true
اقتصادتهران: حدود ۲۵۰۰ مشاور و روانشناس این روزها مراحل پایانی دورههای تخصصی را در قالب «طرح ملی تربیت مدرسان آموزشهای پیش از ازدواج» میگذرانند تا با پایان این دورهها و از فروردینماه این طرح به مرحله اجرا برسد.
در قالب این طرح ۷۵۰ هزار زوج در آستانه ازدواج تحت پوشش فراگیر آموزشهای پیش از ازدواج قرار میگیرند تا در یک دوره ۱۶ ساعته با مهارتها و شاخصهای انتخاب صحیح همسر و در ادامه آموزههای لازم برای زندگی آشنا شوند.
این همان طرحی است که حالا گروهی در قوه قضاییه، دولت و دیگر دستگاههای مسئول در حال پیگیری آن هستند تا اگر به جمعبندی برسند، گذراندن دورههای ۱۶ ساعته آموزشهای پیش از ازدواج برای ثبت عقد در دفترخانههای ازدواج اجباری شود.
یک ماه پیش مسعود سلطانی فر وزیر ورزش و جوانان در مراسم اعطای مجوز به مراکز مشاوره ازدواج و خانواده، برخی مجوزهای لازم برای ثبت ازدواج را صوری دانست و گفت: ایجاد الزاماتی همچون مشاوره خانواده در کنار برخی مجوزهای دیگر برای ثبت ازدواج از ضروریات است و باید دریافت تاییدیه حضور در دوره های مشاوره پیش از ازدواج، به عنوان سندی مهم در ثبت ازدواج مد نظر قرار گیرد.
جزئیاتی از طرح آموزشهای پیش از ازدواج
بر اساس آمار از سال ۷۳ تا ۹۳ طلاق در کشور با شیب بالا از ۲۹ هزار مورد به ۱۶۲ هزار مورد در سال رسیده است که ۱۴ درصد طلاقها در سال اول زندگی و ۴۸ درصد در پنج سال نخست زندگی رخ میدهد.
همه آمارهای نگران کننده در زمینه طلاق، نبود موضوعی مهم در ازدواج را نشان می دهند. به اعتقاد بسیاری کارشناسان ارائه آموزشهای پیش از ازدواج اگر در زمان درست و با آموزشهایی استاندارد انجام شود، می تواند به میزان قابل توجهی جلوی طلاق را بگیرد.
تاریخچه مصوبات قانونی مربوط به آموزشهای پیش از ازدواج به ۲۵ سال پیش بر میگردد. در سال ۱۳۷۰ آموزشهای پیش از ازدواج در کشور تصویب شد و در سال ۸۱ در دستور کار بهزیستی قرار گرفت، اما ادامه نیافت. سال ۸۲ در برنامه چهارم توسعه و شورای عالی جوانان برنامه ساماندهی ازدواج جوانان به تصویب رسید، اما این برنامهها تا سال ۹۴ که سند سلامت جوانان تصویب شد، فراز و نشیب بسیاری را طی کرد.
در ادامه ارائه آموزشهای پیش از ازدواج در قالب طرح تسهیل ازدواج، به تصویب مجلس رسید اما با وجود گذشت ۱۰ سال از تصویب قانون تسهیل ازدواج در مجلس شورای اسلامی، این آموزشها هنوز به طور شایسته اجرا نمیشود و مغفول مانده است.
طرح ارائه آموزشهای پیش از ازدواج به ۷۵۰ هزار زوج در آستانه ازدواج خردادماه گذشته طی مراسمی کلید خورد و اگرچه در آن زمان ماهیت آن چندان شناخته شده نبود اما پس از ۲ ماه و در مردادماه، این طرح در ستاد ملی ساماندهی امور جوانان مطرح شد.
طرحی با هدف کنترل و مدیریت نرخ طلاق و ازدواج
مدیر کل دفتر ازدواج و تعالی خانواده وزارت ورزش و جوانان که از طراحان و بانیان این طرح است در خصوص اهداف طرح آموزشهای پیش از ازدواج جوانان به مهر، گفت: کنترل و مدیریت نرخ ازدواج، طلاق، جمعیت و آسیبهای اجتماعی از مهمترین اهداف این طرح است و این طرح میتواند بزرگترین و جامعترین طرح ملی تاریخ جمهوری اسلامی ایران باشد، مشروط به اینکه همه دستگاهها حمایت کنند.
ناصر صبحی افزود: مقدمات اجرای طرح آغاز شده و اولویت اجرا با کارکنان در آستانه ازدواج در وزارتخانهها و فرزندان جوان کارکنان دستگاههای دولتی و غیردولتی است.
ناصر جعفرزاده
true
true
https://tehraneconomy.ir/?p=72267
false
true