true
اقتصادتهران: شبکه نسل چهارم تلفن همراه ۴G/LTE صبح روز سهشنبه، اول اردیبهشت ماه سال ۹۴، طی مراسمی با حضور مدیران ارشد ایرانسل و جمعی از اصحاب رسانه در سالن اجتماعات ۹دی بوشهر، در شهرهای بوشهر و عسلویه به صورت رسمی راهاندازی شد تا این شهرها علاوه بر نسل سوم تلفن همراه، تحت پوشش فناوری نسل چهارم تلفن همراه نیز قرار بگیرند.
به گزارش روابط عمومی ایرانسل، به همراه بوشهر و عسلویه شهرها و مناطق خورموج، سیراف، تلاشکی، بردخون، نظرآقا، نخلتقی و برازجان، از استان بوشهر تحت پوشش نسل سوم اینترنت همراه قرار گرفتهاند، که با بهره برداری از آخرین نسل فناوری اینترنت همراه جهان در شهر بوشهر، عسلویه و نخلتقی این سه شهر علاوه بر نسل سوم، تحت پوشش نسل چهارم تلفن همراه نیز قرار گرفتند.
به گفته مدیرکل پروژه ایرانسل پس از اخذ پروانه رسمی ارتقای شبکه به نسلهای سوم و چهارم تلفن همراه و ارائه موفقیتآمیز خدمات ۳G باند پهن همراه در بیش از ۲۰۰ شهر و دهستان و در تمامی استانهای ایران توسط ایرانسل، شبکه ۴G/LTE بهعنوان آخرین نسل فناوری ارتباطی حال حاضر دنیا، برای نخستین بار در ایران و توسط ایرانسل در آخرین روز آبان ماه ۹۳ در مشهد مقدس راهاندازی شد و با توسعه شبکه، امروز در شهرهای بوشهر، عسلویه و نخلتقی از استان بوشهر به بهرهبرداری رسید.
محمدرضا منصوری در این مراسم گفت: در حال حاضر، سرویس ۳G ایرانسل دربیش از۲۳۷ شهر و دهستان در تمامی ۳۱ استان کشور راه اندازی شده و سرویس ۴G ایرانسل نیز در بیش از ۵۶ شهر ایران در دسترس است و با توسعه پرشتابی در حال توسعه است.
ایرانسل در استان بوشهر
مدیرکل پروژه ایرانسل درباره وضعیت خدمات این اپراتور در استان بوشهر گفت: در حال حاضر شهرها و مناطق بندربوشهر، عسلویه، خورموج، سیراف، تلاشکی، نظرآقا، نخلتقی، بردخون و برازجان تحت پوشش ۳Gایرانسل قرار دارند و شهر بوشهر به عنوان مرکز استان بوشهر و عسلویه به عنوان قطب نفت و پتروشیمی ایران و همچنین شهر نخلتقی تحت پوشش شبکه نسل چهارم تلفن همراه ایرانسل نیز قرار گرفته اند.
منصوری دربارهی ضریب شاخصهای ICT در استان بوشهر گفت : استان بوشهر شانزدهمین استان ایران از نظر ضریب نفوذ کاربر اینترنت است و در جایگاه بیست وششمین استان ایران از نظر تعداد کاربر اینترنت قرار می گیرد.
وی همچنین تصریح کرد: استان بوشهر چهارمین استان ایران از نظر تعداد کاربر اینترنت همراه است و ضریب نفوذ تلفن ثابت در این استان پایین تر از میانگین کشور است، این درحالی است که ضریب نفوذ تلفن همراه در استان بوشهر بالاتر از میانگین کشور است.
مدیرکل پروژه ایرانسل در ادامه درباره عملکرد ایرانسل در استان بوشهر ادامه داد: ایرانسل در این استان ۳۵ شهر، ۲۶۷ روستا، ۷۴۰ کیلومتر از جادههای فرعی و اصلی، ۵ سکوی نفتی را تحت پوشش شبکه تلفن همراه خود قرار داده و بیش از ۵۰۰هزار مشترک در این استان دارد.
منصوری گفت ایرانسل در بوشهر ۱۷۸ سایت BTS دارد که منجر به پوشش جمعیتی ۹۹ درصدی ایرانسل در استان شده است. به گفته وی میزان تخفیف مکالمه در طرح جزیره هوشمند ایرانسل نیز تا ۹۰ درصد بوده است.
ویژگیهای شبکه نسل چهارم تلفن همراه
با راهاندازی شبکه نسل چهارم ایرانسل، برای اولین بار در ایران، مشترکان تلفن همراه و کاربران خدمات باند پهن همراه کشور میتوانند اینترنتی با کیفیت جهانی را تجربه کرده و با استفاده از سیمکارتهای Usim به عنوان سیمکارتهای نسل جدید ایرانسل، خدمات ۴G را جایگزین سایر روشهای دسترسی به اینترنت کنند.
نسل چهارم تلفن همراه تمام قابلیتهای مدرنترین گوشیهای موجود در بازار را پشتیبانی میکند و با استفاده از این خدمات امکان دریافت و مشاهده فایلهای ویدئویی با کیفیت HDبازی به صورت آنلاین و بدون تاخیر زمانی، استفاده همزمان برای چند کاربر بدون کاهش کیفیت خدمات، استفاده از برنامههای کاربردی (اپلیکیشن) و محصولات و خدمات مبتنی بر اینترنت با سهولت و کیفیت فوقالعاده فراهم خواهد شد.
ایران همگام با تکنولوژی جهان
مدیرکل پروژه شرکت خدمات ارتباطی ایرانسل با اشاره به راهاندازی شبکه نسل چهار، همگام با اپراتورهای برتر جهان به ارائه تاریخچه ای از بهرهبرداری از این شبکه پرداخت و گفت: در سال ۲۰۰۴ شرکت NTT DOCOMO ژاپن، LTE را به عنوان یک استاندارد بینالمللی در حوزه ارتباطات رادیویی پیشنهاد داد اما در سال ۲۰۰۷ بود که شرکت اریکسون سوئد و شرکت NTT DOCOMO ژاپن، به ترتیب سرعتهای ۱۴۴ مگابیت بر ثانیه و ۲۰۰ مگابیت بر ثانیه با استفاده از LTE را مورد آزمایش قرار دادند و یک سال پس از این تاریخ بخش ارتباطات رادیویی ITU، ملزومات استاندارد سیستمهای نسل چهارم را تعریف کرد. در سال ۲۰۰۹ نیز شرکتهای نوکیازیمنس (NSN) و LG با مشارکت یکدیگر اولین آزمون کامل (End-to-End) عملکرد LTE را با موفقیت انجام دادند.
منصوری ادامه داد: نخستین شبکه LTE در سال ۲۰۰۹ در استکهلم و اسلو راهاندازی شد و سپس در سال ۲۰۱۱ کره جنوبی صاحب چنین شبکهای شد. اکنون در سال ۲۰۱۴ ایران و در نخستین روزهای ماه سوم سال ۲۰۱۵ میلادی گیلان از شبکه LTE ایرانسل برخوردار شده است.
مزایای بهرهگیری از نسل چهارم اینترنت تلفن همراه
مدیرکل پروژه ایرانسل گفت: LTE نسل چهارم فناوری شبکههای موبایل است و از مهمترین مزایای آن میتوان به پهنای باند بیشتر، امکان انتقال فایلهای حجیم و پرمحتواتر در مدت زمان کمتر، بهبود مدت زمان پاسخگویی شبکه و برقراری ارتباطات در لحظه (Real Time)، بهبود عملکرد شبکه و برقراری و حفظ ارتباط در حین حرکت سریع اشاره کرد.
وی همچنین به مزایای دیگر استفاده از ۴G/LTE به روایت صاحبان کسب و کار در آمریکا اشاره کرده و ادامه داد: بهرهگیری از این نسل از اینترنت تلفن همراه منجر به اثراتی شده است که از آن جمله باید به مواردی چون افزایش بهرهوری، کاهش هزینهها، توسعه کسب و کارهای جدید، افزایش رضایت شغلی کارکنان و افزایش رضایت مشتریان اشاره کرد.
روند مصرف دیتای همراه
به گفته منصوری، پیشبینی میشود روند مصرف دیتای همراه در مناطق مختلف در آفریقا و خاورمیانه ۹.۴ درصد، در آمریکای شمالی ۱۸.۶ درصد، در آسیای شرقی ۴۲.۴ درصد، در اروپای مرکزی و شرقی ۱۰.۳ درصد، اروپای غربی ۱۲ درصد و در آمریکای لاتین ۷.۳ درصد باشد.
وی افزود: درحال حاضر ۳۳۱ شبکه LTE در ۱۱۲ کشور جهان و ۵۴۷ شبکه ۳G در ۲۱۶ کشور جهان به صورت تجاری راهاندازی شده است و درصد مشترکان فعال باند پهن همراه از سال ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۴ در کشورهای توسعهیافته ۸۳.۷ درصد، در کل جهان ۳۲ درصد و در کشورهای درحال توسعه ۲۱.۱ درصد است.
مدیرکل پروژه ایرانسل، سرعت دانلود در شبکه نسل چهارم را بین ۱۰ تا ۴۰ مگابیت بر ثانیه، سرعت آپلود را بین یک تا ۱۵ مگابیت بر ثانیه و مدت زمان پاسخگویی را بین ۵۰ تا ۱۵۰ میلیثانیه عنوان کرد.
رشد ۳برابری مصرف دیتا بعد از راهاندازی LTE
به گفته منصوری مصرف ماهیانه دیتای شبکه ایرانسل در پایان اسفندماه به بیش از ۵۰۰۰ ترابایت رسیده که این میزان مصرف در قیاس با دوره قبل از بهرهبرداری در شهرهای تحت پوشش اینترنت پهن باند بیش از ۳ برابر رشد یافته است.
وی درباره سرعت انتقال دیتا تصریح کرد: سرعت انتقال داده در شبکه اینترنت ۳G ایرانسل در حال حاضر به طور متوسط ۱۰ برابر شبکه نسل ۲.۷۵ (EDGE) و سرعت انتقال داده در شبکه اینترنت ۴G ایرانسل درحال حاضر به طور متوسط ۱۲ برابر شبکه ۳G و ۱۲۰ برابر نسل ۲.۷۵ است.
منصوری درباره میزان مصرف دیتای استان بوشهر ادامه داد: مصرف ماهیانۀ دیتا در استان بوشهر در پایان اسفند ماه به بیش از۴۶ ترا بایت رسیده است . این میزان مصرف در قیاس با دوره قبل از بهره برداری شبکه نسل سه و چهار ایرانسل در استان بوشهر بیش از ۷۰درصد رشد یافته است.
شهرهای تحت پوشش نسلهای سوم و چهارم ایرانسل
به گفته مدیرکل پروژه ایرانسل، بیش از ۲۳۷ شــهر و دهستان در کل کشور تحــت پوشش نسل سوم تلفن همراه هستند که آبادان، آستارا، اراک، اردبیل، ارومیه، اسدآباد، اصفهان، اندیشه، اهواز، ایلام، بابل، بجنورد، بندر انزلی، بندرعباس، بوکان، بوشهر، بهارستان، بیرجند، تبریز، تهران، درگهان، دستگرد، دوگنبدان، دولت آباد، جلفا، خرم آباد، خوی، رشت، ری، زاهدان، زنجان، ساوه، سرعین، سقز، سمنان، سنندج، سهند، شاهین شهر، شهرکرد، شیبان، شیراز، طرقبه، طوس، فسا، قائم شهر، قروه، قزوین، قم، کرج، کرمان، کرمانشاه، گرگان، لاهیجان، لنگرود، مرودشت، مشهد، میامی، میاندوآب، همدان، یاسوج، یزد، امیرکلا، محمودآباد، نور، آستانه اشرفیه، رودبار قصران ، درود ، شهربابک، میانه، ایزد شهر، تنکابن، رویان، رامسر، شهر جدید صدرا، کیش، قشم، بوشهر و عسلویه از جمله آنها هستند و ۸۰ درصد از مشترکان دیتا در این منــاطق تحت پوشش قرار گرفتهاند که این میزان به بیش از ۵۰۰ شهر و دهستان تا پایان سال خواهد رسید.
وی شهرهای تحت پوشش نسل چهارم را عمده مراکز استانها و شهرهای بزرگ عنوان کرد و گفت: میزان پوشش نسل ۴ ایرانسل در شهرهای بزرگ تا پایان سال جاری به بیش از ۱۲۰ شهر خواهد رسید.
true
true
https://tehraneconomy.ir/?p=20097
false
true