×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

ویژه های خبری

true
    امروز  چهارشنبه - ۲۳ آبان - ۱۴۰۳  
true
true
زنان برای اثبات توانایی خود تلاش بیش‌تری انجام دهند

اقتصادتهران: شهناز حمزه لوی، مدیر کل تأمین اجتماعی لرستان تنها مدیر استانی زن در سازمان تأمین اجتماعی است و معتقد است که بانوان باید برای اثبات توانایی خود تلاش مضاعف داشته باشند.

به گفته خانم حمزه لوی استان لرستان در حوزه صنعت از مناطق محروم کشور محسوب می شود و به دلایل گوناگون شاهد افزایش تعداد بیمه شدگان خاص و حمایتی و همچنین افزایش تعداد مستمری بگیران در این استان هستیم که هر دو عامل زمینه ساز افزایش هزینه های سازمان می شود.

برای اطلاع بیشتر از وضعیت تأمین اجتماعی در استان لرستان با مدیر استان به گفتگو می نشینیم:

* خانم حمزه لوی، سرکار عالی، تنها مدیر استانی خانم در سازمان هستید، آیا در سطح اداره کل و شعب، خانم ها در سمت های مدیریتی مشغول هستند؟

در اداره کل استان ۶ نفر از روسا و کارشناسان ارشد از نیروهای زن هستند. یک نکته ای را در خصوص مدیریت توسط خانم ها متذکر شوم که خانم ها باید برای بدست آوردن جایگاه واقعی خود در سازمان باید تلاش مضاعف داشته باشند و خود را اثبات کنند.

یک کم بیشتر توضیح می دهید.

در حال حاضر فرصت برای رشد زنان فراهم است و ما باید این شرایط را غنیمت بشماریم زنان کارکردهای متعددی در حوزه خانوادگی و اجتماعی دارند و ما خودمان باید تلاش بیشتر داشته باشیم، با ایجاد توازن و تعادل در وظایف محوله، مسئولیت های خود را به بهترین شکل انجام دهیم. در سازمان نیز شایستگی و تخصص در انتصاب ها لحاظ می شود که زنان نیز می توانند با احراز این شرایط در جایگاههای بالای مدیریتی قرار گیرند.

زنان مدیر به حمایت بیشتری نیاز دارند زیرا زنان همیشه در معرض نگاه سنتی و جنسیتی قرار دارند. البته حمایت بزرگوارانه مدیرعامل محترم و تیم وی از حضور زنان در پست های بالای سازمان بسیار ارزشمند است اما به هر حال زنان نیز بایستی خود را باور کنند.

* تأمین اجتماعی در استان لرستان با چه چالش هایی روبرو است؟

لرستان از استان های کمتر توسعه یافته کشور است و بخش صنعت در آن توسعه نیافته، سازمان تأمین اجتماعی از محل دریافت حق بیمه کارگران واحدهای تولیدی و صنعتی، پرداخت مستمری و ارائه خدمات درمان را انجام می دهد وارتباط بخش تولید و تأمین اجتماعی، یک رابطه متقابل و تأثیرگذار است. از سوی دیگر در مقابل شیب ملایم افزایش بیمه شدگان اجباری، جمعیت بیمه شدگان خاص، اختیاری و مشمول کمک دولت در آن با شیب تندتری افزایش می یابد و از آن سو مانند همه مناطق کشور رشد مستمری بگیران داریم و همچنین دریافت مطالبات سازمان از کارگاههای مدیون، از چالشهای عمده تأمین اجتماعی استان است.

* برای وصول مطالبات چه برنامه هایی دارید؟

تشکیل مستمر کمیته های وصول، سرکشی به شعب و برگزاری نشست با مجامع برون سازمانی از جمله اتاق بازرگانی، مجمع امور صنفی کارفرمایان،انجمن پیمانکاران، رسانه ها ، بازدید از کارگاهها و نشست با کارگران و کارفرمایان استان از اقدامات تأمین اجتماعی لرستان در خصوص وصول بدهی هاست.

* کارگاههای فعال و نیمه فعال استان چه تعداد هستند؟

تعداد کارگاههای مشمول تأمین اجتماعی استان تا پایان سال گذشته، ۲۷ هزار و۳۶۲ است که نسبت به سال ۹۲، ۴درصد رشد داشته است.

*در خصوص کارفرمایان خوش حساب چه برنامه هایی اجرا می کنید؟

در مناسبتهای مختلف از کارفرمایان خوش حساب و فاقد بدهی تقدیر می کنیم و برنامه های تشویقی داریم، کارفرمایان خوش حساب زیادی در استان داریم که با پرداخت به موقع حق بیمه کارکنان ، یاور ما هستند. طی یک برنامه مدون از کارگاههای خوش حساب بازدید و با کارفرمایان و کارگران آن واحدها ملاقات و با اهداء لوح از آنان قدردانی می شود.

* از کارفرمایان خوش حساب چند نمونه نام ببرید.

داروسازی اکسیر، دام لران، داروسازی دکتر جهانگیری، شیر پگاه، نساجی بروجرد و سیمان دورود، شرکت باند و گاز افرند و… که هر کدام از آنها بین ۳۰۰ تا یک هزار نیروی انسانی دارند.

*آیا کارفرمایان استان از ارسال و پرداخت الکترونیکی حق بیمه استقبال کردند؟ چه تعداد کارفرما از این طرح استفاده می کنند؟

در سال گذشته از این طرح خوب استقبال شد اما در سال جاری یک مقدار افت داشتیم و آن نیز ناشی از سیاست جلوگیری از ارسال لیست‌های بدون حق بیمه و مطرح شدن کارگاههای بدهکار بوده است.

* جمعیت تحت پوشش تأمین اجتماعی در استان را چند نفر هستند؟

تا پایان سال گذشته، ۶۹۵ هزار و ۸۳۹ نفر در استان لرستان تحت پوشش تأمین اجتماعی هستند و از خدمات این سازمان استفاده می کنند.

*جمعیت بیمه شدگان و مستمری بگیران استان چه تعداد است؟

از کل جمعیت تحت پوشش، ۵۹۰ هزار و۸۸۰ نفر بیمه شده هستند که ۲۰۷هزار و۹۱۹ نفر بیمه شده اصلی و ۳۸۲ هزار و۹۶۱ نفر بیمه شده تبعی هستند.

در بخش مستمری بگیران نیز، ۱۰۴ هزار و۹۵۹ نفر مستمری بگیر هستند که ۳۷ هزار و۲۶۴ نفر مستمری بگیر اصلی و ۵۱ هزار و۴۱ نفر مستمری بگیر تبعی هستند.

* آیا جمعیت بیمه شدگان استان در سال گذشته با افزایش مواجه بوده است؟ چه میزان؟

جمعیت بیمه شدگان استان در سال ۹۲، ۲۰۳ هزار و۸۱۷ نفر بوده است که در مقایسه با آمار سال ۹۳(۲۰۷ هزار و۹۱۹) ، سال گذشته رشد ۲درصدی در تعداد بیمه شدگان استان لرستان داشته ایم.

* ترکیب بیمه شدگان استان چگونه است؟

از مجموع جمعیت بیمه شدگان استان، ۱۲۴ هزار و۳۵۳ نفر بیمه شده اجباری هستند که در مقایسه با سال ۹۲، ۶درصد رشد را نشان می دهد.

بیمه شدگان مشاغل آزاد۱۸ هزار و۴۶۶ نفر، بافندگان۹ هزار و۹۹ نفر، رانندگان ۲۷ هزار و۴۷۱ نفر، بیمه شدگان اختیاری ۶هزار و۱۷۸ نفر، کارگران ساختمانی ۱۷هزار و۷۵۸ نفر، بیمه شدگان توافقی۲هزارو۳۷۴ نفر، مقرری بگیران بیمه بیکاری۲هزار و۱ نفر، زنبور داران بیمه شده۱۰۳نفر و کارفرمایان صنفی۱۱۶ نفر از دیگر بیمه شدگان استان هستند.

* از مجموع ۳۷ هزار و۲۶۴ نفر جمعیت مستمری بگیران استان، چه تعداد بازنشسته هستند؟

تا پایان سال گذشته، ۲۲ هزار و۳۷۷ نفر بازنشسته، ۱۲ هزار و۷۶۵ نفر بازمانده و۲ هزار و۱۲۲ نفر از کارافتاده هستند.

*میزان رشد مستمری بگیران استان جه میزان بوده است؟

جمعیت مستمری بگیران استان تا پایان سال گذشته نسبت به سال ۹۲، با رشد ۹درصدی مواجه بوده است. به ویژه در شهرستان دورود رشد مستمری بگیران در مقایسه با سایر شهرستان های استان بیشتر بوده که ناشی از قدمت صنایع در این شهرستان است.

* نسبت بیمه شده به مستمری بگیر در استان لرستان را بیان کنید.

نسبت بیمه شده به مستمری بگیر در سال ۹۳ به ۶/۵ رسید که در مقایسه با سال قبل از آن ۵/۰ کاهش داشته است.

*در سطح استان چه تعداد واحد بیمه ای فعال هستند؟

بیمه شدگان و مستمری بگیران از طریق ۱۱شعبه ، ۵ شعبه اقماری و ۴کارگزاری خدمات مور نیاز خود را دریافت می کنند.

* چه تعداد نیرو در اداره کل و شعب استان خدمت می کنند؟

در سطح استان ۴۰۰ نیرو به بیمه شدگان خدمت ارائه می کنند که بیشتر نیروها دارای تحصیلات دانشگاهی هستند.

*در خصوص میزان مصارف بلندمدت تأمین اجتماعی استان توضیح فرمایید.

در سال گذشته، ۴هزار و۱۷۷میلیارد و۷۷۱ میلیون ریال در بخش تعهدات بلندمدت هزینه شده که افزایش ۴۰درصدی در این بخش داشته ایم.

* هزینه های کوتاه مدت تأمین اجتماعی استان در سال ۹۳ چقدر است؟

۷۴میلیارد ریال و۲۲۵میلیون ریال بابت هزینه های کوتاه مدت پرداخت شده که در این بخش۳۱درصد افزایش را نسبت به سال ۹۲ نشان می دهد.

* میزان پرداختی به مقرری بگیران بیمه بیکاری را اعلام نمایید.

در سال گذشته، ۱۷۵میلیارد و ۶۱۱میلیون ریال به مقرری بگیران بیمه بیکاری پرداخت شده است که خوشبختانه تعداد آنها ۲۴ درصد کاهش داشته است.

* وضعیت وصولی درآمد اداره کل لرستان در سال گذشته چگونه بوده است؟

سال گذشته، توانستیم نسبت به رقم وصولی مصوب ۳۴/۵ رشد داشته باشیم و ۴هزار و۱۷۱ میلیارد و۹۵۶ میلیون ریال وصولی کسب کنیم.

* تعامل با جامعه کارگری و کارفرمایی، بازنشستگی استان چگونه است؟

تأمین اجتماعی لرستان با شوراهای اسلامی کارخانجات، انجمن پیمانکاری، اتاق بازرگانی و شورای کارفرمایی استان تعامل سازنده و موثری برقرار کرده است و در گفتگوهای طرفین موضوعات مشترک را مورد بررسی قرار می دهیم.

همچنین با کانون های بازنشستگی و کارگری جلسات پرسش و پاسخ برگزار می کنیم.

* تعامل با نمایندگان مجلس و مدیران استان در چه سطحی است؟

تقویت تعامل با نمایندگان مجلس شورای اسلامی، استاندار و سایر مدیران استان از راهبردهای این اداره کل است که در جلسات متعدد، خواسته ها و نیازهای بیمه شدگان بررسی می شود.

 

گفت و گو از؛ افسانه قاسملو

true
برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

true
false
true

tag heuer aquaracer calibre 5 automatic price tag heuer carrera calibre 1887 price replica watch breitling chronometre aerospace price breitling superocean heritage 46 chronograph replica watches how to change a metal watch band patek philippe double sided watch price replica watches