true
اقتصادتهران: شبکهی نسل چهارم تلفن همراه۴G/LTEبهعنوان سریعترین شبکهی اینترنت همراه کشور،در هفتهی جاری، با برگزاری سه نشست خبری جداگانه در شهرهای تبریز، ارومیه و اردبیل با حضور مدیران ارشد ایرانسل و جمعی از اصحاب رسانه به صورت رسمی راهاندازی شد، تا این شهرها نیز علاوه بر نسل سوم تلفن همراه، تحت پوشش فناوریLTEنیز قرار گیرند.
به گزارش روابط عمومی ایرانسل، تا پیش از این در استان آذربایجان شرقی، شهرهای تبریز، میانه، مرند، مراغه، جلفا، اهر، آذرشهر،شهر جدید سهند، در استان آذربایجان غربی شهرهای ارومیه، خوی، میاندوآب، بوکان، مهاباد، سلماس، پیرانشهر و نقده و در استان اردبیل شهرهای اردبیل، سرعین و خلخال تحت پوشش نسل سوم اینترنت همراه( ۳G )قرار داشتهاند، که با بهره برداری از آخرین نسل اینترنت همراه(۴G / LTE)در شهرهای تبریز، ارومیه، اردبیل و سرعین این شهرها به عنوان مراکز استانهای خود، علاوه بر نسل سوم، برای نخستین بار تحت پوشش نسل چهارم تلفن همراه نیز قرار گرفتند.
پس از اخذ پروانه رسمی ارتقای شبکه به نسلهای سوم و چهارم تلفن همراه و ارائه موفقیتآمیز خدمات۳Gباند پهن همراه در بیش از ۴۱۰ شهر و دهستان کشور و در تمامی استانهای ایران توسط ایرانسل، شبکه۴G/LTEبهعنوان آخرین نسل فناوری ارتباطی حال حاضر دنیا، برای نخستین بار در ایران و توسط ایرانسل در آخرین روز آبان ماه ۹۳ در مشهد مقدس راهاندازی شد و با توسعه شبکه، در این هفنه در شهرهای تبریز، ارومیه، اردبیل و سرعین نیز به صورت رسمی به بهرهبرداری رسید.
در حال حاضر، سرویس۳Gایرانسل دربیش از ۴۱۰ شهر و دهستان و بیش از ۵۶ مسیر جادهای در کل کشور و در تمامی ۳۱ استان راه اندازی شده است، و سرویس۴Gایرانسل نیز در بیش از ۸۰ شهر ایران در دسترس مشترکان قرار دارد.
ایرانسل در استانهای آذربایجان شرقی، غربی و اردبیل
مدیرعامل ایرانسل دربارهی توسعهی شاخصهایICTدر سه استان آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی و اردبیل به تفکیک گفت: استان آذربایجان شرقی دهمین استان ایران از نظر شاخص جهانیITUدرتوسعۀ فناوری اطلاعات و ارتباطات است. و استان همجوار غربی آن، استان آذربایجان غربی، بیست و چهارمین استان ایران از نظر شاخص جهانیITUدرتوسعۀ فناوری اطلاعات و ارتباطات است. این شاخص در استان اردبیل نیز این استان را در بیست و یکمین رتبه نشان میدهد.
وی همچنین تصریح کرد: ضریب نفوذ اینترنت در هر سه استان پایینتر از میانگین کشور است.اما ضریب نفوذ تلفن ثابت در استان آذربایجان شرقی و غربی بالاتر از میانگین کشور دیده میشود در حالی که همین ضریب در استان اردبیل همطراز میانگین کشور دیده میشود. نفوذ تلفن همراه در هر سه استان آذربایجان شرقی و غربی، اردبیل پایینتر از میانگین کشور است.
علیرضا قلمبر دزفولی در ادامه دربارهی عملکرد ایرانسل در استان آذربایجان شرقی ادامه داد ایرانسل در این استان ۶۲شهر، ۶۵۲آبادی، ۲۰۴۰ کیلومتر از جادههای فرعی و اصلی، با بیش از ۸۸۵ هزار مشترک را تحت پوشش خود دارد.
مدیر عامل ایرانسل دربارهی عملکرد این شرکت خدمات ارتباطی در آذربایجان غربی نیز گفت ایرانسل در این استان ۴۱شهر، ۱۱۳۴ منطقه و آبادی، ۱۵۸۵ کیلومتر از جادههای فرعی و اصلی، با بیش از ۸۸۷ هزار مشترک را خدمت رسانی میکند و این آمار دربارهی اردبیل به این صورت است که ۲۴شهر، ۲۵۰آبادی، ۶۳۰ کیلومتر از جادههای فرعی و اصلی، با بیش از ۳۲۴ هزار مشترک تحت پوشش ایرانسل قرار دارند.
به گفته وی، در حال حاضر شهرهای تبریز، ارومیه، اردبیل و سرعین تحت پوشش نسل ۴ قرار گرفته و به زودی شهرهای مراغه و مرند از استان آذربایجان شرقی، شهرهای خوی، بوکان و سلماس از آذربایجان غربی، تحت پوشش شبکه۴Gایرانسل قرار خواهند گرفت.
دزفولی همچنین گفت ایرانسل در آذربایجان شرقی۴۷۷، در استان آذربایجان غربی ۳۵۷، و در استان اردبیل ۱۴۲ سایتBTSدارد که منجر به پوشش ۸۵ درصدیجمعیتی ایرانسل در هر یک از این سه استان میشود. میزان تخفیف مکالمه در طرح جزیره هوشمند ایرانسل نیز در هر سه استان همجوار یه یک میزان، و تا ۹۰ درصد بوده است.
مدیر عامل ایرانسل با بیان این مطلب افزود : این آمار در حالی است که آذربایجان شرقی استانی با بیش از ۸/۳ میلیون نفر جمعیت،دومین استان از نظر نرخ رشد جمعیت است، و یازدهمین استان از نظر مساحت به شمار میرود. این استان دومین استان کشوراز نظر نرخ مشارکت اقتصادی است و پذیرای بیش از ۵۰۰ هزار بازدید کننده در سال است.همچنین این استان از نظر دانشجو پذیری پنجمین رتبه را به خود اختصاص داده است.
این آمار دربارهی استان آذربایجان غربی به این شکل است که این استان با بیش از ۳ میلیون نفر جمعیت،نهمین استان از نظر نرخ رشد جمعیت است، و سیزدهمین استان از نظر مساحت به شمار میرود. این آذربایجان غربی هشتمین استان کشوراز نظر نرخ مشارکت اقتصادی است و از نظر بازدید کننده نیز سیزدهمین کشور مسافرپذیر ایران محسوب میشود. همچنین این استان از نظر دانشجو پذیری دهمین رتبه را به خود اختصاص داده است.
استان اردبیل نیز استانی با بیش از ۲۵/۱ میلیون نفر جمعیت، آخرین استان از نظر نرخ رشد جمعیت است، و بیش از ۱۱هزار کیلومتر مساحت دارد. این استان اولین استان کشور از نظر نرخ مشارکت اقتصادی است و نهمین استان از نظر بازدید کننده در سال است.همچنین اردبیل از نظر تعداد مراکز اقامتی سومین رتبه را بین استانها به خود اختصاص داده است.
ویژگیهای شبکه نسل چهارم تلفن همراه
با راهاندازی شبکهی نسل چهارم ایرانسل، برای اولین بار در ایران، مشترکان تلفن همراه و کاربران خدمات باند پهن همراه کشور میتوانند اینترنتی با کیفیت جهانی را تجربه کرده و با استفاده از سیمکارتهایUsimبه عنوان سیمکارتهای نسل جدید ایرانسل، خدمات۴Gرا جایگزین سایر روشهای دسترسی به اینترنت کنند.
نسل چهارم تلفن همراه تمام قابلیتهای مدرنترین گوشیهای موجود در بازار را پشتیبانی میکند و با استفاده از این خدمات امکان دریافت و مشاهده فایلهای ویدئویی با کیفیت HDبازی به صورت آنلاین و بدون تاخیر زمانی، استفاده همزمان برای چند کاربر بدون کاهش کیفیت خدمات، استفاده از برنامههای کاربردی (اپلیکیشن) و محصولات و خدمات مبتنی بر اینترنت با سهولت و کیفیت فوقالعاده فراهم خواهد شد.
مدیرعامل شرکت خدمات ارتباطی ایرانسل با اشاره به راهاندازی شبکه۴G همگام با اپراتورهای برتر جهان به ارائه تاریخچهای از بهرهبرداری از این شبکه پرداخت و گفت: در سال ۲۰۰۴ شرکتNTT DOCOMOژاپن،LTEرا به عنوان یک استاندارد بینالمللی در حوزهی ارتباطات رادیویی پیشنهاد داد اما در سال ۲۰۰۷ بود که شرکت اریکسون سوئد و شرکت NTT DOCOMOژاپن، به ترتیب سرعتهای ۱۴۴ مگابیت بر ثانیه و ۲۰۰ مگابیت بر ثانیه را با استفاده ازLTEمورد آزمایش قرار دادند و یک سال پس از این تاریخ بخش ارتباطات رادیوییITU، ملزومات استاندارد سیستمهای نسل چهارم را تعریف کرد. در سال ۲۰۰۹ نیز شرکتهای نوکیازیمنس(NSN)وLGبا مشارکت یکدیگر اولین آزمون کامل(End-to-End)عملکردLTEرا با موفقیت انجام دادند.
دزفولی ادامه داد: نخستین شبکهLTEدر سال ۲۰۰۹ در استکهلم و اسلو راهاندازی و سپس در سال ۲۰۱۱ کره جنوبی صاحب چنین شبکهای شد. اکنون در نیمههای سال ۲۰۱۵ میلادی و در کمتر از یک سال از حضور این تکنولوژی در ایران، شهرهای تبریز، ارومیه، و اردبیل نیز از شبکهLTEایرانسل برخوردار شده است.
مزایای بهرهگیری از نسل چهارم اینترنت تلفن همراه
مدیرعامل ایرانسل گفت:LTEنسل چهارم فناوری شبکههای موبایل است و از مهمترین مزایای آن میتوان به پهنای باند بیشتر، امکان انتقال فایلهای حجیم و پرمحتواتر در مدت زمان کمتر، بهبود مدت زمان پاسخگویی شبکه و برقراری ارتباطات در لحظه(Real Time)، بهبود عملکرد شبکه و برقراری و حفظ ارتباط در حین حرکت سریع اشاره کرد.
وی همچنین به مزایای دیگر استفاده از۴G/LTEبه روایت صاحبان کسب و کار در آمریکا اشاره کرده و ادامه داد: بهرهگیری از این نسل از اینترنت تلفن همراه منجر به اثراتی شده است که از آن جمله باید به مواردی چون افزایش بهرهوری، کاهش هزینهها، توسعه کسب و کارهای جدید، افزایش رضایت شغلی کارکنان و افزایش رضایت مشتریان اشاره کرد.
به گفته دزفولی، پیشبینی میشود روند مصرف دیتای همراه در مناطق مختلف آفریقا و خاورمیانه ۹.۴ درصد، در آمریکای شمالی ۱۸.۶ درصد، در آسیای شرقی ۴۲.۴ درصد، در اروپای مرکزی و شرقی ۱۰.۳ درصد، اروپای غربی ۱۲ درصد و در آمریکای لاتین ۷.۳ درصد باشد.
وی افزود: درحال حاضر ۴۲۲ شبکهLTEدر ۱۴۳ کشور جهان و ۶۰۳ شبکه ۳Gدر ۲۱۶ کشور جهان به صورت تجاری راهاندازی شده است و درصد مشترکان فعال باند پهن همراه از سال ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۴ در کشورهای توسعهیافته ۸۳.۷ درصد، در کل جهان ۳۲ درصد، و در کشورهای درحال توسعه ۲۱.۱ درصد است.
مدیرعامل ایرانسل، سرعت دانلود در شبکه نسل چهارم را بین ۱۰ تا ۴۰ مگابیت بر ثانیه، سرعت آپلود را بین یک تا ۱۵ مگابیت بر ثانیه و مدت زمان پاسخگویی را بین ۵۰ تا ۱۵۰ میلیثانیه عنوان کرد.
true
true
https://tehraneconomy.ir/?p=25275
false
true