×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

ویژه های خبری

true
    امروز  سه شنبه - ۱ آبان - ۱۴۰۳  
true
true
ذرات کوچکتر از ۲٫۵ میکرون مهمترین دلیل آلودگی هوا

اقتصادتهران: قائم مقام وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: ذرات کوچکتر از ۲٫۵ میکرون مهمترین آلاینده هوای شهرهاست و در زمان پدیده وارونگی هوا مانند روزهای اخیر میزان مرگ و بستری ناشی از آلودگی هوا افزایش می‌یابد.

ایرج حریرچی روز دوشنبه در نشست خبری هفتگی در پاسخ به پرسش ایرنا درباره وضعیت آلودگی هوا و میزان بستری و مرگ ناشی از آن افزود: آلودگی هوا یکی از مهمترین عوامل خطر بیماری ها در کشور است که بروز و تشدید انواع بیماری‌ها از جمله بیماری های مزمن قلبی-عروقی، تنفسی، کبدی و سرطان را باعث می شود.

وی ادامه داد: در سال های اخیر به علت کاهش برخی آلاینده هوا مانند مونوکسید کربن، دی اکسید کربن، دی اکسید گوگرد و برخی آلاینده‌های گازی دیگر، ذرات معلق موجود در هوا به خصوص ذرات کوچکتر از ۲٫۵ میکرون به مهمترین آلاینده هوا تبدیل شده است که عامل مهم بیماری‌های مزمن تنفسی است.

سخنگوی وزارت بهداشت درباره میزان مرگ و میر و بیماران ناشی از آلودگی هوا گفت: در روزهای اخیر میزان آلودگی هوا در مواقعی که به خصوص در فصل زمستانی به علت وارونگی هوا با تشدید آلودگی هوا مواجه می شویم، شاهد افزایش موارد مرگ و تشدید بیماری و بستری مردم در بیمارستان یه خصوص در تهران، تبریز و ارومیه هستیم

حریرچی افزود: آمار دقیقی از میزان مرگ و بیماری های ناشی از آلودگی هوا نداریم، به خصوص اینکه نمی توان به طور دقیق علت مرگ برخی افراد را آلودگی هوا اعلام کرد، آمارهای موجود فقط مرگ ها و بستری های منتسب به آلودگی هوا را نشان می دهد،برخی دستگاه ها و سازمان های داخلی یا خارجی آمارهایی در این مورد اعلام کرده است که برخی از آنها مورد قبول وزارت بهداشت نیست و فعلا وزارت بهداشت آماری را از مرگ یا بیماری های ناشی از آلودگی هوا اعلام نمی کند.

وی افزود: به طور طبیعی میزان بستری ها در بیمارستان در فصل زمستان افزایش پیدا می کند،نرم افزارهایی هم وجود دارد که موارد مرگ و علت بستری بیماران در آنها ثبت می شود و برخی مراجع ممکن است بر اساس فرضیاتی که دارند، آمارهایی از مرگ یا بیماری های ناشی از آلودگی هوا اعلام کنند اما این آمارها با هم متفاوت هستند.

سخنگوی وزارت بهداشت افزود: وزارت بهداشت به طور کلی تلاش می کند از طریق ارتقای سلامت مردم و آگاهی رسانی و توجه دادن مسئولان و مردم به خطرات آلودگی هوا برای پیشگیری از تبعات این مسئله تلاش کند اما در مورد عوامل بروز آلاینده های هوا مانند ترددد خودروها، موتورسیکلت ها مسئولیت و اختیاری ندارد.

وی گفت: بر اساس آمارهای موجود در دنیا از هر ۱۰ نفر فقط یک نفر از هوای پاک استفاده می کند و در دنیا آلودگی هوا چهارمین عامل مرگ و میر انسان است. در آسیای جنوب شرقی و جنوبی احتراق خودروها مهمترین عامل آلودگی هواست و در خاورمیانه عامل اصلی آلودگی هوا گرد وغبار است البته در کلانشهرهایی مانند تهران احتراق خودروها عامل مهمی برای تشدید آلودگی هواست.

حریرچی اضافه کرد: آلودگی هوا به طور کلی بین ۲٫۴ تا ۷ درصد درآمد ناخالص ملی کشورهای مختلف را تلف می کند و در کشور ما نیز حداقل ۲٫۴۸ درصد تولید ناخالص ملی یعنی معادل ۳۴ هزار میلیارد تومان در سال به علت اثرات آلودگی هوا از ب بین می رود و علاوه بر مشکلاتی که برای سلامت جسمی و روانی انسان ها به وجود می آید، به اقتصاد ملی نیز خسارت جدی وارد می شود.

مرگ ۲۱۰ هزار ایرانی در تصادفات رانندگی در یک دهه گذشته

قائم مقام وزیر بهداشت با تسلیت فوت دکتر صادق حضرتی،رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت که چند روز پیش بر اثر سانحه تصادف رانندگی درگذشت گفت: مرحوم دکتر حضرتی استاد تمام رشته طب کار و بهداشت محیط بود و یکی از ۵ استادی بود که مقالات او در ایران بیشترین مراجعات را داشت و درگذشت او ضایعه بزرگی برای جامعه پزشکی کشور است.

وی افزود: تصادفات رانندگی هر ساعت ۸۸ مجروح را در بیمارستان های کشور بستری می کند و هر سال ۷۸۰ هزار نفر به علت تصادف رانندگی در بیمارستان بستری می شوند. هر روز ۴۳ ایرانی بر اثر تصادفات رانندگی جان خود را از دست می دهند و سالانه بیش از ۱۵ هزار مرگ ناشی از تصادفات در کشور داریم.

حریرچی گفت: در یک دهه گذشته بیش از ۲۱۰ هزار نفر بر اثر تصادفات رانندگی در کشور جان خود را از دست دادند و این وظیفه همه هم مسئولان دولت و هم مردم است که با ایمن کردن خودروها و جاده ها و هم اصلاح فرهنگ رانندگی به این وضعیت اسفناک خاتمه دهیم.

وی همچنین با اشاره به مصوبات برنامه توسعه ششم گفت: بر اساس این برنامه دولت مکلف است که همه آحاد ایرانیان را تحت پوشش بیمه خدمات سلامت قرار دهد اما بر اساس اعلام مورد تایید وزارت رفاه هنوز حدود ۷ میلیون ایرانی هستند که تحت پوشش هیچ بیمه درمانی نیستند.

*تجویز داروی خارج از فهرست ملی از سوی پزشکان تخلف است

قائم مقام وزیر بهداشت با اشاره به مواد برنامه توسعه ششم اضافه کرد: بر اساس این برنامه وزارت بهداشت مشغول تدوین فهرست دارویی کشور اس که هر سه ماه باید تدوین و اجرا شود، مطابق برنامه توسعه ششم هر گونه تجویز دارو خارج از فهرست دارویی مورد تایید وزارت بهداشت تخلف است و اگر پزشکانی مرتکب این تخلف شوند مطابق قانون سازمان نظام پزشکی با آنان برخورد می شود.

حریرچی درباره بدهی سازمان های بیمه گر به شرکت های دارویی گفت: طی روزهای گذشته حدود ۶۰۰ میلیارد تومان از بدهی معوقه شرکت هایی دارویی کشور از سوی بیمه ها پرداخت شده است، البته این پرداخت به شرکت های پخش دارو بوده است و ممکن است هنوز این پول به دست کارخانه های دارویی نرسیده باشد.

وی افزود: با توجه به گشایش های مالی که در روزهای اخیر با همکاری سازمان مدیریت اتفاق افتاده است، علاوه بر ۶۰۰ میلیارد تومانی که به طور مستقیم برای جبران مطالبات شرکت هایی دارویی پرداخت شده است، پرداخت هایی نیز به دانشگاه های علوم پزشکی صورت گرفته است البته این پرداختها با آنچه مورد انتظار وزارت بهداشت است، فاصله دارد.

معاون کل وزارت بهداشت گفت: سازمان های بیمه گر در کشور هنوز از سال ۹۵ به وزارت بهداشت و دانشگاه های علوم پزشکی بدهی معوقه دارند، اعداد دقیق بدهی ها را در آینده اعلام می کنیم ولی در حالی که چند روز دیگر شب یلداست، بیمه های کشور هنوز بدهکاری هایی خود را به عید نوروز هم نرسانده اند و بدهکاری های زیادی از سال ۹۵ هنوز باقیمانده است.

وی در پاسخ به پرسش دیگر خبرنگار ایرنا مبنی بر اینکه آیا کتاب تعرفه های کالیفرنیا که ترجمه آن به سازمان نظام پزشکی واگذار شده مبنای تعرفه گذاری خدمات پزشکی در سال آینده خواهد بود و چرا یک کتاب ملی و بومی برای تعرفه گذاری خدمات پزشکی تدوین نمی شود، توضیح داد: تاکنون که همه به خصوص جامعه پزشکی از وزارت بهداشت می خواستند کتاب بین المللی کالیفرنیا را مبنای تعرفه گذاری خدمات پزشکی قرار دهیم و کسی نمی گفت که این کتاب آمریکایی یا غربی است و باید کتاب ملی داشته باشیم.

حریرچی گفت: این کتاب رقم های تعرفه های خدمات پزشکی را تعیین نمی کند و یک کتاب ایدئولوژیک نیست بلکه نسبت های قیمت های خدمات پزشکی در مقایسه با هم مشخص می کند و مثلا نشان می دهد هر خدمت پزشکی چند k باید تعریف شود و در برخی کشورهای دنیا نیز همین کتاب معیار تعرفه گذاری خدمات پزشکی است و البته در برخی کشورها نیز این کتاب را با اعمال یکسری تغییرات اجرا می کنند.

قائم مقام وزیر بهداشت افزود: ترجمه کتاب کالیفرنیا برای تعرفه گذاری خدمات پزشکی هر سال انجام می شود اما اینکه کل این کتاب معیار تعرفه گذاری خدمات پزشکی قرار گیرد یا نه، تصمیمی است که در دولت درباره آن تصمیم گیری می شود.

درمان همه زلزله زدگان رایگان است

وی در پاسخ به پرسشی درباره وضعیت درمان هانیه دختری که در زلزله کرمانشاه دچار آسیب شد، توضیح داد: این دختر که برای نجات خواهرش هنگام زلزله دچار صدمه در ناحیه کمر شده است، در همان لحظات بعد از آسیب در بیمارستان پذیرش شد و اولین عمل جراحی وی ساعت ۸ صبح بعد از زلزله انجام شد.

حریرچی گفت: هانیه از ناحیه دنده ها دچار شکستگی شده بود و لوله های تنفسی او نیز آسیب دیده بود که با توجه به وضعیتی که داشت، به بیمارستان همدان انتقال پیدا کرد و تشک مواج، ویلجر و لوازم مورد نیاز دیگر در اختیار او قرار داده شد و اقدامات فیریوتراپی و توانبخشی نیز برای او در بیمارستان همدان انجام شد و هنوز بی حسی در انگستان او وجود دارد.

وی افزود: خانم حاتمی، مادر هانیه نیز که هنگام زلزله در مجاورت نفت بوده و دچار سوختگی شده بود و پای او سوخته بود، تحت درمان قرار گرفت. برای او پانسمان بیولوژیک انجام شد و حداکثر تا سه روز دیگر از بیمارستان مرخص می شود، برادر هانیه نیز تحت عمل جراحی مچ پا قرار گرفته و از بیمارستان همدان مرخص شده است.

سخنگوی وزارت بهداشت ادامه داد: پدر و خواهر کوچک هانیه کاملا سالم و در کرمانشاه هستند و برای اینکه خانواده او به همدان تردد نداشته باشند، احتمالا هانیه به بیمارستان کرمانشاه منتقل خواهد شد.

وی گفت: درمان همه مصدومان زلزله در بیمارستان های دولتی به صورت رایگان انجام می شود و ضمن تشکر از مردم و ارگان هایی که در این حوزه علاقه مند به کمک هستند، اعلام می کنیم، مشکلی برای درمان زلزله زدگان وجود ندارد و افراد خیر و دستگاههای دیگر می توانند از ظرفیت موجود برای سایر نیازهای زلزله زدگان وارد عمل شوند.

۳۷ هزار میلیارد بودجه و ۳۳ هزار میلیارد تومان درآمد اختصاصی

حریرچی در پاسخ به پرسشی درباره کاهش بودجه برنامه پزشک خانواده به تشریح بودجه سال آینده وزارت بهداشت پرداخت و گفت: کل بودجه دستگاه های دولتی و شرکت های دولتی برای سال ۹۷ در لایحه بودجه ۱۱۹۴ هزار میلیارد تومان ( ۸۲۰ هزار میلیارد تومان آن بودجه شرکتها و بقیه بودجه عمومی) است که نسبت به بودجه سال ۹۶ حدود چهار درصد رشد دارد.

وی افزود: از این بودجه ۶۸ درصد سهم شرکت های دولتی، ۲۳ درصد بودجه عمومی، ۵ درصد بودجه عمرانی و تملک دارایی و ۴٫۸ درصد درآمد اختصاصی دستگاه های دولتی است و سهم وزارت بهداشت از کل بودجه دولت با احتساب سهم هدفمندی یارانه‌ها و یک درصد از ارزش افزوده ( بودجه طرح تحول سلامت) ۶٫۴ درصد است.

قائم مقام وزیر بهداشت اضافه کرد: کل بودجه عمومی وزارت بهداشت از کل ردیف های بودجه با حدود ۷ درصد رشد در سال ۹۷ حدود ۳۷ هزار میلیارد تومان است که ۱۷ هزار میلیارد تومان آن سهم دانشگاه های علوم پزشکی، ۵ هزار میلیارد تومان آن بودجه ستاد وزارت بهداشت و ۱۱ هزار میلیارد تومان سهم سازمان های وابسته به وزارت بهداشت است.

وی گفت: علاوه بر بودجه عمومی حدود ۳۳هزار میلیارد تومان درآمد اختصاصی نیز برای وزارت بهداشت و دانشگاه های علوم پزشکی تعریف شد که از ارائه خدمات بهداشتی-درمانی در بیمارستان ها و مراکز بهداشتی-درمانی و از طریق پرداخت بیمه‌ها و فرانشیز (پرداخت مستقیم مردم) باید تامین شود و حدود ۶ درصد رشد را نشان می دهد.

حریرچی افزود: در بودجه ۹۷ وزارت بهداشت برخی ردیف های اعتباری مانند دریف دو هزار و ۲۷ میلیارد تومانی پزشک خانواده کاهش یافته و به ۱۰۱۹ میلیارد تومان کاهش یافته که این مسئله اجرای برنامه پزشک خانواده در کشور با مشکل مواجه می کند.

وی ادامه داد: علاوه بر آن بودجه داروهای خاص، شیرخشک، کیسه خون و کیت های تشخیصی نیز از ۱۹۰۰ میلیارد تومان به ۱۶۰۰ میلیارد تومان کاهش یافته است، بودجه برنامه جمعیت وزارت بهداشت همان ۶۰۰ میلیارد تومان ثابت مانده و بودجه آموزشی نیز با حدود ۱۱ درصد رشد به حدود ۲۰۰ میلیارد تومان رسیده است. بودجه تملک دارایی و عمرانی وزارت بهداشت نیز در لایحه بودجه ۴۲ درصد کاهش داشته اشت.

سخنگوی وزارت بهداشت گفت: اعتبار یک درصد از مالیات بر ارزش افزوده وزارت بهداشت برای طرح تحول سلامت همان ۴۶۰۰ میلیارد تومان در لایحه بودجه ثابت مانده اما اعتبار سهم ۱۰ درصدی وزارت بهداشت از صرفه جویی هدفمندی یارانه ها از ۴۸۰۰ میلیارد تومان به ۳۷۰۰ میلیارد تومان کاهش یافته است، ضمن اینکه بسیاری از اعتبارات وزارت بهداشت از جمله این دو ردیف بودجه ای هیچ وقت تخصیص ۱۰۰درصد نداشته است.

حریرچی افزود: همان طور که وزیر بهداشت بارها اعلام کرده بسیار علاقه مندیم که بودجه وزارت بهداشت پایدار شود و به جای منابعی مانند هدفمندی یارانه ها به سمت درآمدهای مالیاتی برویم و از دولت و مجلس می خواهیم که سقف اعتبار تخصیصی واقعی وزارت بهداشت را اعلام کنند تا بر مبنای آن در وزارت بهداشت هزینه شود.

قائم مقام وزیر بهداشت اضافه کرد: بیشتر هزینه های وزارت بهداشت از جنس پرداخت حقوق است به عنوان مثال ۲۲ هزار مراقب سلامت در شبکه بهداشتی-درمانی کشور به عنوان پایه برنامه پزشک خانواده شهری به جز روستاها و دو استان فارس و مازندران مشغول کار هستند که باید حقوق آنها بر مبنای خدماتی که ارائه کرده اند پرداخت شود اما مدتی است که به علت مشکلات بودجه ای و تاخیر بیمه ها در پرداخت حقوق این افراد دچار مشکل شده ایم.

وی گفت: اظهاراتی نیز اخیرا از سوی برخی افراد می شود که در صورت حذف یک سوم یارانه بگیران بخشی از اعتبار آن به بخش سلامت می آید،هنوز که چنین موضوعی مصوب نشده است اما عده ای از همین الان برای جلوگیری از افزایش درآمد وزارت بهداشت وارد عمل شده اند و از کافی بودن درآمد وزارت بهداشت سخن می گویند.

حریرچی افزود: خوشحال می شویم که بخشی از این اعتبار برای سلامت مردم هزنیه شود به خصوص اینکه هنوز ۷ میلیون ایرانی هیچ بیمه ای ندارند، همه اعتبارات طرح تحول سلامت از جمله یک درصد مالیات بر ارزش افزوده و ۱۰ درصد صرفه جویی هدفمندی یارانه ها مصوب مجلس است و اگر دولت و مجلس همین اعتبارات مصوب را در سطح سال ۹۳ به وزارت بهداشت تخصیص دهد قول می دهیم که به همه تعهدات اعلام شده بدون کم و کاست عمل کنیم.

true
برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

true
false
true

tag heuer aquaracer calibre 5 automatic price tag heuer carrera calibre 1887 price replica watch breitling chronometre aerospace price breitling superocean heritage 46 chronograph replica watches how to change a metal watch band patek philippe double sided watch price replica watches