true
مدیرعامل شرکت توانیر گفت: تابستان امسال ۲۰ هزار مگاوات ناترازی برق داشتیم و در صورت ادامه این روند، سال آینده ۲۴ هزار مگاوات کمبود برق خواهیم داشت.
به گزارش اقتصادتهران به نقل از توانیر، مصطفی رجبی مشهدی مدیر عامل شرکت توانیر، موضوع فرهنگ سازی و بهینه سازی مصرف برق را مستلزم بهرهگیری از کنتورهای هوشمند و استفاده از بسترهای ارتباطی پایدار و امن عنوان کرد که به جهت اقتصادی بودن، مورد توجه کشورهای توسعه یافته قرار گرفته و کشورهایی چون فرانسه، سوئد، کانادا و کره جنوبی از روشهای تعرفهای مانند قیمت گذاری زمان استفاده (Time of use) و تعرفه پیک بحرانی (CPP) برای کاهش ۶ تا ۱۲ درصدی مصرف برق در ساعات اوج استفاده میکنند.
وی بهینه سازی مصرف برق را راهکاری اقتصادی عنوان کرد که یک دهم سرمایه گذاری در بخشهای توسعهای را نیاز دارد و در آمریکا طی سال ۲۰۲۳ با اختصاص یک میلیارد دلار پاداش به ۱۰ میلیون مشترک توانستند ۱۳۶۰۰ مگاوات از مصرف برق را از طریق طرحهای بهینه سازی کاهش دهند.
رجبی مشهدی با اشاره به افزایش ۱۳ برابری ظرفیت نیروگاهی کشورمان طی سالهای ۱۳۵۷ تا ۱۴۰۲، متوسط جهانی افزایش در این مدت را ۴.۵ برابر ذکر کرد که در بخش تولید برق نیز ۲۲ برابر رشد را در مقابل ۳.۴ درصد رشد جهانی، تجربه کردیم.
او توسعه ۱۲ برابری ظرفیت شبکه، ۲۱ برابر شدن ظرفیت ترانسفورماتورهای انتقال و ۱۳ برابر شدن روستاهای برق دار کشور از پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون را از دیگر ویژگیهای ممتاز صنعت برق کشور برشمرد و افزود: درحالیکه طی سالهای ۵۷ تا ۶۷ سالانه ۴۲۰ مگاوات به میزان مصرف برق افزوده شد، این میزان در دهههای بعدی به ترتیب به ۹۵۰، ۱۸۰۰، ۲۲۰۰ و ۳۸۰۰ مگاوات رسید و در سال آخر که سال جهش تولید بود، ۶۵۰۰ مگاوات به ظرفیت تولید برق افزوده شد.
مدیر عامل شرکت توانیر بیش از ۳۵ هزار مگاوات از بار مصرفی شبکه در تابستان را متأثر از سیستمهای سرمایشی عنوان کرد که به ۲۰ هزار مگاوات ناترازی در تابستان امسال انجامید و در صورت ادامه این روند، سال آینده ۲۴ هزار مگاوات کمبود برق خواهیم داشت.
رجبی مشهدی دلیل اصلی این کمبود را تعرفههای ارزان برق در کشور عنوان کرد که موجب شده هر نوع کسب و کار و فعالیتی در کشورمان اقتصادی شود.
true
true
https://tehraneconomy.ir/?p=295262
false
true