true
اقتصادتهران: بیمارانی که دچار التهاب و عفونت در معده و یا اثنی عشر بوده و سپس درمان شدهاند و داروهای خود را با فاصله حدود ۱۲ ساعت مصرف میکنند، میتوانند با مصرف داروهای خود در وعده سحر و افطار روزه بگیرند، اما درمورد بیماریهایی همچون هپاتیت بیماران باید فرد به فرد بررسی شوند و نمیتوان یک دستور کلی برای آنها صادر کرد.
به گزارش اقتصادتهران، یک فوق تخصص گوارش و کبد روز چهارشنبه افزود: بیمارانی که دچار التهاب و عفونت در معده و یا اثنی عشر بوده اند و در حال حاضر درمان شده اند و ماه هاست از بهبودی آنان می گذرد و داروهایشان را با فاصله حدود ۱۲ ساعت مصرف می کنند، می توانند با مصرف داروهای خود در وعده سحر و افطار روزه بگیرند.
به گزارش دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، حمید اسدزاده اظهار داشت: بعد از چند روز روزه گرفتن برای این افراد مشکلی ایجاد نشد می توانند روزه داری را ادامه دهند، اما برخی از بیماران که در فاز فعال بیماری هستند مانند کسانی که زخم معده و اثنی عشر دارند و درحال درمان اند، نباید روزه بگیرند.
اسدزاده درباره بیمارانی که یبوست های مزمن و شدید دارند و فقط با مصرف دارو وضعیتشان بهتر می شود، گفت: گرفتن روزه ممکن است یبوست این افراد را تشدید کند و دچار عوارضی شوند که در آینده برای آنان مشکل ساز باشد.
این متخصص افزود: اما روزه گرفتن برای برخی از بیماران دچار مشکلات گوارشی مانند کسانی که ریفلاکس دارند می تواند مفید باشد و از روزه گرفتن احساس رضایت کنند، اما این افراد باید مراقب باشند هنگام سحر و افطار یک جا حجم زیادی غذا نخورند و مواد غذایی را فاصله زمانی بخورند.
به گفته اسدزاده، هنگام سحر نیز این افراد باید از خوردن غذاهای سنگین اجتناب کنند و یک تا دو ساعت پیش از اذان به تدریج غذا بخورند تا هنگام اذان حجم زیادی غذا وارد معده شان نشود.
این متخصص درباره افرادی که دچار بیماری های مزمن کبد و گوارش هستند، توضیح داد: در مورد افرادی که دچار بیماری هایی همچون نارسایی و هپاتیت هستند باید فرد به فرد تصمیم گرفته شود و نمی توان یک دستور کلی برای همه این افراد صادر کرد.
وی درباره بیمارانی که باید منظم دارو مصرف کنند و یا دچار ضعف سیستم ایمنی هستند، گفت: ممکن است این افراد نتوانند گرسنگی طولانی مدت را تحمل کنند و روزه گرفتن برای آن ها دردسر ساز شود، اما بیمارانی که یک نوبت دارو مصرف می کنند مانند کسانی که هپاتیت های ویروسی دارند اگر کبدشان به درجه نارسایی نرسیده باشد معمولا می توانند روزه بگیرند.
true
true
https://tehraneconomy.ir/?p=185692
false
true