true
اقتصادتهران: دکتر حسن روحانی ریاست جمهور محترم، یک قهرمان ملی است. وی اقتصادی را تحویل گرفت که هیچگونه همخوانی با سالهای گذشته نداشت؛ چه در زمینههای فرهنگی و اجتماعی، چه در همبستگی ملی و چه در اقتصاد و روابط بین الملل. در دو دوره قبل از او، بزرگترین ضربه به مدیریت اقتصادی کشور وارد آمد. با حذف سازمان مدیریت و برنامه ریزی، کشور به دوران پارینه سنگی و اداره غارنشینی برگردانده شد.
سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور حالت مغز را دارد. در سازمان مدیریت، با دیدن، شنیدن، گفتن، راه رفتن، نوشتن، اندیشیدن و تصمیم گرفتن بودجه از طریق دریافتهای غذایی در دهان، نفت، پتروشیمی، گمرک، مالیات و کلیه درآمدهای کشور هم وارد بدن کشور می شود و هم مغز را تغذیه می کند، هم سایر سیستمها را.
همان موادی که مغز را تغذیه می کند، باعث میشود که قدرت مدیریت آن را بالا ببرد و کبد، اندوختههای کشور یعنی خزانه کشور است.
با حذف سازمان مدیریت و برنامه ریزی در گذشته، تمام ارگان های کشور به هم ریخت و دچار اختلال شد. نداشتن توانمندی در برخورد با نظام جهانی که در ۱+۵ خلاصه میشد، باعث افزایش تحریفها، بحران های اقتصادی و سیاسی کشور شد. تمام توانمندیهای تجاری، صادرات و واردات، حمل و نقل و بیمه بین الملل تعطیل شد. تحریمهای بانکی باعث شد که ما نتوانیم از اندک درآمدی که از نفت و صادرات بدست می آوریم، در راستای خرید کالاهای استراتژیک، مواد اولیه، نیازهای بهداشتی، درمانی از طریق Swift و یا حوالههای الکترونیکی که امن ترین، پیشرفته ترین و کم هزینه ترین سیستم جابجایی ارز در دنیاست، بهره مند شویم. آیا اکنون که سی و هفت سال از انقلاب می گذرد، توانستهایم از اصول اقتصاد اسلامی دانشمند بزرگ جهان اسلام مرحوم شیخ مرتضی انصاری و یا فیلسوف بزرگی مانند شهید بزرگوار آیت الله مطهری بهره برداری کنیم؟ افکار شهید مطهری و کتابهای ایشان مورد تأیید حضرت امام (ره) بود. اگر روزی یک بار این کتاب” نظری به نظام اقتصادی اسلام” را مسئولین کشور بخوانند، برایشان گشایش خواهد بود. بهره بیست درصدی بانکی با کدام نظریات اسلامی می خواند؟
تجمیع سه وزارتخانه استراتژیک صنعت، معدن و تجارت با کدام رویه گشایش تجارت و صنعت همخوانی داشت که مجلس شورای اسلامی به آن تن داد؟ وزارت بازرگانی، وزارت خارجه اقتصادی است که اعتبار جهانی و حضور ما را در همه صحنه های اقتصادی صادرات و واردات باید پوشش دهد. وزارت صنایع خود وزارت خانه مهمی است که اگر مستقل بود، اکنون شاهد تولید خودرویی که به همه چیز شبیه است، جز خودرو، نبودیم. وزارت معادن خود، در انجام اقتصاد بدون نفت و صادرات غیرنفتی، “البته نه به صورت خام که سنگ معدن را از ما بخرند و در کشتی در خلیج فارس تبدیل به کالا نموده و به چند برابر قیمت به خودمان بفروشند و یا خودمان آن را از ایتالیا وارد کنیم.” نقش بسیار سازنده ای دارد.
دولت باید مدیران توانمند و متخصص را تجهیز نموده، تا به محض برداشته شدن تحریم ها، به تولید و اشتغالزایی در کل کشور اقدام و تهران را از شلوغی و هجوم جوانان جویای کار شهرستانی تخلیه کنند، تا از ناامنی، اعتیاد و فسادهای حاصل از بیکاری، با اشتغال جوانان بیکار، به تدریج از میزان آن کاسته شود.
محمدصادق مشایخ؛ رئیس اسبق کمیسیون اقتصادی مجمع امور صنفی
true
true
https://tehraneconomy.ir/?p=31274
false
true