true
اقتصادتهران: نظام بانکی کشور با حجم زیاد تراکنشهای الکترونیکی، راهی به جز پیشرفت در حوزه بانکداری الکترونیکی ندارد، ضمن اینکه همه اتفاقاتی که در فضای آی. تی رخ می دهد، بر بانکداری اثرگذار است و به همین دلیل بانکها راهی جز استفاده از سیستمهای جدید با بانکداری الکترونیک و بکارگیری خدمات نوین بانکی را برای رضایت مشتریانشان پیش رو ندارند.
از آنجا که روشهای سنتی بانکی در بانکهای مرکزی دنیا دیگر کاربردی ندارد، بانکهای مرکزی دنیا با استفاده از صنعت بانکداری الکترونیکی، نظارت و کنترل شبکه بانکی و بازار پول را انجام می دهند و از همین رو معرفی راهبردهای نوین این صنعت در کشور به یک اصل بسیار مهم در بانکداری روز دنیا تبدیل شده است.
به بیان دیگر در صورتی که از گشایشهایی که بعد از دوران تحریم ایجاد می شود نتوان به نحو مقتضی استفاده کرد، تلاش برای برداشته شدن تحریمها برای سیستم بانکی کارایی زیادی به همراه نخواهد داشت و به عبارت دیگر رفع تحریمهای بانکی هم فرصتهایی را برای ما فراهم می کند و هم تهدیدهایی به وجود می آورد که باید با ترفندهایی از تبدیل تهدیدها به فرصت بهترین بهرهبرداری را انجام داد.
ضرورت توجه به اصل انکار ناپذیر کاهش هزینه در تجارت
در همین رابطه محمد صادق مشایخ، رییس سابق کمیسیون اقتصادی مجمع امور صنفی تهران با تاکید بر بکارگیری توان بانکها، استفاده از ظرفیت بانکی در برقراری کسبوکار مجازی را بسیار مهم و نقطه قوت هر نظام اقتصادی عنوان کرد.
محمد صادق مشایخ در گفت و گو با خبرنگار اقتصادتهران ضمن بیان این مطلب، گفت: یکی از موارد بسیار مهمی که در هر تجارت باید مدنظر قرار گیرد و تقریباً تمام تجار بر آن متفقالقول هستند کاهش هزینههای تجارت است به طوری که اگر بتوان هزینههای تجارت را کاهش داد این امر کمک بسیار زیادی به توانمندسازی یک بنگاه اقتصادی میکند.
وی افزود: از همین رو استفاده از آخرین روشهای بانکداری الکترونیک در راستای کاهش هزینه ها گام بسیار موثری در این زمینه به شمار میرود و در واقع شرایط باید به گونهای فراهم شود که تجار و بازرگانان در راستای کاهش هزینههای خود بتوانند از آخرین دستاوردهای نظام بانکی بهرهمند شوند.
رییس سابق کمیسیون اقتصادی مجمع امور صنفی تهران با اشاره به آن که در حال حاضر نزدیک به ۴۰ میلیون نفر از مردم در ایران از اینترنت استفاده میکنند تصریح کرد: بنده به طور بنیادی اعتقاد دارم که ایرانیان به ویژه نسل جوان کشور در هیچ زمینهای دچار کمبود یا عقب ماندگی از دنیای پیشرفته نیست و تنها شاید به دلیل آن که ابزار مناسبی در اختیار ندارد، آنگونه که شایستهاش بوده نتوانسته همپای سایر کشورها به رقابت بپردازد.
وی یادآور شد: یکی از این دلایل عقب ماندگی وجود تحریمها بوده که به یاری خدا برداشته شده و اکنون زمینه برای رشد و بالندگی در زمینههای مختلف اقتصادی برای کشور فراهم شده است و بنابراین میتوان با استعدادهایی که در ایران وجود دارد در زمینه علمی و پیشرفتهای بانکی بهترین بهرهبرداری ها را انجام داد.
این کارشناس امور اقتصادی با تاکید بر آن که یکی از بهترین روشها برای افزایش سود، کاهش هزینههاست گفت: کاهش هزینههای تجارت در ایران از راههای مختلفی امکانپذیر است که یکی از این راهها استفاده از فناوریهای نوین در زمینه بانکداری الکترونیک است
مشایخ با تاکید بر لزوم بکارگیری آخرین سیستمهای بانکداری نوین یادآور شد: در این زمینه پیشنهاد میکنم که مسوولان بانک مرکزی و نیز شورای پول و اعتبار زمینه تاسیس دانشکدهای با عنوان ” آموزش بانکداری الکترونیکی” را فراهم و آن را راهاندازی کنند تا تمام پرسنل بانکها بتوانند با شرکت در این دانشکده، علوم روز بانکداری به ویژه بانکداری نوین را فرا گیرند.
وی همچنین یادآور شد: یکی از اصولی ترین راههای دستیابی به موفقیت در تجارت استفاده از روشهای نوین در امر تجارت است و به بیان دیگر هر فردی که بخواهد در این خصوص گامهای اساسی بردارد باید در زمینه e-commerce یا همان تجارت الکترونیک فردی آزموده و فعالی باشد و به همین دلیل شرایط باید برای آموزش این گونه افراد از آخرین متدهای بانکداری نوین فراهم گردد زیرا تا نتوان هزینههای تجارت را کاهش داد نمیتوان در زمینه کسب و کار و تجارت رونقی پایدار به دست آورد.
وی همچنین گفت: از آنجا که ایرانیان در زمینه امور علمی همواره پیشتاز و پیشگام بودهاند در صورتی که فراگیری علوم به روز بانکی با عمل همراه باشد میتوان گفت که علم عملی اجرا و پیاده سازی شده است و در اینصورت است که بهترین بهرهبرداری از فناوریهای نوین انجام گرفته است.
مشایخ همچین گفت که پیشتازی در e-commerce نوعی سرمایه ملی و پیشرفت محسوب میشود که یکی از راههای دستیابی به آن استفاده از بانکداری نوین الکترونیکی در کسب و کار است به طوری که بهرهمندی از اینگونه اقدامات، دارای منافع بسیار زیادی از جمله اشتغالزایی است که این امر نیز به نوبه خود یکی از راهها و روشهای بکارگیری اقتصاد مقاومتی محسوب میشود.
لازم به ذکر است ۵۴ پروژه در نقشه راه بانک مرکزی ۱۴۰۰، تعریف شده است که بیش از نیمی از آنها به بازسازی نهادی بانک مرکزی در حوزههای قانونی، مقرراتی و ارتباط آن با بازار پول مربوط هستند و این مساله نشان میدهد که بانک مرکزی که خود در راس هرم سیستم بانک قرار گرفته علاوه بر آشنایی به چالشهای موجود، نخستین اولویتها در این زمینه را با بازسازی خود منوط کرده و در واقع مصمم است تا با اصلاح ساختار خود که مورد تایید رییس کل نیز قرار گرفته اولین گام در زمینه تحول در نظام بانکی و به تبع آن در بانکداری الکترونیک را بردارد.
true
true
https://tehraneconomy.ir/?p=46273
false
true