اقتصاد تهران
شماره خبر : 265195
تاریخ انتشار : ۱۴۰۲/۰۴/۱۶
اقتصاد تهران

سرانه مصرف ماهی در کشور ۱۳ کیلو گرم است

اقتصادتهران: مدیرکل دفتر امور صید سازمان شیلات کشور گفت: سرانه مصرف ماهی در کشور حدود ۱۳ کیلو گرم بوده که هدف این است این عدد افزایش یافته و به ۲۰ کیلو گرم برسد.

به گزارش مهر، بازار گوشت نا به سامان بوده و عدم مدیریت درست سبب شده تا مصرف سرانه در کشور کاهش پیدا کند؛ به طوری که به گفته مدیرعامل اتحادیه مرکزی دام سبک کشور در چند سال گذشته (۲ تا ۳ سال قبل) حدود یک میلیون تن مصرف گوشت قرمز کشور اعم از گوسفندی و گوساله بود که در حال حاضر ۵۰ درصد کاهش یافته است. پروتئین یکی از نیازمندی‌های انسان بوده و تأمین به اندازه آن تضمین کننده سلامت جامعه است. در این راستا شاید لازم باشد تا گوشت‌های جایگزین مانند مرغ و ماهی با قیمت مناسب در دسترس مردم باشد.

رضا عباس پور نادری، مدیرکل دفتر امور صید سازمان شیلات کشور درباره ظرفیت تولید ماهی در کشور به مهر گفت: ظرفیت ما برای بهره برداری از ذخایر سطح‎زیان درشت و صیدگاه دریای عمان و اقیانوس هند بالاست. بخش زیادی از ناوگان صیادی به فعالیت بهره برداری از ذخایر تن‎ ماهیان و شبه تن‎ماهیان می‌پردازند.

وی افزود: موقعیت کشور به لحاظ میزان صید در حوزه غرب اقیانوس هند جایگاه نخست را در بین کشورهای عضو OIC (کشورهای عضو سازمان کنفرانس اسلامی) دارد. این موفقیت ارزشمندی برای اقتصاد کشور است.

وی ادامه داد: مدیریت بهره برداری از ذخایر تن ماهیان، متناسب با شرایطی که شناورها در بحث هزینه کرد و درآمد دارند عمدتاً انجام می‌شود.

مدیرکل دفتر امور صید سازمان شیلات کشور درباره قیمت بالا آبزیان در کشور عنوان کرد: ماهیان جز اقلام تعزیراتی محسوب نمی‌شود و نرخ گذاری دولتی ندارد. قیمت‌ها با توجه به افزایش هزینه‌هایی که در بخش‌های مختلف تولید و خدمات رخ داده قیمت آبزیان و محصولات تبدیلی از جمله کنسرو ماهی افزایش یافته است.