true
اقتصادتهران: مصطفی محدثی خراسانی میگوید: سیستم فرهنگی کشور به شدت نسبت به شعر بیمهر و کملطف است.
این شاعر در گفتوگو با ایسنا درباره وضعیت ادبیات در سال ۹۵ اظهار کرد: جریان ادبیات و شعر در واقع حرکت تاریخی و ریشهداری است که مسیر خود را با شکوه و پویایی همچنان ادامه میدهد. البته در موقعیتها و رخدادهای مختلف، فراز و فرودهای تاریخی به وجود میآید که باعث میشود رشد ادبیات کند یا سریع شود؛ در مواقعی به شعر عمق میبخشد و گاهی اوقات آن را از عمق به سطح میآورد.
او در ادامه اظهار کرد: به جریان ادبیات بعد از پیروزی انقلاب خون تازهای دمیده شد و شکوه مضاعفی پیدا کرده است. کماکان در این رشد، پویایی و شکوفایی نقش اصلی را خود صاحبان خلق اثر یعنی شاعران به عهده داشتهاند، اما انتظاراتی که از نظام فرهنگی ما میرود، یعنی برنامهریزی و حساسیت کلان به شعر و حمایت و پیگیری بیشتر در شعر، برآورده نشده و ظرفیت لازم در نظام فرهنگی ما ایجاد نشده است.
محدثی خراسانی درباره وضعیت کتاب در سال ۹۵ نیز گفت: احساس میکنم بیشتر به لحاظ کمی و تا حدودی کیفی رشد خوبی داشتهایم. امسال چشمم بیشتر به تازههای نشر در ادبیات میافتد که نشاندهنده اتفاقاتی است که موجب رونق نسبی کتاب شده است. این مسئله را باید به فال نیک گرفت و بر روی این عوامل مثبت که منجر به رونق شدهاند، تأکید کرد. باید به اینها پرداخت تا مسیر برای پیشرفت بیشتر باز شود.
او در پاسخ به اینکه چه عواملی باعث رشد کمی کتاب در سال جاری شده است گفت: من بیشتر معلول را بیان کردم و آنچیزی که میبینم. سیستم چاپ و نشر وزارت ارشاد، جریان بررسی کتاب، صدور مجوزها، تسهیل در امکانات چاپ و نشر و عوامل مختلف دیگر میتواند موثر باشد.
این شاعر درباره بهترین و بدترین خبری که در حوزه ادبیات و کتاب شنیده است گفت: حضور ذهن ندارم و نمیتوانم در اینباره حرفی بزنم.
او همچنین درباره بهترین کتابی که در سال جاری خوانده است گفت: امسال از شاعران نسل میانسال و جوانتر شعر انقلاب و معاصر کتابهای زیادی چاپ شده است، اما سه مجموعه شعر از علیرضا سپاهی لایین با عنوانهای «فوارهها»، «تقویم تنهایی» و «شرح بتپرستیها» از کارهای خوبی بوده که با انتشارات سپیدهباوران منتشر شدهاند. درباره ادبیات داستانی و رمان هم اشراف ندارم.
true
true
https://tehraneconomy.ir/?p=71570
false
true