true
اقتصادتهران: وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: امروز در وزارتخانه وظیفه ما ترویج این معناست که وقتی از شعر فارسی سخن گفته می شود این به معنی کمتوجهی به گویشهای دیگر نیست زیرا همه گویش ها مورد احترام و تکریم و متعلق به ایران هستند اما زبان فارسی یک مولفه مشترک است.
به گزارش ایرنا، محمد مهدی اسماعیلی چهارشنبه شب در آیین اختتامیه شانزدهمین جشنواره بین المللی شعر فجر در تالار وحدت، با اشاره به اهمیت و جایگاه شعر و ادب افزود: خیلی مایل بودم فرصت بیشتری بود تا از علایق و اقدامات گسترده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای شکوفایی و رونق شعر و ادب گزارش می دادم اما شیوع کرونا محافل مارا محدود کرده است.
وی همچنین گفت: شاید شیوع کرونا به نوعی محافل ما را از لحاظ عددی کم کرده باشد اما خوشبختانه از لحاظ کیفیت کم که نشد بیشتر هم شده است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی وظیفه ترویج، گسترش و حمایت از حوزه های مختلف فرهنگی و هنری را بر عهده دارد، تاکید کرد: در این وزارتخانه، توجه و اهتمام به مقوله شعر و ادبیات فارسی به گونه دیگر و بیشتر است.
وی ادامه داد: شعر و ادبیات فارسی را مهمترین پایه گذار هویت ایرانیان دانست و گفت: شعرا و بزرگان شعر پرچمداران فرهنگ ایرانی محسوب می شوند.
اسماعیلی با بیان اینکه در تاریخ پرفراز و نشیب ایران پس از ورود اسلام عزیز مردم ایران با جان و دل اسلام را پذیرفتند، گفت: مردم ایران اسلام را پذیرفتند و در عین حال ضمن برخورداری از آموزههای اسلامی با دانش و تجربه و فرهیختگی ایران در قرن چهارم و پنجم به درخشش زبان فارسی دست یافتند.
وی تصریح کرد: ادبیات فارسی توسط ادیب و شاعر بزرگ رودکی احیا شد و گسترش یافت و این بازیابی در اشعار فردوسی کاملتر اتفاق افتاد و ایرانیان در عین دینداری و پایبندی به اسلام و علاقه به ائمه اطهار(ع)، شعر و زبان ادبیات را به فارسی برگزیدند.
رییس شورای فرهنگ عمومی کشور در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به وجود گونههای مختلف گویشی اعم از ترک، کرد، لر، عرب، بختیاری و… لهجههای مختلف در کشور و تاکید بر افتخار بر همه آنها اظهار داشت: اما زبان فارسی ارزش خود را نشان داده و در دوره قاجار نیز با اینکه حکام آن زمان ترک زبان بودند، سلاطین قاجار اشعار نغز فارسی میسرودند و زبان فارسی مؤلفه مهم هویت ما محسوب شده است.
اسماعیلی ادامه داد: آنچه باعث قوام و ماندگاری زبان فارسی شده بیان آن در شعر بوده است.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه شعرای ما همواره در زمره حکیمان، فلاسفه و عرفای بزرگ محسوب می شدند، خاطرنشان کرد: امام خمینی (ره) با اشعار بلندمرتبه خود در قله حکمت، عرفان، فقه و تفسیر ایستاد.
وی افزود: ایشان با زبان شیوا شروع به سرودن اشعار بلندی کردند که دیوانی از امام راحل به یادگار مانده است.
true
true
https://tehraneconomy.ir/?p=234344
false
true