true
اقتصادتهران: رئیس سازمان انرژیهای نو گفت: در صورتی که فناوری های موردنیاز برای کاهش آلایندگیها در اختیار کشورهای خاصی قرار گیرد ممکن است نگاهی سودجویانه نسبت به سایر کشورها ایجاد شود.
به گزارش مهر، سید محمد صادق زاده در نخستین گردهمایی تجاری ایران و اتحادیه اروپا با بیان اینکه طی سال های اخیر شاهد تغییرات اقلیم بوده ایم که ایران نیز از این تغییرات مستثنی نبوده است گفت: با رشد تکنولوژی ساخت دست بشر که موجب آلودگی زیست محیطی شده است شرایط آب و هوایی و اقلیمی تغییرات زیادی کرده که منجر به ایجاد خشکسالی در ایران شده است.
معاون وزیر نیرو ادامه داد: با وجود اینکه ایران سابقه افزایش انتشار آلایندگی ندارد اما در نشست پاریس که به منظور کاهش انتشار آلایندگی برگزار شده بود پذیرفت، تا میزان آلایندگی صنایع خود را تا ۱۲ درصد کاهش دهد. طی این گردهمایی تلاش شده است تا راهکارهایی برای کاهش و جلوگیری از افزایش آلایندگی ارائه شود.
رئیس سازمان انرژیهای تجدیدپذیر با اعلام اینکه تا سال ۲۰۳۰ میلادی باید میزان تولید برق نیروگاه هایی که با استفاده از انرژی های تجدیدپذیر فعالیت میکنند به ۷۵۰۰ مگاوات برسد گفت: پیش بینی می شود از این میزان تا پایان سال جاری هزار مگاوات از تولیدات نیروگاه های تجدیدپذیر را به بهره برداری برسانیم.
او ادامه داد: از آنجایی این توافق، یک توافق بشر دوستانه است تمامی کشورها و دولتها تلاش می کنند تا حضور گسترده ای در این برنامه داشته باشند. در این میان دو علت می تواند پایه های این توافق را سست کند نخست عدم عمل بعضی از کشورهای پیوسته یک کنوانسیون است. به این معنی که چند گروه عضو این کنوانسیون هستند که باید هر ساله میزان انتشار گازهای آلاینده خود را به نسبت سال گذشته کاهش دهند. این در حالی است که در این میان ممکن است برخی از کشورها به این توافق پایبند نباشند علت دیگری که می تواند زمینه ساز سستی این توافقنامه شود عدم نگاه تجارتی و درآمدزایی به کاهش آلایندگیهاست. برای جلوگیری از ایجاد چنین نگاهی نیاز به توسعه، تجهیزات و فناوری هایی در راستای کاهش آلایندگی داریم.
صادق زاده ادامه داد: در صورتی که فناوری های موردنیاز برای کاهش آلایندگی ها در اختیار کشورهای خاصی قرار گیرد ممکن است نگاهی سودجویانه برای سایر کشورها ایجاد شود. به این منظور که کشورهای صاحب فناوری با احتکار این فناوری ها بخواهند برای سایر کشورهایی که به این فناوریها نیاز دارند هزینه تراشی کرده و آنها را دچار دردسر کند. البته براساس قوانین صندوق اقلیم سبز بخش قابل توجهی از منابع این صندوق به خرید تکنولوژیهای موردنیاز برای کاهش آلایندگی از دارندگان این فناوریها تخصیص می یابد. به این ترتیب ضمن حفظ مالکیت معنوی این فناوری ها در اختیار متقاضیان آن قرار می گیرد.
true
true
https://tehraneconomy.ir/?p=76373
false
true