اقتصاد تهران
شماره خبر : 183704
تاریخ انتشار : ۱۳۹۹/۰۱/۱۸
اقتصاد تهران

خرید ۳۵۰ دستگاه ماشین‌آلات راهداری از هپکو با دریافت کمک ۲۲۰ میلیاردی

اقتصادتهران: معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای به تشریح ۹ برنامه مهم این سازمان در سال جهش تولید پرداخت و اعلام کرد: امسال ۳۵۰ دستگاه ماشین‌آلات راهداری از هپکو خریداری می‌شود.

به گزارش اقتصادتهران به نقل از روابط عمومی سازمان راهداری، «محمد تیموری» ضمن تشریح برنامه نوسازی ناوگان حمل‌ونقل عمومی بار و مسافر کشور گفت: با توجه به فرسودگی ۱۰۰ هزار کامیون و ۲۸ هزار مینی‌بوس در ناوگان حمل‌ونقل عمومی جاده‌ای و در راستای تامین نقدینگی کارخانجات تولیدی با توجه به شرایط تحریم و درخواست کارخانجات تولیدی، ‌پیشنهاد شده است طرح نوسازی ۶۵ هزار دستگاه کامیون که مصوبه شورای اقتصاد را نیز دارد با حذف بند ۲۰ و ۲۱ مجدد فعال و همچنین ۸۰ درصد قیمت خودرو به صورت تسهیلات کم بهره بانکی از محل منابع عمومی پرداخت شود و این منابع به عنوان یارانه تسهیلات بانکی به مالکان ناوگان فرسوده پرداخت شود که در این خصوص درحال رایزنی با مبادی تصمیم گیری هستیم.

تیموری با اشاره به برنامه توسعه حمل‌ونقل هوشمند و دوربین‌های نظارتی در طول  جاده‌ها اظهار داشت: در راستای طرح نصب و راه‌اندازی سامانه‌های کنترل عبور و مرور به عنوان یکی از راهکارهای نظارتی و بازدارنده در حوادث جاده‌ای که با توجه به گستردگی شبکه راه های کشور نیاز به سرمایه‌گذاری هنگفتی دارد،‌ روش بهینه با بیشترین بازدهی، جلب مشارکت بخش خصوصی با استفاده از روش ساخت (نصب) بهره‌برداری و واگذاری (BOT) است.

ضمانت بازپرداخت هزینه‌های نصب دو هزار سامانه‌ هوشمند از محل جریمه‌های رانندگی

معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای افزود: با توجه به محدودیت منابع اعتباری، پیشنهاد شده است، ضمانت بازپرداخت هزینه‌های نصب  و راه اندازی ۲۰۰۰ دستگاه دوربین کنترل سرعت به پیمانکاران منتخب طی فرایندهای قانونی از محل بند (ج) ماده ۲۳ قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی انجام شود.

عضو هیات عامل سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای در خصوص برنامه نوسازی ماشین‌آلات راهداری از طریق خرید تولیدات شرکت هپکو گفت: با توجه به سیاست‌گذاری‌های انجام گرفته برای خروج تدریجی ماشین‌آلات فرسوده و خرید ماشین‌آلات مدرن،‌ سازمان در نظر دارد امسال با استفاده از پتانسیل شرکت هپکو،‌ تلاش مضاعفی برای تامین اعتبار مورد نیاز خرید ۳۵۰ دستگاه انواع ماشین‌آلات راهداری شامل گریدر،‌لودرو بیل مکانیکی انجام دهد.

وی ابراز امیدواری کرد شرکت هپکو ماشین‌آلات مورد نیاز سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای را طبق برنامه زمان‌بندی شده و مطابق کیفیت پیش‌بینی شده تحویل دهد که البته با توجه به عدم امکان بهره‌مندی از تسهیلات تبصره ۱۸ قانون بودجه، تحقق اختصاص ۲۲۰ میلیارد تومان از محل اعتبارات مدیریت بحران که در روزهای پایانی سال ۹۸ در دستور کار سازمان برنامه و بودجه قرار داشت، ‌ضرورتی اجتناب ناپذیر است.

تیموری همچنین به برنامه تامین قیر مورد نیاز پروژه‌های راهداری از محل تهاتر نفت اشاره کرد و گفت: با هدف خرید،‌ تهیه و تدارک  حدود ۳۰۰ هزار تن قیر مورد نیاز برای اجرای طرح‌های در دست اقدام سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای،‌ شرکت‌های تولید کننده قیر مکلف می‌شوند، ضمن تحویل قیر مورد نیاز،‌ اعتبار لازم را از محل اعتبارات سال‌های بعد با تضمین دولت و یا از محل تهاتر نفت مندرج در قانون بودجه سال ۹۹ مبالغ آن را مستهلک کنند.