×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

ویژه های خبری

true
بهمن ۲, ۱۴۰۳, ۵:۳۵ ب٫ظ
true
true
سرعت رو به رشد ظرفیت تولید گاز خام در کشور

اقتصادتهران: ظرفیت تولید گاز خام در ایران از دیرباز مورد توجه متولیان امر قرار داشته به طوری که همواره بر این مورد تاکید می شده است. برخی موانع در دولت های گذشته موجب شده بود تا ظرفیت تولید گاز خام با سرعت قابل قبولی که پیش بینی می شد افزایش نیابد اما در دولت سیزدهم این عزم برای افزایش جزم گردید تا سرانجام ظرفیت تولید گاز خام کشور در سال ۱۴۰۰ برای نخستین بار از مرز یک‌هزار میلیون مترمکعب در روز عبور کرد.

ایران همواره از ظرفیت بالایی برای تولید گاز برخوردار بوده و انتظار می رفت که این امر مدت ها پیش به وقوع بپیوندد اما در نهایت معاونت برنامه ریزی وزیر نفت این خبر را به تازگی اعلام کرده است.

این در حالی است که پارس جنوبی مهم ترین پایگاه تولید و افزایش ظرفیت گاز خام در کشور است که به طور مشترک توسط ایران و قطر مورد بهره برداری قرار می گیرد و از این رو توسعه فازهای مختلف پارس جنوبی، در تحقق اهداف از پیش تعیین شده نقش تعیین کننده ای دارد.

با اعلام اینکه توسعه فازهای ۱۳ و ۲۴-۲۲ پارس جنوبی به اتمام رسیده و پیشرفت فیزیکی فاز ۱۴ در انتهای سال ۱۴۰۰ بیش از ۹۱ درصد بوده، اعلام شده است که توسعه فاز ۱۱ طرح توسعه میدان گازی پارس جنوبی در حال انجام است و تولید اولیه از این فاز طبق پیش‌بینی در سال ۱۴۰۱ محقق می‌شود.

از سوی دیگر وزارت نفت در دولت سیزدهم تمرکز بر توسعه میدان گازی پارس جنوبی، اتخاذ تمهیدات لازم و استفاده از تمامی ظرفیت‌های موجود برای افزایش تولید گاز غنی از این میدان مشترک گازی را دستور کار قرار داده است و همسو با این مهم، با بهره‌برداری از فازهای میدان گازی پارس جنوبی، میزان تولید گاز غنی ایران از کشور قطر با وجود سهم دو برابری این کشور از این میدان گازی مشترک، پیشی گرفته است به طوری که پیشرفت فیزیکی طرح توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی بر اساس این گزارش در انتهای سال ۱۴۰۰ بیش از ۳۴ درصد اعلام شده است.

به طور حتم افزایش ظرفیت تولید گاز در کشور از پارس جنوبی، تاثیر بسزایی در گازرسانی به نقاط مختلف کشور به ویژه مناطق محروم دارد. از همین رو قرار است طبق گفته مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران، گاز طبیعی به‌زودی به بندر چابهار در استان سیستان و بلوچستان برسد.

لازم به ذکر است که جنوب شرق ایران ظرفیت‌های سرشاری برای شکوفایی اقتصادی دارد و دسترسی به منابع گاز طبیعی می‌تواند گامی مهم در تحول و توسعه منطقه تلقی شود و نقش مهمی در تبدیل بندر چابهار به یکی از منابع مهم درآمد کشور ایفا کند.

شاید بتوان اینطور گفت که با اجرای گازرسانی به چابهار و کنارک که اکنون از سوخت مایع استفاده می‌کنند، این شهرها و نیز سایر شهرها قادر خواهند بود که از انرژی پاک بهره‌مند می‌شوند و خوراک صنایع مکران نیز از طریق همین پروژه راهبردی تأمین خواهد شد.

لازم به ذکر است میانگین تولید گاز غنی از میدان گازی مشترک پارس جنوبی در سال‌های اخیر از روند افزایشی قابل‌توجهی برخوردار بوده و در دی‌ماه ۱۴۰۰ توانست به رکورد ۷۰۵ میلیون مترمکعب در روز برسد.

true
برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

true
false
true

tag heuer aquaracer calibre 5 automatic price tag heuer carrera calibre 1887 price replica watch breitling chronometre aerospace price breitling superocean heritage 46 chronograph replica watches how to change a metal watch band patek philippe double sided watch price replica watches