×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

ویژه های خبری

true
    امروز  یکشنبه - ۱۸ شهریور - ۱۴۰۳  
true
true
دیوارهای بلند تعرفه قاچاق پارچه را راحت‌تر کرد

اقتصادتهران: با توجه به اعلام سایت‌های رسمی میزان ورود پارچه به کشور در سال ۲۰۱۱ معادل ۲۰۰ هزار تن بوده است ضمن آن که براساس برآورد آمار کمتر از ۵۰ درصد این کالاهای وارد شده از طریق گمرکات و مناطق آزاد بوده است. در بخش پتو نیز حدود شش تا هفت میلیون تخته پتو یعنی مطابق با تولید داخل به صورت قاچاق وارد کشور شده که همین موضوع در بحث پوشاک نیز وجود دارد.

در همین رابطه، گلناز نصراللهی با بیان این‌که باید تدابیری اندیشیده شود تا در مبادی عرضه فروشگاهی نیز بحث قاچاق بودن کالاها پیگیری شود، اظهار کرد: همه بحث قاچاق کالا مربوط به تعرفه نیست بلکه برخی دوست دارند مسائل مالی‌شان شفاف نباشد.

مدیر کل صنایع نساجی و پوشاک وزارت صنعت با بیان این‌که ما به طور مرتب در دفتر صنایع نساجی آمارهای وارداتی مواد اولیه را کنترل می کنیم، اظهار کرد: مواد اولیه اصلی شامل الیاف و پس از آن کالاهای واسطه ای یعنی نخ می شود. در سال گذشته به علت برخی مسائل برای اولین بار واردات نخ نسبت به الیاف پیشی گرفت.

وی اضافه کرد: به همین دلیل با برگزاری جلساتی به این نتیجه رسیدیم که برخی کالاهایی که تولید داخلی دارند نباید ارز مبادله ای بگیرند که با این سیاست، آمار واردات در ۹ ماهه امسال تقریبا به روال سابق خود بازگشته است.

نصراللهی با بیان این‌که واردات مواد اولیه متعادل‌تر شده است، گفت: کشورهایی که ما با آن ها مبادلات سیاسی داریم کشورهایی هستند که صنعت نساجی قوی دارند؛ بنابراین هم دولت باید توجهش به صنعت نساجی داخل باشد و هم بخش خصوصی بداند که دیر یا زود دیوارهای بلند تعرفه کوتاه خواهد شد.

آمار صادرات و واردات نساجی

مدیر کل صنایع نساجی و پوشاک وزارت صنعت با اشاره به میزان صادرات و واردات قانونی صنایع نساجی در ۹ ماهه امسال گفت: صادرات ما در سال جاری یک مقدار کم شده بود و در برخی از ماه‌ها با کاهش ۱۰ درصدی نیز همراه بوده است اما این کاهش‌ها به ندرت کم شده و توانستیم در ۹ ماهه با سال گذشته برابر شویم.

وی با بیان این‌که ارزش صادرات صنایع نساجی در ۹ ماهه سال جاری ۹۴۴٫۶ میلیون دلار بوده است، اظهار کرد: صادرات در سال گذشته ۹۴۴٫۷ میلیون دلار بوده که این نشان می دهد صادرات در سال جاری با سال گذشته برابر شده است.

نصراللهی همچنین با اشاره به آمار واردات اظهار کرد: واردات مواد اولیه شامل الیاف مصنوعی و نخ‌ها در ۹ ماهه امسال از طریق گمرک ۳۵۰ هزار تن بوده که تقریبا مشابه آمار سال گذشته است.

مدیر کل صنایع نساجی و پوشاک وزارت صنعت افزود:‌ از سوی دیگر نکته مثبت این است که رقم واردات نخ نسبت به الیاف متعادل‌تر شده است؛ به طوری که در ۹ ماهه سال گذشته ۱۲۰ هزار تن نخ وارد کشور شده اما این مقدار در سال جاری به ۹۰ هزار تن کاهش یافته است.

مسئولان فشار بی دلیل روی مد و طراحی پوشاک داخلی نیاورند

وی با تاکید بر توجه واحدهای تولیدی داخل به بحث طراحی و مد ادامه داد:‌ باید به بخش خصوصی بگوییم که کیفیت، بهره وری، توجه به تولید داخلی و مد و طراحی خود را افزایش دهد از سوی دیگر به فکر کاهش قیمت تمام شده باشد.

نصراللهی افزود: همچنین شاید لازم باشد مسئولان بدانند برخی از محدودیت‌هایی که برای طراحی و مد در کشور ما وجود دارد اگر نیازهای واحدهای پوشاک را در رابطه با این قضیه تامین نکند مشابه آن از خارج از کشور به صورت قاچاق وارد می‌شود و این امر تنها باعث ضعیف شدن صنعت پوشاک ما می‌شود.

وی ادامه داد: مسئولان کشور باید حواس‌شان باشد که اجازه دهند تولید داخلی روی مد و طراحی کار کند و فشار بی دلیل روی برندها نیاوریم.

مدیر کل صنایع نساجی و پوشاک وزارت صنعت درباره بحث قرارداد تجارت ترجیحی ایران و ترکیه در حوزه نساجی گفت: سابقه تعرفه‌های ترجیحی حداقل در این دفتر به سال ۱۳۹۰ برمی گردد. البته برخی نقدها دراین زمینه وجود دارد که چرا از ۱۰ یا ۱۵ درصد تخفیف شروع نکردیم.

وی افزود: شاید لازم باشد این موارد گفته شود که در حال حاضر تعرفه گمرکی پوشاک ۱۰۰ درصد است و با توجه به قرار گرفتن آن در اولویت های گروه ۱۰ این تعرفه دو برابر خواهد شد، از سوی دیگر با ارز متقاضی وارد می‌شود.

عمده واردات پوشاک، قاچاق است

نصراللهی با بیان این‌که تجارت‌های ترجیحی معمولا با نگاه به توانمندی‌های متقابل دو کشور انجام می‌شود، اظهار کرد: باید توجه داشته باشیم که در بحث پوشاک، کشور ما واردات چندانی ندارد و عمده پوشاک به صورت قاچاق وارد می‌شود.

مدیر کل صنایع نساجی و پوشاک وزارت صنعت بحث رکود صنایع را تشدیدکننده ایجاد حساسیت‌ها در این موضوع دانست و گفت: شاید اگر من بودم در این شرایط با درصد کمتری این کار را آغاز می کردم چرا که در حال حاضر در رکود نیز هستیم، در استانه شب عید هستیم و رونقی که قبلا در پوشاک کشور وجود داشته امروز وجود ندارد. البته من تمام صحبت‌ها و انتقادات نسبت به این قرارداد را زیر سوال نمی برم.

وی با بیان این‌که وزیر صنعت، معدن و تجارت به ما دستور داده تا با برگزاری جلسات کارشناسی بحث تجارت ترجیحی در نساجی و پوشاک را بررسی کنیم، گفت: در پیشنهادات و انتقاداتی که وارد می‌شود حتما انجمن‌ها و اتحادیه‌ها باید بگویند که مشکلی دراین زمینه وجود دارد و چه برنامه دقیقی برای وارد شدن به مسیرهای عادی‌تر واردات دارند.

افزایش حساسیت روی قاچاق پوشاک

نصراللهی خاطرنشان کرد: در جلسه ای که درباره پوشاک با قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت داشتیم قرار شد این صنعت جزو کالاهایی محسوب می شود که روی قاچاقش حساس خواهیم شد. مسلما در این بخش حتما گفته خواهد شد که یکسری مبادی را راحت تر بگذارند تا بتوان قاچاق را بیشتر کنترل کرد.

مدیر کل صنایع نساجی و پوشاک وزارت صنعت با بیان این‌که در بحث تجارت ترجیحی وزارت صنعت، معدن و تجارت در مقابل یک کار انجام شده قرار گرفته بود، گفت: در عین حال معتقدم با وجود همین تخفیف‌ها در تعرفه واردات با توجه به بالا بودن میزان قاچاق و حقوق ورودی تاثیر چندانی بر مساله واردات نخواهد داشت.

وی با بیان این‌که مخالفت ها در این زمینه باید مستند باشد، اظهار کرد: زمانی که دولت تصمیم می گیرد قرارداد تعرفه ترجیحی برقرار کند بهترین راه برای صنایع این است که ما مخالفیم؛ اما این درحالی است که باید توضیح قانع کننده برای این موضوع داشته باشند. البته این را هم باید توجه داشت که تمامی این قراردادها در طول سالیان قابل بازنگری است.

 

true
true
false
true

tag heuer aquaracer calibre 5 automatic price tag heuer carrera calibre 1887 price replica watch breitling chronometre aerospace price breitling superocean heritage 46 chronograph replica watches how to change a metal watch band patek philippe double sided watch price replica watches