true
اقتصادتهران: اساتید و فعالان حوزه گردشگری در «وبینار سهم صنعت گردشگری در اقتصاد کلانشهر تهران» بر ضرورت اتخاذ نگاه حاکمیتی صحیح به حوزه گردشگری، توجه به پتانسیل های شهر تهران، افزایش سهم پایتخت در صنعت گردشگری کشور و سرمایه گذاری کلان در این عرصه تاکید کردند.
به گزارش خبرنگار اقتصادتهران، وبینار سهم صنعت گردشگری در اقتصاد کلانشهر تهران با حضور اساتیدی چون کمیل درویشی مدرس دانشگاه و از فعالان حوزه گردشگری، احمد جانجان صاحبنظر در حوزه اقتصاد سیاسی، سپهر عبداله پور از فعالان اقتصادی حوزه گردشگری و سوده نجفی پژوهشگر و رییس اندیشکده حکمرانی شهر تهران، در آمفی تئاتر دانشکده هنر دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی برگزار شد.
در این وبینار کمیل درویشی مدرس دانشگاه و از فعالان حوزه گردشگری در خصوص واژه گردش و گردشگری گفت: امروزه هرگونه جابجایی به عنوان سفر تعریف می شود. هر فردی از یک مکان فیزیکی به مکان فیزیکی جدیدی منتقل شده و نقل مکان کند در واقع یک سفر را انجام داده که اگر این سفر در داخل شهر باشد سفر درون شهری اگر مابین دو شهر باشد به عنوان سفر برونشهری و اگر از یک کشور به کشور دیگر باشد با عنوان سفر خارجی از آن یاد میکنند.
وی با اشاره به تغییر تعریف گردش و گردشگری در دنیای کنونی افزود: در سال های اخیر واژه سفر را در مقابل واژه گردش قرار داده اند و هر جابجایی، انتقال، تغییر مکان و صفر را یک نوع گردش تلقی می کنند. به عنوان نمونه” لاند برگ” از تئوریسین های بزرگ گردشگری نیز بر این تعریف پافشاری میکند و بدون در نظر گرفتن انواع نیت برخاسته از انجام سفرها صرفاً جهت سادگی تعریف به جابجایی اشاره می کند اما امروزه بسیاری از اندیشمندان معتقدند که هر گردشی نمیتواند سفر تلقی گردد زیرا بسیاری از گردش ها با نیات متفاوت از گردشگری انجام می شود.
درویشی با بیان اینکه بر اساس این تعریف، هر جا به جایی یک گردش تلقی می شود و انواع گردشگری ها بر مبنای این تعریف اولیه ارائه شده است، افزود: بر اساس تعریف جدید گردشگری اندیشمندان این در سالهای اخیر، گردشگری صرفا با نیت و هدف تفریح، تفنن و سرگرمی اتفاق می افتد. بنابراین از آنجایی که گردشگری سلامت، گردشگری اقتصادی و… بر اساس تفنن و سرگرمی صورت نمی گیرد نمی توانند به عنوان گردشگری مطرح شوند.
این مدرس دانشگاه، در ادامه به بررسی خاستگاه تهران و ویژگیهای گردشگری این شهر پرداخت و بر توانمندی های گردشگری تهران تاکید کرد.
همچنین احمد جانجان، به بررسی نگاه اقتصادی به فرایندهای گردشگری پرداخت و گفت: در حوزه گردشگری نگاه حاکمیتی درستی به موضوعات وجود ندارد و همین موضوع باعث شده است که جنبه های اقتصادی گردشگری متبلور نشود. این موضوع در سراسر کشور وجود دارد ولی شدت آن در شهر تهران بیشتر است و شهر تهران به عنوان یک مقصد گردشگری محسوب نمی شود که دلیل آن عدم نگاه درست مسئولین به این موضوع است.
وی با اشاره به شاخص های اقتصادی شهر تهران و اهمیت گردشگری در نگاه به این شاخص ها اذعان داشت: نگاه به حوزه گردشگری باید کاملاً اقتصادی باشد همانطور که در بسیاری از از کشورهای مطرح دنیا و حتی و همسایه های ما توانستند با نگاه اقتصادی به حوزه گردشگری اتفاقات خوبی را در زمینه رشد شاخص های کلان اقتصادی کشور رقم بزند اما متاسفانه در کشور ما به اندازه کافی به این موضوع دقت نشده است و حتی می شود گفت صنعت گردشگری در کشور ما بیشتر مرهون جاذبه های خدادادی و طبیعی کشور چهار فصل ماست تا مدیریت توانمند اقتصادی در حوزه گردشگری!
سهم گردشگری شهر تهران باید معادل میانگین کشوری باشد
سپهر عبداله پور کارشناس مسائل اقتصادی نیز در ادامه مباحث به اهمیت بافت سنتی شهر تهران و لزوم احیای این اولویت مهم گردشگری پرداخت و عنوان کرد: شهر تهران به دلیل جایگاه تاریخی خود، بستر بسیار مناسبی برای ترویچ گردشگری از طریق استفاده از میراث فرهنگی باارزش خود در طی دوران و اعصار گذشته است. نمونه های بسیار موفقی مانند محله سی تیر در انواع گردشگری از جمله گردشگری غذایی و فودتوریسم اتفاق افتاده است که نشان دهنده مهیا بودن فضای شهر تهران جهت انجام یک فرآیند اقتصادی گردشگری است.
وی با بیان اینکه شهر تهران با توجه به پتانسیل های ویژه خود می تواند در گردشگری معادل میانگین کشوری سهم داشته باشد، افزود: مهم ترین معیار گردشگری اقتصادی شهر تهران، حوزه اشتغال است. سهم اشتغال گردشگری در تهران به هیچ وجه با شهرهای دیگر قابل مقایسه نیست و شهر تهران در این موضوع کاملا پیشتاز است.
در پایان این وبینار، اساتید ضمن جمع بندی مباحث به ارائه راهکارهای اقتصادی جهت افزایش سهم گردشگری شهر تهران پرداختند.
true
true
https://tehraneconomy.ir/?p=209860
false
true