true
اقتصادتهران: مشاور وزیر صنعت، معدن وتجارت از برنامه وزارتخانه متبوعش برای ایجاد تسهیلات لازم جهت تقویت واحدهای تولیدی خبر داد و گفت: درحال حاضر وزارتخانه صنعت، معدن و تجارت با توجه به دو قانون رفع موانع تولید و نیز عبور از رکود در حال سیاست گزاری و برنامهریزی برای حمایت از تولیدکنندگان داخلی است تا آنها با آرامش خاطر اقدام به تولید محصول خود کنند.
به گزارش خبرنگار ما، دکتر بهروز ریاحی در همایش تجلیل ازهمکاران برترزیباسازان که درمحل سالن همایشهای بین المللی برج میلاد برگزارشد ضمن بیان این مطلب خاطرنشان کرد: شرایط جدید کشور به گونهای است که برای ما اجبار ایجاد میکند که رویکرد و سیاست های خود را در خصوص نحوه حمایت از واحدهای تولیدی در سطح صنایع کوچک، متوسط و بزرگ تغییردهیم.
وی افزود: ضروری است در سالهای آینده با اتکاء به مکانیزمهایی نظیر صادرات محوری، برندسازی و ارتقای کیفیت محصولات داخلی، شرایط وبسترهای لازم را برای حضور تولید کنندگان داخلی در بازارهای جدید فراهم کنیم تا آنها بتوانند جایگاه خود را دراین نوع بازارها پیدا کنند.
مشاور وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به برنامههای متنوع این وزارتخانه برای حمایت از تولید کنندگان داخلی خاطرنشان ساخت: دولت به دنبال آن است تا با بازنگری در قوانین مختلفی نظیر مالیات برارزش افزوده، بازنگری در قانون امور مالیاتها، قانون قاچاق کالا وارز و…. شرایطی را فراهم کند که تولید کنندگان داخلی با اطمینان خاطر اقدام به تولید محصول خود کنند و درعین حال نیز بتوانند با مشوقهای صادراتی محصول خود را به کشورهای دیگر صادر کنند.
ریاحی با اشاره به اینکه دولت می بایست با سیاست گذاری و برنامه ریزی دقیق بسترهای مناسب را برای رشد واحدهای تولیدی فراهم کند همچنین تاکید کرد: اما درکنار حمایت های دولتی، لازم است که واحدهای تولیدی نیزنگاه خود را از درون گرایی به برون گرایی تغییر دهند. این امر بدین معنا است که تولید کنندگان داخلی به جای اینکه محصولات خود را صرفا برای بازارهای داخلی تولید کنند، تلاش کنند که محصولات خود را برای بازارهایی که با فرهنگ و ارزشهای کشور ما انطباق دارند تولید کنند.
وی همچنین با اشاره به اینکه ظرفیت تولید کشورمان حدود ۶۰۰ هزارمیلیارد تومان است مشکلاتی نظیر فقدان نقدینگی، تامین نشدن مواد اولیه، فقدان سرمایه در گردش را از جمله شاخص ترین موانع استفاده بهینه از ظرفیت تولید ارزیابی و تاکید کرد: براساس ارزیابی های صورت گرفته ظرفیت واحدهای تولیدی موجود درکشور حدود ۱۵۰هزار میلیارد تومان است که می بایست با اتکاء به منابع مالی یا تسهیلات بانکی در اختیار بخش تولید قرار گیرد تا امکان ۶۰۰ هزارمیلیارد تومان تولید محصول مهیا شود.
مشاور وزیر صنعت، معدن و تجارت درادامه در پاسخ به این سوال که سیاستهای دولت درجهت حمایت از تولید به چه صورت است و شما به عنوان مشاور وزیر چه دیدگاهی دراین رابطه دارید؟ گفت: شخصا اعقتاد دارم که به واحدهای تولیدی که توان تولید مناسب را دارند اما از منابع مالی لازم برخوردار نیستند می بایست حتما کمک کرد. اما در مقابل نیز بر این باورم که بعضی از واحدهای تولیدی که به مرحله بحرانی رسیده اند چنانچه به آنها تسهیلات تخصیص دهیم علاوه بر تسهیلات قبلی، انباشت بدهی آنها اضافه میشود.
وی افزود: البته این رویکرد به این دلیل است که ما اعتقاد داریم منابع مالی را می بایست عادلانه به تولید اختصاص دهیم یعنی واحدهایی که میتوانند به تولید، اشتغال و توسعه صادرات کمک کنند در صدر دریافت تسهیلات باشند. با این نگاه می توان گفت واحدهای تولیدی که چندین نوبت تسهیلات دریافت کردهاند و هیچگونه خروجی مثبتی از آنها دیده نمی شود، توجه مجدد به آنها ظلم است.
این مسوول درپایان ضمن اظهار امیدواری که با شرایط جدید کشور بعد از لغو تحریمها تولید کنندههای داخلی بتوانند از همه ظرفیتها بریا تولید بهینه در کشور بهره مند شوند.
شایان ذکراست درپایان همایش تقدیرازهمکاران برتر زیباسازان به ۵ نفرازهمکاران این شرکت هزینه سفربه عتبات عالیات ونیز به ۴ نفردیگر دو دستگاه خودروی ال ۹۰ و دو دستگاه خودروی تیبا اهدا شد.
true
true
https://tehraneconomy.ir/?p=20610
false
true