک تدبیر جدی برای آینده خود کنند.
وی افزود: به نظر میرسد این یک انتخاب نیست بلکه ضرورتی اجتناب ناپذیر است و این تنها مربوط به مدیریت محلی در کشور نیست بلکه برای مدیریت ملی نیز این شرایط وجود دارد.
شهردار تهران تصریح کرد: کشور ما قریب به ۱۰۰ سال است که اداره خود و برنامه و پیشرفت خود را درست یا غلط به سرنوشت نفت در کشور گره زده و همه برنامهها را با تکیه بر آن بسته است.
قالیباف با بیان اینکه سوابق نشان داده هر گاه شعار دادیم که از این موضوع فاصله بگیریم، وابستگی بیشتری به نفت پیدا کردیم، خاطرنشان کرد: البته منکر این نیستیم که نفت یک نعمت الهی است و به عنوان ظرفیت برای توسعه و پیشرفت کشور محسوب میشود اما تجربه نشان داده است نفت برای ما نسبت به سایر کشورها چالش ایجاد کرده است تا جایی که امروز دشمنان کمربسته نظام اسلامی از این ظرفیت به عنوان ابزار و اهرمی برای از پا درآوردن کشور استفاده میکنند.
شهردار تهران با بیان اینکه در کشورمان در اوایل دهه ۸۰ رشد صنعتی دو رقمی را در دوره ۱۳ تا ۱۴ ماهه تجربه کردیم، گفت: آن زمانی که قیمت نفت به پایینترین قیمت سطح خود رسید این ضرورت پیش آمد کشور در سیاست گذاری و تصمیم گیری به این موضوع دقت کند از این رو رشد کشور در حوزه صنعت دو رقمی شد بنابراین این ظرفیت در کشورمان وجود دارد و مهم است باور ما درون زا باشد نه بیرون زا.
قالیباف با اشاره به اینکه بی شک با دشمنانی که ما داریم راهی جز تکیه به ظرفیت های درون کشور نداریم، افزود: لازم است سیاستها، قوانین و مقررات کاملا به دور از تکیه بر نفت باشد از این رو تنها راه تکیه به مردم و اقتصاد مردمی است که از رانت و رانت بازی جلوگیری میکند و این در واقع ریشه و اساس اقتصاد مقاومتی محسوب میشود.
قالیباف با بیان اینکه کارهای خدماتی باید در هر حجم و گستردگیای واگذار شود، خاطرنشان کرد: در کشوری که بالغ بر ۷۰ درصد مردم آن شهرنشین هستند، به مدیریت محلی نیاز دارد چرا که قطعاً دولت توان چنین پشتیبانیهایی را ندارد، مگراینکه چنگ بزند از جیب شهردارها برداشته و متمرکز کند که این همان بیراهه های گذشته است.
وی با بیان اینکه برنامه ششم توسعه کشور در حال تدوین است، ادامه داد: ما به عنوان فعالان مدیریت های شهری باید در تدوین برنامه ششم نظرات خود را ارائه دهیم.
وی اضافه کرد: برنامه ششم و بودجه سال آینده نقطه عطفی است که رویکردها را اصلاح کنیم و دولت به امور حاکمیتی، تصدی گری، تولید خدمات ارزان با کمک مردم به درستی توجه کند و به سمت درآمدهای پایدار حرکت نماید.
شهردار تهران ادامه داد: برخی اوقات مشاهده میشود که مساوات را با عدالت اشتباه میگیریم، سال ۸۵ و ۸۶ در استان فارس بلیت اتوبوس ۱۰۰ تومان اما در تهران ۲۰ تومان بود، که پول بلیت کاغذی و کارگران فروش بلیت سالانه ۶.۵ میلیارد تومان هزینه داشت اما پولی که از آن بر میگشت پنج میلیارد تومان بود و این یعنی حمل و نقل صلواتی.
قالیباف با اشاره به اینکه با سیاست های گام به گام به نقطه امروز رسیدیم، گفت: معتقد هستیم اقشاری در جامعه داریم که باید حمل و نقل مجانی سوار شوند، همچنین افرادی وجود دارند که باید ۵۰ درصد قیمت بلیت را پرداخت کنند و افرادی که باید ۱۰۰ درصد بلیت را پرداخت نمایند اما اینکه چرا این تفکیک انجام نمیشود جای سؤال است.
وی با بیان اینکه متاسفانه گاهی رفتارهای سیاسی در تصمیماتی که باید بگیریم مانع از اتخاذ تصمیم درست و به نفع مردم میشود، افزود: برگزاری این نوع نشست های مشترک را تنها به یک روز بسنده نکنیم بنابراین مجموعه مدیریت شهری خود را تکلیف بداند تا با تمام توان این موضوع را بررسی نماید وگرنه دیر یا زود از پا در میآییم.
شهردار تهران تصریح کرد: این رویکرد نیز مورد نظر و تاکید دولت است اما به نظر میرسد که در بخشها و لایحه های بعدی در سطح ملی ممکن است افرادی به خاطر اینکه احساس درستی از این موضوع نداشته باشند مخالفت کنند و یا حرکت ما را با سختی همراهی کند.
قالیباف با تاکید بر اینکه پیشرفت و اقتصادی مقاومتی بر نگاه درون زا از پایین به بالا اتفاق میافتد و هر امری که از بالا به پایین انجام شود محکوم به شکست و عدم موفقیت است، خاطرنشان کرد: امروز بیش از هر زمان دیگری به مدیریت شهری نیاز داریم بنابراین باید اختلاف سلیقهها را کنار بگذاریم و به صورت یکپارچه متمرکز شویم و گرنه تجربه تلخی در تاریخ مدیریت شهری خواهیم داشت.
true
true
https://tehraneconomy.ir/?p=14560
false
true