×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

ویژه های خبری

true
دی ۲۹, ۱۴۰۳, ۱۱:۲۶ ق٫ظ
true
true
راهکارهای تقویت صنعت کارگزاری بررسی شد

اقتصاد تهران: سخنگوی سازمان بورس با اشاره به اینکه کارگزاران در سال های اخیر توسعه خوبی در بخش های مختلف داشته اند، گفت: این سازمان برنامه های میان و بلندمدتی را برای ارتقای سطح کیفی و کمی این صنعت طراحی کرده است که به مرور انجام خواهد شد.

در نشست مشترکی که با حضور رییس سازمان بورس و اوراق بهادار و اعضای هیات مدیره کانون کارگزاران بورس و اوراق بهادار برگزار شد، راهکارهای تقویت صنعت کارگزاری مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.

در این نشست که عصر سه شنبه با حضور مصطفی حقیقی مهمانداری عضو شورای عالی بورس و در محل سالن کنفرانس سازمان بورس برگزار شد، دکتر “علی صالح آبادی”، تقویت صنعت کارگزاری را یکی از اولویت ها و برنامه های مهم سازمان بورس اعلام کرد.

سخنگوی سازمان بورس با اشاره به اینکه کارگزاران در سال های اخیر توسعه خوبی در بخش های مختلف داشته اند، افزود : این سازمان برنامه های میان و بلندمدتی را برای ارتقای سطح کیفی و کمی این صنعت طراحی کرده است که به مرور انجام خواهد شد.

در این جلسه، دبیرکل کانون کارگزاران بورس و اوراق بهادار 20 پیشنهاد این کانون را برای توسعه صنعت کارگزاری تشریح کرد.

روح الله میرصانعی اظهار داشت: هیات مدیره کانون کارگزاران بعد از برگزاری جلسات متعدد با حضور کارشناسان، 20 پیشنهاد را برای رفع موانع و مشکلات این صنعت گردآوری کرده است.

وی اخذ عوارض کسب و پیشه شرکت های کارگزاری، مالیات بر ارزش افزوده بر اعتبارات اعطایی کارگزاران، حضور برخی کارگزاران در سازمان های قضایی، اصلاح نظارت های موازی، تبدیل اسناد فیزیکی به الکترونیکی، پیشنهاد عطای مجوز کارگزار/معامله گری به گارگزاران، طرح تشویقی راه اندازی صندوق های بازارگردان، اعطای اعتبار به خریداران در بورس کالا و اعمال محدودیت و قابلیت نظارت در سیستم بانک را 10 پیشنهاد مهم کانون کارگزاران برای توسعه فعالیت های این صنعت اعلام کرد.

در این جلسه، موارد فوق مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت و در نهایت مقرر شد، سازمان بورس و اوراق بهادار رایزنی های لازم را با سایر دستگاه های مرتبط بر رفع برخی مشکلات کارگزاران انجام دهند.

همچین در این نشست قرار شد، برخی از قوانین، مقررات و دستورالعمل های مربوطه در راستای تسریع در فعالیت های کارگزاران در هیات مدیره سازمان بورس مطرح و اصلاح شود.

به دلیل طولانی شدن این جلسه، مقرر شد در نشست بعدی 10 پیشنهاد دیگر کانون کارگزاران بورس و اوراق بهادار شامل افزایش سقف کارمزد معاملات کارگزاران در بورس کالا، تضامین عرضه کنندگان در بورس های کالا و انرژی، کمبود دارندگان گواهی نامه های تحلیل گری، اعلام مطالبات سرمایه گذاران از ناشران و پرداخت وجه حاصل از فروش حق تقدم استفاده نشده توسط سپرده گذاری، در اختیار قرار دادن مکان آموزشی یا نرم افزار آموزش آنلاین، بررسی ابلاغیه شرکت بورس مبنی بر حضور نماینده این شرکت در مجمع شرکت های کارگزاری، ارائه پیشنهاد در خصوص اعمال رای توسط سهامداران بورس ها، ارائه نظرات و پیشنهادات کانون در خصوص عدم پذیرش مشتریان بر خط به صورت غیر حضوری، تدوین راهنمای عملیات شرکت های کارگزاری و بحث گواهینامه های سازمانی مورد بررسی قرار گیرد.

دراین جلسه دکتر علی سعیدی معاون نظارت بر نهادهای مالی و محمد عطایی مدیر نظارت بر کارگزاران سازمان بورس و اوراق بهادار حضور داشتند.

معاملات روز آخر بورس

در روز گذشته سرمایه گذاران بیش از 497 میلیون برگه سهم و حق تقدم را به ارزش یک هزار و 495 میلیارد ریال در 59 هزار نوبت معاملاتی دست به دست کردند.

در داد و ستدهای روز جاری بورس تهران شاخص برای دومین روز متمادی توانست رشد کند و در مدار مثبت قرار بگیرد.

در نتیجه داد و ستدهای دیروز شاخص کل 85 واحد بالا رفت و در عدد 71 هزار و 978 قرار گرفت.

نمادهای سرمایه گذاری گروه توسعه ملی، کشتیرانی، فولاد آلیاژی ایران، ایران خودرو، مپنا و گل گهر با بیشترین تاثیر مثبت بر شاخص باعث رشد این متغیر شدند. این در حالی بود که تاپیکو با بیشترین تاثیر منفی بر شاخص مانع رشد بیشتر این متغیر شد.

سایر شاخص های بورسی نیز امروز صعودی شدند. به این ترتیب که شاخص صنعت 78 واحد بالا رفت. همچنین شاخص های بازار اول و دوم به ترتیب 71 و 112واحد رشد را ثبت کردند.

همچنین در این روز سرمایه گذاران بیش از 497 میلیون برگه سهم و حق تقدم را به ارزش یک هزار و 495 میلیارد ریال در 59 هزار نوبت معاملاتی دست به دست کردند.

همچنین خودرویی ها، گروه مالی و انبوه سازی با بیشترین حجم معاملات در صدر برترین گروه های بازار قرار گرفتند.

بیشترین رشد شاخص های صنعتی نیز متعلق به گروه زراعت، سایر مالی و کانی غیر فلزی بود.

صدرنشینی بازار نیز با بیشترین رشد قیمت متعلق به نمادهای فولاد آلیاژی ایران، شهد ایران، صنایع خاک چینی ایران، ایران ارقام، فرآورده های نسوز آذر، کارخانجات تولیدی شیشه رازی و سالمین بود.

این در حالی بود که صنعتی آما، سرما آفرین، پشم شیشه ایران، پارس سوییچ، پمپ ایران، لامپ پارس شهاب و سرمایه گذاری نیرو با بیشترین کاهش قیمت در انتهای جدول معاملات قرار گرفتند.

همچنین سهامداران دیروز برای تصاحب سهام شرکت های فرآورده های نسوز آذر، کارخانجات تولیدی شیشه رازی، بین المللی توسعه ساختمان، سیمان فارس، صنایع آذرآب، بهنوش ایران و داروسازی کوثر سنگین ترین صف های خرید را تشکیل دادند.

در مقابل طولانی ترین صف های فروش متعلق به نمادهای کاغذسازی کاوه، فولاد امیر کبیر کاشان، پارس پامچال، پارس الکتریک، سیمان مازندران، سیمان اصفهان و تایدواتر خاورمیانه بود.

سرمایه گذاری خوارزمی، بانک صادرات و پارس خودرو بیشترین حجم معاملات را داشتند. همچنین مپنا، عمران و توسعه فارس و نفت و گاز پارسیان با بیشترین ارزش معاملات به کار خود پایان دادند.

 

 

true
برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

true
false
true

tag heuer aquaracer calibre 5 automatic price tag heuer carrera calibre 1887 price replica watch breitling chronometre aerospace price breitling superocean heritage 46 chronograph replica watches how to change a metal watch band patek philippe double sided watch price replica watches