true
اقتصادتهران: پس از صدور بیانیه هستهای جمهوری اسلامی ایران و کشورهای ۱+۵ در ساعات پایانی معاملات بازار نفت در شامگاه گذشته شیب سقوط آزاد قیمت نفت در بازارهای جهانی تندتر شد.
صدور بیانیه هسته ای جمهوری اسلامی ایران و کشورهای عضو گروه ۵+۱ منجر به تندتر شدن شیب سقوط آزاد قیمت طلای سیاه در بازارهای جهانی شده است.
بر این اساس پس از صدور این بیانیه شامگاه گذشته ایران و پنج قدرت جهان، قیمت جهانی هر بشکه نفت خام برنت دریای شمال در بازار معاملات لندن بیش از ۵ درصد کاهش یافت.
گزارش رسانههای بینالمللی حاکی از آن است که روز گذشته قیمت هر بشکه نفت خام برنت دریای شمال در آخرین معاملات پنجشنبه دو دلار و ۳۰ سنت کاهش یافت و به ۵۴ دلار و ۸۰ سنت رسید.
بهای نفت خام سبک وست تگزاس اینترمدییت آمریکا هم برای تحویل های مدت دار با ۹۵ سنت کاهش معادل دو درصد، به ۴۹ دلار و ۱۴ سنت در هر بشکه رسید.
این در حالی است که در طول هفته جاری قیمت نفت روندی کاهشی به خود گرفته است و با توجه به پیشرفت مذاکرات هسته ای ایران و ۵+۱ همواره در سول این مدت شاهد کاهش چند دلاری هر بشکه طلای سیاه بوده است.
همزمان با سقوط آزاد بهای نفت خام برنت دریای شمال و نفت خام شیرین آمریکا در بازارهای جهانی، بهای سبد نفتی اوپک و حتی قیمت طلای سیاه سبک و سنگین ایران هم کاهشی چند دلاری را تجربه کرده است.
امور اوپک و روابط با مجامع انرژی وزارت نفت ایران اخیرا با انتشار گزارشی، اعلام کرده است: در پنج روز نخست فروردین ماه سال جاری قیمت نفت خام سبک و سنگین ایران در بازارهای جهانی به ترتیب با ٣ دلار و ١٣ سنت و ٣ دلار و ٣٢ سنت کاهش به ۴٩ دلار و ٩٩ سنت و ۴٧ دلار و ۴٩ سنت برای هر بشکه رسید.
این در حالی است که میانگین قیمت نفت خام سبک و سنگین ایران از ابتدای سال تاکنون به ترتیب ۵٠ دلار و ۴۵ سنت و ۴٨ دلار و ١١ سنت برای هر بشکه بوده است.
به گزارش مهر، با تند شدن شیب سقوط آزاد قیمت طلای سیاه در بازار جهانی، شائبه کاهش تعداد دکل های حفاری در میادین نفت و گاز نامتعارف ” شیل اویل و شیل گس های” آمریکا شدت گرفته است.
آمارهای رسمی منتشر شده توسط اداره اطلاعات انرژی آمریکا نشان می دهد با کاهش تعداد دکل های فعال در آمریکا به ٩٨۶ دستگاه دکل به پایین ترین سطح از ژوئن ٢٠١١ میلادی تاکنون رسیده و این در حالی است که با کاهش قیمت نفت در طول ١٢ هفته گذشته ۵٨٩ دکل در آمریکا غیر فعال شدهاند.
در همین حال ویکتور شام کارشناس و تحلیلگر کهنه کار بازار نفت به رسانههای بینالمللی گفته بود: توافق بین ایران و غرب بلافاصله قیمت نفت برنت را بیش از ۵ دلار پایین میکشد و اگر این توافق اجرایی شود منجر به افزایش عرضه نفت در بازارهای جهانی شده و قیمت نفت برنت را به ۳۰ دلار در بشکه خواهد رساند.
با این وجود هم اکنون افزایش حجم ذخیره سازی نفت خام و فرآورده های نفتی مهمترین عامل تضعیف کننده قیمت نفت در بازارهای جهانی است به طوریکه آمارهای اداره اطلاعات انرژی آمریکا از ثبت یک رکورد جدید در ذخیره سازی نفت و فرآورده نفتی حکایت دارد.
در این بین کارشناسان بازار جهانی نفت کمکان از حملات هوایی رژیم آل سعود به یمن به عنوان یک عامل تقویت کننده نفت یاد می کنند هر چند با وجود حملات هوایی عربستان سعودی به یمن صادرات نفت خام این کشور عربی به کشورهای مختلف همچون چین ادامه دارد.
وضعیت صادرات نفت با لغو تحریمها
در همین رابطه، مدیر امور بینالملل شرکت نفت با تشریح وضعیت افزایش صادرات نفت ایران با تعلیق کامل تحریم ها گفت: برخی از کشورهای عضو اتحادیه اروپا در صورت تعلیق تحریمها آماده خرید نفت از ایران هستند.
سید محسن قمصری در گفتگو با مهر در تشریح وضعیت افزایش صادرات نفت خام ایران پس از صدور بیانیه هستهای تهران و تعلیق کامل تحریمهای بینالمللی، گفت: شامگاه گذشته بیش از آنکه توافق نامه ای امضا شود یک بیانیه صادر شد و امکان افزایش صادرات نفت با صدور این بیانیه زود است.
مدیر امور بینالملل شرکت ملی نفت ایران با اعلام اینکه بر اساس اظهار نظرات مقامات وزارت خارجه باید در یک دوره سه ماهه مذاکرات برای توافق نهایی انجام شود، تصریح کرد: با این وجود شرکت ملی نفت ایران از لغو کامل تحریمها و محدودیت های بینالمللی حمایت می کند.
این دیپلمات وزارت نفت با تاکید بر اینکه در صورت کاهش فشاز از روی مشتریان نفت خام ایران امکان افزایش صادرات نفت خام وجود دارد، اظهار داشت: هم اکنون خریداران متعددی از کشورهای مختلف جهان برای واردات نفت خام از ایران اعلام آمادگی کرده اند و افزایش فروش و یا از سر گیری صادرات نفت در گروی تعلیق کامل تحریم های ایران است.
این مقام مسئول با تاکید بر اینکه ایران برای افزایش فروش و صادرات نفت خام مشکلی ندارد، بیان کرد: پس از توافق کامل و لغو تمامی تحریم ها امکان افزایش صادرات و فروش نفت ایران وجود دارد.
قمصری همچنین در پاسخ به این سوال مهر مبنی بر از سرگیری فروش نفت ایران به کشورهای عضو اتحادیه اروپا، سریلانکا و آفریقای جنوبی هم توضیح داد: در طول چند سال گذشته به دلیل اعمال تحریم های غیر قانونی بخشی از سهم ایران در بازار نفت توسط سایر کشور گرفته شده است.
مدیر امور بینالملل شرکت ملی نفت ایران با بیان اینکه در حال حاضر خریداران بالقوه ای حتی در بین کشورهای عضو اتحادیه اروپا برای از سر گیری واردات نفت خام از ایران وجود دارد، تاکید کرد: شرکت ملی نفت ایران هم با استفاده از روش های مدرن بازاریابی می تواند بخشی از بازار خود را پس بگیرد.
این مقام مسئول با تاکید بر اینکه افزایش صادرات نفت ایران مشروط به تعلیق تمامی تحریم و محدودیت های بینالمللی است، خاطرنشان کرد: هم اکنون زمبنه افزایش صادرات فروش نفت خام ایران به کشورهای مختلف جهان وجود دارد.
به گزارش مهر، ایران تا پیش از افزایش تحریمهای غیر قانونی غرب، به طور متوسط روزانه ۲ تا ۲.۲ میلیون بشکه نفت خام به بازارهای جهانی صادر می کرد اما با شدت گرفتن محدودیت های بین المللی حجم صادرات نفت خام ایران تا محدوده یک میلیون بشکه در روز کاهش یافته است.
بیژن زنگنه وزیر نفت هفته گذشته با بیان اینکه در صورت تعلیق تحریم ها حجم صادرات روزانه نفت ایران حدود یک میلیون بشکه افزایش می یابد، گفته است: این میزان از مجموع ظرفیت تولید از مدار خارج شده در میدان های نفتی موجود انجام می شود و به سرعت می توان آن را عملیاتی کرد.
علاوه بر این در صورت تعلیق تحریم ها امکان افزایش صادرات میعانات گازی، گاز مایع، محصولات پتروشیمی و فرآورده های پلیمری ایران در کوتاه مدت به بازارهای جهانی فراهم خواهد شد.
سید محسن قمصری هم پیشتر در جمع خبرنگاران با اشاره به این که ایران پس از تحریم ارتباط خود با مشتریان اروپایی را حفظ کرده است، گفته بود: ارتباط با مشتریان سابق نفت ایران پس از تحریم ادامه پیدا کرد، اگرچه این ارتباط به صورت سابق نبود اما کماکان ادامه دارد.
true
true
https://tehraneconomy.ir/?p=19307
false
true