true
وزیر صمت با بیان اینکه سود صنایع نسبت به پارسال نصف شد، گفت: برنامه های بلندمدت برای حل مشکل ناترازی انرژی صنایع ارائه شده که باید دید اصلا عمر واحدها به اجرای این برنامه ها می رسد یا خیر!
به گزارش مهر، محمد اتابک دیروز در جلسه بررسی ناترازی انرژی در بخش صنعت که با حضور رئیس مجلس در کمیسیون صنایع و معادن برگزار شد، با بیان اینکه صنایع مکلف به تأسیس ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه شده بودند، اظهار کردند: در حال حاضر بیش از آن چیزی که به صنایع تکلیف شده بود یعنی بیش از ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه در دست احداث است که کار بخشی از این نیروگاهها به اتمام رسیده است.
وی افزود: اما متأسفانه صنایع نتوانستند از این نیروگاهها استفادهای ببرند زیرا وقتی گاز به نیروگاه تزریق شد به شبکه اصلی داده شده و در نهایت به خود تولیدکننده نرسید و از طرفی دیگر گاز آن بخشی از نیروگاه که روی شبکه اصلی نبود هم تأمین نشد! بنابراین تولیدکننده دچار یک بدبینی نسبت به خودتامینی شده است.
اتابک تصریح کرد: در واقع هر دو نیروگاه صنایع خاموش بود و گازش را ندادند در حالی که برای تأسیس این نیروگاه هزینه شده است!
وزیر صمت ادامه داد: ما میدانیم که هر ساله در سطح کل کشور افزایش مصرف انرژی داریم، این افزایش مصرف هم تا حدی است که نیروگاههای تازه تأسیس هم نمیتوانند آن را پاسخ دهند. بنابراین یک جا هر سال کسری گاز بیشتر شده و به خاطر این کسری صنعت وسط آمده و برای خود نیروگاه تأسیس کرده است اما باز هم نمیتواند از آن بهرهای ببرد.
وی اضافه کرد: نباید فراموش کنیم که کارخانهها یک قابلیت اقتصادی، تولیدی و یک حد تابآوری دارند. گاهی اوقات مواردی که به بنگاهها تکلیف میشود از عهده اقتصادی بنگاه خارج بوده و توازن واحد را بهم میزند.
اتابک افزود: حتی در جاهایی که صنایع صرفهجویی کردهاند شاهد هستیم که باز هم کسری رخ داده است؛ به عنوان نمونه در استان خراسان یک واحد فولاد اقدام به صرفهجویی کرد و گاز واحد وصل شد اما بلافاصله برق واحد را قطع کردند!
وزیر صمت اضافه کرد: در حال حاضر صنعت فولاد ۴.۲ دهم سنت برای هر کیلووات ساعت برق پول میدهد بنابراین مصرف انرژی در فولادسازی رایگان نیست. در کشورهای خارجی هم میانگین قیمتی برای خرید هر کیلووات ساعت برق بین ۴ تا ۸ سنت است که این رقم در کشورهای حوزه خلیج فارس بین ۴ تا ۶ سنت است.
true
true
https://tehraneconomy.ir/?p=296771
false
true