true
اقتصادتهران: مدیرکل اعتبارات بانک مرکزی ضمن اعلام شرایط اعطای وام خودرو و اجرایی شدن آن در هفته آینده در بانکها از بررسی افزایش وام مسکن در جلسه پیشروی شورای پول و اعتبار خبر داد و گفت: برای دریافت وام، خودروی خریداری شده باید تولید داخلی باشد از اینرو قرار شد تا وزارت صنعت و خودروسازان لیستی از خودروهای داخلی را به بانک مرکزی اعلام کند.
علی اصغر میرصادقی در نشستی به ارائهی توضیحاتی در رابطه با مصوبات اخیر شورای پول و اعتبار مبنی بر تغییر تسهیلات خرد پرداخت.
وی با اشاره به ابلاغ دستورالعمل بانک مرکزی برای تغییرات تسهیلات خرد به بانکها در رابطه با وام خودرو و خرید کالا نیز توضیح داد: با توجه به اینکه پرداخت وام خودرو نیازمند تعیین شیوهی ارائه آن بود امروز – سهشنبه – جلسهای با نمایندگان وزارت صنعت داشته و توافقات خوبی انجام شد که براین اساس شیوهنامه پرداخت تسهیلات خودرو تهیه و حداکثر تا هفته آینده به بانکها ابلاغ میشود.
مدیر کل اعتبارات بانک مرکزی همچنین با اشاره به شرایط تعیین شده برای دریافت وام خودرو گفت: خودروی خریداری شده باید تولید داخلی باشد از اینرو قرار شد تا وزارت صنعت و خودروسازان لیستی از خودروهای داخلی را به بانک مرکزی اعلام و ما آن را در اختیار بانکها قرار دهیم بنابراین به هیچ خودروی خارجی تسهیلات این بخش تعلق نخواهد گرفت.
وی ادامه داد: همانطور که در جلسه شورای پول و اعتبار مصوب شد میزان مشارکت ۶۰ درصدی برای وام خودرو تعیین شده و حداکثر آن ۱۵ میلیون تومان خواهد بود، بنابراین اگر خودرویی ۲۰ میلیون تومان قیمت دارد ۶۰ درصد آن یعنی حدود ۱۲ میلیون تومان از سوی بانکها پرداخت میشود که البته حداکثر به ۱۵ میلیون تومان خواهد رسید.
میرصادقی در مورد زمان بازپرداخت و سود وام خودرو نیز گفت: حداکثر بازپرداخت در یک دوره سه تا پنج ساله و نرخ سود آن برمبنای عقود مبادلهای که اخیرا به ۲۱ درصد کاهش یافته خواهد بود.
وی تاکید کرد: در مورد وام جعاله، خرید خودرو وجایگزینی خودروهای فرسوده حداکثر مشارکت پنج ساله و به عبارتی ۶۰ ماهه خواهد بود که حتما باید نرخ عقود مبادلهای مصوب شورای پول و اعتبار در رابطه با آن اجرایی شده و از هفته آینده نیز لازمالاجراست.
مدیر کل اعتبارات بانک مرکزی در مورد اینکه مبنای ۶۰ درصدی تعیین شده برای اعطای وام کالا با توجه به نرخ روز خودروهای داخلی تناسبی با ۱۵ میلیون تومان سقف وام ندارد، توضیح داد: این ۶۰ درصد مبنای مشارکت بین خریدار و بانک است. این در حالی است که ما در نظر داشتیم نسبت به مشارکت بین ۳۰، ۴۰ و ۵۰ درصد باشد و این ارقام در مورد خریدهای مختلف با یکدیگر متفاوت خواهد بود به عنوان مثال برای یک خودروی ۲۰میلیونی ۶۰ به ۴۰ و یا ۳۰ میلیونی ۵۰ به ۵۰ میرسد.
میرمحمد صادقی همچنین از جلسه روز گذشته – چهارشنبه – بانک مرکزی با اتحادیه تولید کالاهای داخلی سخن گفت و افزود: براین اساس در این جلسه شیوهنامه افزایش وام کالا نیز تدوین شده و به مانند وام خودرو ابلاغ میشود.
وی در مورد تعیین وثیقههای سنگین وامها به منظور ارائه تسهیلات خرد یادآور شد: طبق آییننامه بانکداری بدون ربا بانک مرکزی دخالتی در تعیین وثایق ندارد، اما با توجه به بالارفتن مبلغ وامها در سال جاری ما نسبت به این موضوع تاکید داشتیم. با این وجود از سویی دیگر به بانکها تاکید کردهایم که در پرداخت وامهای خرد راحتتر برخورد کنند.
وام مسکن به شورای پول و اعتبار میرود
مدیر کل اعتبارات بانک مرکزی در ادامه دربارهی افزایش وام مسکن در سال جاری و پیشنهادات مطرح شده در مورد آن توضیح داد: اطلاعات ارائه شده از سوی بانک مسکن به بانک مرکزی دارای ابهاماتی بود که طی جلساتی این ابهامات را برطرف کرده و اکنون به توافقاتی دست یافتیم،اما در مجموع باید نتیجهی بررسیهای ما در شورای پول و اعتبار مطرح و بررسی شود.
به گفته میرصادقی جلسه هفته آینده شورای پول و اعتبار به بررسی افزایش وام مسکن اختصاص دارد.
توضیح میرمحمد صادقی در رابطه با شرایط وام ازدواج در سال جاری
مدیر کل اعتبارات بانک مرکزی در بخش دیگری از سخنان خود در مورد پرداخت وام ازدواج با دو روش در سال جاری توضیح داد و گفت: روش اول همان وام سه میلیونی به ازای هر زوج است که مانند سال گذشته پرداخت میشود در این حالت در مجموع زوجین شش میلیون تومان بهطور نقدی وام دریافت خواهند کرد.
وی راه دیگر تسهیلات ازدواج را قانون مصوب در بودجه امسال عنوان کرد و گفت: براین اساس هریک از زوجین میتوانند به میزان ۱۰ میلیون تومان کالای داخلی خریداری کنند.بر این اساس بانکها اقساط کالاهای خریداری شده را پرداخت کرده و در سالهای بعد خود زوجین مبلغ وام را به بانک بر میگردانند.
مدیر کل اعتبارات بانک مرکزی یادآور شد: آییننامه مربوط به خرید کالا تا سقف ۱۰ میلیون تومان برای هر یک از زوجین به جای وام نقدی ازدواج در حال تدوین است و حتما در سال جاری اجرا میشود.
true
true
https://tehraneconomy.ir/?p=21192
false
true