true
اقتصادتهران: در حالی که از میزان دقیق آمار خوردگی در صنعت نفت، اطلاعات دقیقی در دسترس نیست، مسوولان وزارت نفت در جستجوی راهکارهایی برای به حداقل رساندن میزان خوردگیها در این صنعت هستند به طوری که معاونت مهندسی وزارت نفت به دنبال استفاده از ظرفیت بند «ل» ماده ١٢ قانون رفع موانع تولید برای سرمایه گذاری بخش خصوصی در بخش مدیریت خوردگی صنعت نفت است.
این در حالی است که خوردگی در تقریباً تمام صنایع دنیا وجود دارد و مهم ترین موفقیت در این زمینه، کاهش میزان خوردگیهاست.
در همین خصوص، علیرضا اصل عربی، مدیرکل راهبری نظام نگهداری و تعمیرات معاونت امور مهندسی وزارت نفت صبح امروز در نشست خبری شانزدهمین کنگره ملی خوردگی و سومین کنگره خوردگی صنعت نفت که در محل پژوهشگاه صنعت نفت برگزار شد در جمع خبرنگاران با اشاره به جایگاه خوردگی در کشور گفت: هم اکنون هزینههایی که می تواند در چرخه اقتصاد ملی استفاده شود صرف هزینه های کاهش و کنترل تبعات خوردگی می شود و به اصل مدیریت آن توجه نمی شود.
وی افزود: روشهای پیشگیرانه به روشهای پیش بینانه و پیش اقدام بدل شده اند و پتانسیلهای خطر و خرابی هدف قرار داده شده است و در دنیا درصد پایداری تجهیزات را با استفاده از مواد جدید بالا می برند و امکان خراب شدن تجهیزات را به صفر میرسانند.
دبیر اجرایی کنگره خوردگی به استفاده از ظرفیتهای فناوری به دلیل نبود شناخت کافی از پدیده خوردگی اشاره و تصریح کرد: باید از همه حوزه های علمی و تجربی کشور برای موفقیت در مدیریت خوردگی استفاده کرد.
به گفته وی، ارزش کل نگهداری و تعمیرات در دنیا سالانه ٢ تا ٢,۵ درصد میزان سرمایه گذاری است بنابراین ما مجاز به اختصاص ٢ درصد آن به بخش تعمیرات هستیم.
مدیرکل راهبری نظام نگهداری و تعمیرات معاونت امور مهندسی وزارت نفت با اشاره به این که سند خوردگی در صنعت نفت با مشارکت بیش از ٢٠٠ نفر در سال ٩٣ تدوین شده است، ادامه داد: این سند سبب نگاه ویژه مدیران به مقوله خوردگی و گام برداشتن در این مسیر شده است.
اصل عربی مدیریت خوردگی را راهکاری بلندمدت برای جلوگیری از خسارتهای خوردگی دانست و گفت: استقرار این مدیریت حداقل ۵ سال زمان نیاز دارد.
به گفته وی، تدوین نقشه راه برای تحقق مدیریت خوردگی، پژوهشهای هدفمند در زمینه خوردگی، ساماندهی استفاده از مشاوران و پیمانکاران، نظام برنامه ریزی شرکتهای اصلی وزارت نفت و مدیریت دانش از سیاستهای مدیریت کلان سند مدیریت خوردگی صنعت نفت است.
اصل عربی یادآور شد: دستورعمل خودارزیابی سند مدیریت خوردگی با ١۶٠ سئوال برای به دست آوردن ظرفیت شرکتهای اصلی وزارت نفت در این زمینه نیز به شرکتها ابلاغ شده است.
وی با اشاره به این که در سند مدیریت خوردگی صنعت نفت استانداردهای مدیریت استفاده شده است، یادآور شد: توسعه، روزآمدکردن و بومی سازی استانداردها با شرائط آب و هوایی کشور از اهداف این سند است.
مدیرکل راهبری نظام نگهداری و تعمیرات معاونت امور مهندسی وزارت نفت گفت: سند مدیریت خوردگی براساس تجارب جهانی شرکتهای توسعه یافته مانند شل و بی پی انجام و نگاه آنها برای مدیریت خوردگی مبنا قرار داده شده است.
گفتنی است شانزدهمین کنگره ملی خوردگی و سومین کنگره خوردگی در صنعت نفت سوم تا پنجم آذرماه در سالن همایشهای بین المللی پژوهشگاه صنعت نفت برگزار خواهد شد.
true
true
https://tehraneconomy.ir/?p=31280
false
true