true
اقتصادتهران: رئیس مرکز مطالعات و تحقیقات زن و خانواده با بیان اینکه خانواده از برنامه های توسعه متاثر میشود گفت: اگر مداخلات حاکمیت را در امورات مرتبط با خانواده قاعده مند نکنیم و نسبت نهادهای عمومی و در چند دهه اخیر نهادهای واسطه را قاعده مند نکنیم برای خانواده مشکلاتی در مقیاس کلان به وجود می آید.
به گزارش ایسنا، حجتالاسلاموالمسلمین محمدرضا زیبایینژاد در نشست تخصصی “بررسی موانع و راهبردهای اجراییشدن سیاستهای کلان خانواده” بیان کرد: در تمام دنیا از زمانی که سیاستگذاریهای حاکمیتی آغاز شده و برنامه های رشد و توسعه روی میز آمده است، این برنامه ها نسبتی را با خانواده برقرار کرده است. در دهه ۱۳۲۰ در کشور ما برنامه های رشد اقتصادی از سال ۱۳۲۷ شروع شد و به دنبال آن برنامه های رشد اقتصادی داشتیم و سپس به رشد توسعه همه جانبه تبدیل شده است. پس از انقلاب در دهه اول که درگیر مسایل فوریتی بودیم برنامه های توسعه نداشتیم، از سال ۶۸ به دنبال تدوین برنامه های توسعه حرکت کردیم.
وی ادامه داد: چه بخواهیم و چه نخواهیم خانواده از برنامههای توسعه متاثر میشود و اگر مداخلات حاکمیت را در امورات مرتبط با خانواده قاعده مند نکنیم و نسبت نهادهای عمومی و در چند دهه اخیر نهادهای واسطه را نیز قاعده مند نکنیم در مقیاس کلان برای خانواده مشکلاتی به وجود می آید.
وی در بخش دیگری افزود: اگر میخواهیم برای خانواده سخن داشته باشیم، باید در ابتدا میز میان رشته ای راه اندازی کنیم و کارشناسان حوزه مرتبط با امر خانواده جمع شوند. از جامعه شناسان میخواهیم از زاویه جامعه شناسی مسائل مهم خانواده و از سیاستگذار فرهنگ و اجتماعی میخواهیم از زاویه تخصصی خود مسایل حوزه خانواده را بیان کند.
زیبایی نژاد ادامه داد: زمانی که در میز میان رشته ای مسایل را تنقیح کردیم، فاز صفر عملیات در تدوین سند تحکیم خانواده این است که مسایل را شناسایی کنیم و در این مسئله شناسی ها مشخص میشود که کدامیک از بازیگران علمی این عرصه اصلی ترند و همچنین مشخص میشود که میزگردانها چه کسانی هستند و از کدام قاعده باید پیروی کنند، اما به دلیل اینکه این اتفاق رخ نداده با این مسئله مواجه هستیم که کنش گر به جای نظریه پرداز نشسته است.
true
true
https://tehraneconomy.ir/?p=164540
false
true