true
اقتصادتهران: وزیر نفت گفت: امروز صنعت نفت در نوک پیکان جنگ تجاوزگرایانه اقتصادی آمریکا قرار دارد اما رویای به صفر رساندن صادرات نفت ایران هرگز محق نمیشود.
به گزارش ایرنا، بیژن زنگنه که امروز (سه شنبه) برای پاسخ به سوال نماینده ایذه و باغملک به مجلس شورای اسلامی رفته بود، ادامه داد: وضعیت عرضه و تقاضای نفت در شرایط فعلی شکننده است و بیانیه های آمریکا و هم پیمانان آن، نگرانی آنها نسبت به واکنش بازار را نشان می دهد.
وی بازار نفت را غیر قابل پیش بینی دانست و افزود: نمی توان اطمینان داشت که به اندازه نیاز نفت تولید می شود؛ زیرا برخی کشورهای منطقه ظرفیت تولید خود را بیشتر از میزان واقعی اعلام می کنند.
زنگنه گفت: آمریکا و هم پیمانان منطقه ای آن، از نفت به عنوان سلاح سیاسی استفاده می کنند اما منتظر باشند که دود این تصمیم به چشم خودشان برود.
وی ادامه داد: همه با همراهی و همدلی باید وقت بیشتری برای عبور از این شرایط و همفکری برای گذار داشته باشیم تا جریان امور به سوی بهبود حرکت کند.
وزیر نفت در پاسخ به سوال نماینده ایذه و باغملک درباره سیاست های گازی کشور، گازرسانی روستایی و تاثیر در بازار گاز دنیا افزود: بنده معتقدم این سال ها بخش گاز درخشان ترین عملکرد را در صنعت نفت داشت؛ به گونه ای که متوسط تولید گاز کشور در سال ۹۱، ۶۲۰ میلیون متر مکعب بود که این عدد در سال ۹۷ به ۸۵۰ میلیون متر مکعب در روز رسید که رشد ۳۰ درصدی را نشان می دهد.
وی به تولید گاز از میدان مشترک پارس جنوبی اشاره کرد و گفت: میانگین تولید ایران از پارس جنوبی در سال ۹۱ روزانه ۲۴۰ میلیون متر مکعب بود که این رقم در سال ۹۷ به ۵۳۲ میلیون متر مکعب در روز رسید و ۲٫۲ برابر شد تا ایران بتواند به طور کامل سهم خود را از این میدان برداشت کند.
به گفته زنگنه، پوشش شبکه گاز در روستاها در سال ۹۲، شامل ۵۴ درصد جمعیت روستایی می شد که این عدد در سال ۹۷ به ۹۴ درصد رسید.
وزیر نفت اولویت بخش گاز را جلوگیری از خام فروشی و جایگزینی حداکثری گاز به جای سایر سوخت ها عنوان کرد و ادامه داد: بازار ایران بخشی از بازارهای جهانی است و اگر گاز به صورت خام صادر می شد، وزارت نفت را به خام فروشی متهم می کردید.
زنگنه افزود: اکنون در بخش حمل و نقل ۲۰ میلیون مترمکعب گاز به جای بنزین مصرف می شود و با گازرسانی روستایی در مصرف گاز مایع، نفت سفید و سایر سوخت های مایع صرفه جویی زیادی شد که می تواند به عنوان خوراک پتروشیمی ها استفاده شود.
وی اولویت های بعدی را تزریق گاز برای افزایش ضریب بازیافت میادین نفتی، تامین خوراک و سوخت صنایع مختلف مانند پتروشیمی و فولاد، توسعه صادرات به وسیله خط لوله به کشورهای همسایه و صدور آن به صورت ال ان جی و ال پی جی به مقاصد دیگر اعلام کرد.
وی یادآوری کرد: اگر سیاست درست نبود عبور از زمستان به سختی انجام می شد. حتی در مواجهه با سیل نیز شبکه گاز مساله جدی نداشت و قطعی ها ظرف چند ساعت اصلاح می شد.
زنگنه سهم گاز طبیعی در سبد سوخت کشور را ۷۰ درصد عنوان کرد و گفت: ایران بعد از آمریکا و روسیه، سومین کشور تولید کننده گاز در جهان است و نیروگاه ها و پتروشیمی ها بدون محدودیت کار می کنند.
زنگنه افزود: اکنون قرارداد گاز با ترکیه با همه ظرفیت در حال اجراست. با عراق نیز ۲ قرارداد صادرات گاز به ارزش ۶۰ میلیون متر مکعب در روز داریم.
به گفته وزیر نفت، یک قرارداد صادرات گاز با ارمنستان و جمهوری آذربایجان نیز اجرایی شده است اما پاکستان به دلیل فشارهای سیاسی آمریکا و کشورهای منطقه قرارداد خود را اجرایی نمی کنند.
وی گفت: قرارداد صادرات گاز به عمان نیز در جریان است اما برای احداث خط لوله فقط ۲ شرکت در دنیا وجود دارند که به دلیل تحریم ها، امکان اجرای آن نیست.
زنگنه به قرارداد گاز با ترکمنستان نیز اشاره کرد و افزود: ترکمنستان در تلاش بود با فشار بر ایران، قیمت گاز را افزایش دهد اما ما زیر بار این فشار نرفتیم و این موضوع اکنون در مرحله داوری است.
با ۲۸۰ نماینده مجلس رفیق بازی کردهام
زنگنه در مورد اتهام نماینده ایذه و باغملک درباره رفیق بازی در مورد گازرسانی گفت: من اگر رفیق بازی کرده باشم با ۲۸۰ نماینده مجلس رفیق بازی کرده ام.
وی یادآوری کرد: اکنون وضعیت گازرسانی روستایی در همه کشور مطلوب بوده و بجز سه استان کرمان، کرمانشاه و خراسان جنوبی پوشش شبکه گاز مطلوب گزارش شده است.
وزیر نفت درباره روند داوری کرسنت نیز گفت: این پرونده تاکنون چند بار به مرحله صدور حکم رسیده اما به دلایلی از دستور کار خارج شده است.
پس از توضیحات وزیر نفت، نمایندگان مجلس شورای اسلامی اعلام کردند که از پاسخ وی قانع شدند.
true
true
https://tehraneconomy.ir/?p=153715
false
true