true
همزمان با توقف واردات روزانه 10 میلیون لیتر گازوئیل از ابتدای سال جاری، یک مقام مسئول در شرکت ملی گاز با اشاره به ثبت رکورد گازرسانی به نیروگاهها، اعلام کرد: افزایش گازرسانی منجر به کاهش مصرف 5.5 میلیارد لیتری گازوئیل در کشور شد.در واقع سیاست جایگزینی گاز طبیعی با سوخت مایع در نیروگاه های کشور سبب شد میزان واردات گازوییل به کشور از ابتدای امسال به صفر برسد به طوري كه اين امر سبب شد واردات گازوییل (نفتگاز) در قیاس با سال گذشته به طورچشمگیری کاهش يافته و در ماه های اخیر میزان واردات این فرآورده به صفر رسیده است.
در حال حاضر ظرفیت تولید گازوئیل در ایران بیش از 100 میلیون لیتر در روز بوده که حدود نیمی از این تولید در ناوگان حمل و نقل عمومی و صنایع و مابقی آن در واحدهای نیروگاهی مصرف می شود.
بر این اساس به طور متوسط سالانه حدود 24 میلیارد لیتر گازوئیل و نفت کوره در نیروگاه ها مصرف می شود که بخش عمدهای از این جهش سالانه مصرف سوخت مایع به دلیل کاهش گازرسانی در واحدهای نیروگاهی کشور بوده است.
آمارهای رسمی شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی نشان میدهد که با احتساب قیمتهای فوب خلیج فارس و هزینههای حمل و نقل دریایی، ذخیره سازی، انتقال و توزیع به طور متوسط سالانه بیش از 24 میلیارد دلار سوخت مایع در نیروگاهها میسوزد.
با این وجود از ابتدای سالجاری بیژن زنگنه وزیر نفت با صدور دستورات مشترکی به شرکت ملی گاز و شرکت ملی پالایش و پخش نفتی خواستار کاهش تحویل سوخت مایع و افزایش گازرسانی به واحدهای نیروگاهی شده است.
ناصر ابراهیمی مدیر گازرسانی شرکت ملی گاز در گفتگو با مهر با تاکید بر اینکه افزایش مصرف گازوئیل و سوخت مایع خط قرمز وزارت نفت است، گفته است: فصل تابستان و بالا گرفتن مصرف برق حجم گازرسانی به نیروگاهها افزایش یافته است.
ایران از واردات گازوئیل خودکفا شد
با افزایش گازرسانی به نیروگاه ها، متوسط مصرف سوخت مایع این واحدها به میزان قابل توجه ای کاهش یافته است به طوری که عملا کشور از واردات روزانه 10 میلیون لیتر گازوئیل خودکفا شده است.
محسن مظلوم مدیرکل برنامهریزی انرژی وزارت نفت با بیان اینکه از ابتدای سالجاری باید روزانه بیش از ١٠ میلیون لیتر گازوئیل وارد کشور می شد، تصریح کرد: با افزایش گازرسانی به نیروگاه ها عملا واردات گازوئیل صفر شده است.
در شرایط فعلی واحدهای نیروگاهی برای تولید 50 هزار مگاوات برق به روزانه حدود 240 میلیون متر مکعب معادل گاز طبیعی، سوخت نیاز دارد که هم اکنون بیش از 80 درصد این سوخت با گاز طبیعی جایگزین شده است.
دلایل خودکفایی ایران از واردات گازوئیل
حسین منتظر تربتی مدیر برنامهریزی شرکت ملی گاز ایران در گفتگو با مهر درباره اخرین وضعیت گازرسانی به واحدهای نیروگاهی از ابتدای سالجاری تاکنون، گفت: از ابتدای امسال تا پایان تیر ماه بالغ بر 19 میلیارد متر مکعب گاز به نیروگاهها ارسال شده است.
این مقام مسئول با اشاره به رشد 5 میلیارد مترمکعبی تحویل گاز طبیعی به نیروگاه های کشور، تصریح کرد: میزان تحویل گاز طبیعی به نیروگاه ها در مدت مشابه سال گذشته حدود 14 میلیارد متر مکعب بوده سات.
تربتی با یادآوری اینکه بر این اساس میانگین ارسال روزانه گاز به نیروگاهها در سالجاری به بیش از 160 میلیون متر مکعب در روز رسید، تاکید کرد: این در حالی است در مدت مشابه سال گذشته این میزان 115.8 میلیون متر مکعب در روز بوده است.
مدیر برنامهریزی شرکت ملی گاز ایران افزود: بنابراین در چهار ماهه ابتدایی امسال در مقایسه با مدت مشابه سال قبل شاهد افزایش حدود 39 درصدی ارسال گاز به نیروگاه ها هستیم.
این مقام مسئول با بیان اینکه تحویل 5.5 میلیارد متر مکعب گاز بیشتر به نیروگاه ها حاکی از جایگزینی این میزان گاز به 5.5 میلیارد لیتر فرآورده (نفت گاز و نفت کوره) است، یادآور شد: که این رقم به لحاظ صرفهجویی و حفظ محیط زیست از اهمیت به سزایی برخوردار است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: در روزهای گذشته به طور متوسط روزانه بالغ بر 210 میلیون متر مکعب گاز به نیروگاهها تحویل شد.
true
true
https://tehraneconomy.ir/?p=9443
false
true