×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

ویژه های خبری

true
    امروز  چهارشنبه - ۴ مهر - ۱۴۰۳  
true
true
حمایت از واحدهای تولیدی

اقتصادتهران: تکیه بر ظرفیت‌های داخلی و رونق تولید از مهمترین مولفه‌های اقتصاد مقاومتی است. بر این اساس با تدابیر ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی، امسال بیش از ۳۰۰ هزار میلیارد ریال تسهیلات برای رونق و فعالسازی واحدهای تولیدی اختصاص می‌یابد.

به گزارش ایرنا، عملیاتی سازی سیاست های اقتصاد مقاومتی از زمان روی کارآمدن دولت یازدهم، در زمره مهمترین عناصر برنامه ریزی و تصمیم گیری مسوولان اجرایی بوده و به همین جهت شاهد گشایش هایی در عرصه مختلف اقتصادی بودیم. برهمین اساس رشد صادرات صنعتی و کشاورزی در کنار رونق تولید بخشی از زمینه های اقتصادی بود که محقق شد.

این گزارش بخشی از مهمترین تحلیل‌های مطبوعات طی یک هفته گذشته را در زمینه عملکرد دولت را در اجرایی سازی سیاست های اقتصاد مقاومتی بررسی کرده است که به مهمترین محورهای آن اشاره می‌شود.

تسهیلات و رونق تولید

یکی از موضوعات مهم اقتصاد مقاومتی تکیه بر ظرفیت‌های داخلی و رونق تولید است. بر این اساس پرداخت تسهیلات به واحدهای تولیدی و صنعتی می تواند موجب رونق در عرصه تولید داخلی شود. در همین زمینه هفته گذشته «علی یزدانی» معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت از افزایش ۲برابری تسهیلات اعطایی به واحدهای تولیدی و صنعتی در راستای طرح رونق تولید خبر داد.

یزدانی با اشاره به آغاز مجدد ثبت‌نام واحدهای صنعتی و تولیدی در سامانه بهین‌یاب یادآور شد: بیش از ۴ هزار و ۹۰۰ متقاضی دریافت تسهیلات «طرح رونق تولید» و «نوسازی واحدهای صنعتی» ثبت‌نام کرده‌اند. با تدابیر ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی، امسال بیش از ۳۰۰ هزار میلیارد ریال تسهیلات برای «فعال‌سازی ۱۰هزار واحد راکد و زیرظرفیت»، «نوسازی ۱۰هزار واحد تولیدی»، «رونق ۲ هزار واحد معدنی» و «فعال‌سازی ۶ هزار طرح صنعتی بالای۶۰ درصد پیشرفت»، اختصاص می‌یابد. همچنین بیش از ۱۰۰ هزار میلیارد ریال برای تامین نقدینگی حدود ۱۰۰هزار واحد صنفی در نظر گرفته شده است.

اشتغالزایی در عرصه صنعتی

بند نخست ابلاغیه سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی بر تامین شرایط و فعال‌سازی کلیه امکانات و منابع مالی و سرمایه‌های انسانی و علمی کشور به منظور توسعه کارآفرینی و به حداکثر رساندن مشارکت آحاد جامعه در فعالیت‌های اقتصادی با تسهیل و تشویق همکاری‌های جمعی و تأکید بر ارتقاء درآمد و نقش طبقات کم‌درآمد و متوسط تاکید دارد.

طی سال‌های گذشته مسئولان اقتصادی کشور همواره بر ضرورت تولید و اشتغال و فراتر از آن به اقتصاد مقاومتی تاکید دارند که خاستگاه اصلی این مهم و زمینه‌ساز تولید در کشور شهرک‌های صنعتی هستند. در چند سال گذشته از دولت یازدهم استقبال سرمایه‌گذاران برای حضور در شهرک‌ها و نواحی صنعتی بیشتر شده است.

آنطور که برنامه‌ریزی صورت گرفته با سرمایه‌گذاری‌های جدیدی که در شهرک‌ها و نواحی صنعتی صورت می‌گیرد بیش از ۱۳۰ هزار شغل جدید ایجاد می‌شود. از ابتدای سال ۹۶ تعداد ۱۵۰ قرارداد جدید سرمایه‌گذاری در شهرک‌ها و نواحی صنعتی منعقد شده است. این در حالی است که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ۵۰ قرارداد بیشتر شده است.

در طول فعالیت دولت یازدهم ۱۴هزار و ۷۹۵ قرارداد برای سرمایه‌گذاری‌های جدید در شهرک‌های صنعتی منعقد شده که این رقم در سال گذشته ۴ هزار و ۳۱ قرارداد، در فضایی به مساحت ۱۳۷۳ هکتار بود. همچنین قراردادهای جدید سرمایه‌گذاری در دولت یازدهم در مساحت ۶۲۲۴ هکتاری اجرایی می‌شود. از طرف دیگر براساس گزارش‌های رسمی ‌منتشر شده در پنج روز پایانی سال گذشته ۷۳۰ قرارداد برای سرمایه‌گذاری‌های جدید در شهرک‌ها و مناطق صنعتی کشور امضا شده است.

افزایش صادرات در حوزه های مختلف

یکی از مهمترین اهدافی که اقتصاد مقاومتی دنبال می کند توسعه صادرات کشور است. صادرات بخش مهمی ‌از اقتصاد کشور است. در همین زمینه آمار انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران حاکی است: مجموع صادرات فولاد خام کشور در دوره ۲ ماهه نخست امسال به رقم یک‌ میلیون و ۸۴ هزار تن رسید که نسبت به مدت مشابه در سال ۱۳۹۵ رشد ۴۵ درصدی را ثبت کرد.

بر اساس این آمار ، بیشترین رقم صادرات در مدت مورد بررسی مربوط به صدور میلگرد کلاف با رقم ۳۴ هزار تن بود که نسبت به رقم ۹ هزار تن در ۲ ماهه نخست سال گذشته رشد ۲۷۸ درصدی یافت. میلگرد شاخه‌ای هم در ۲ ماهه نخست امسال ۸۳ هزار تن صادرات داشت که نسبت به مدت مشابه در سال گذشته که ۵۰ هزار تن ثبت‌شده بود، ۶۶ درصد رشد نشان می‌دهد. صدور ورق گرم بالای سه میلی‌متر و زیر سه میلی ‌متر هم در دوره مورد بررسی به ترتیب ۱۵ و ۲ هزار تن انجام شد و در مقایسه با ارقام ۳۵۷ و ۴۵ هزار تن سال قبل، هریک کاهش ۹۶ درصدی داشت. همچنین صادرات سایر اقلام تولیدات فولادی در ۲ ماه نخست امسال به میزان ۱۲ هزار تن ثبت شد که نسبت به ۲ ماهه ۱۳۹۵ با رقم هشت هزار تن، رشد ۵۰ درصدی نشان می‌دهد.

علاوه براین، بررسی مزبور حاکی است واردات ۲ ماهه فولاد خام به رقم ۶ هزار تن رسید که نسبت به دوره مشابه در سال گذشته که ۳۰ هزار تن بود، ۸۱ درصد افت داشت. برابر این آمار در ۲ ماهه‌امسال کل تولیدات فولادی وارداتی به رقم ۳۵۱ هزار تن رسید که در مقایسه با دوره مشابه در سال گذشته که رقم ۴۹۶ هزارتن بود، افت ۲۹ درصدی داشت.

به تازگی «مجتبی خسروتاج» قائم‌مقام وزیر صنعت، معدن تجارت با اشاره به بخشی از وظایف حاکمیتی دولت برای بستر‌سازی توسعه صادرات، از توافقات گسترده با اتحادیه اوراسیا خبر داد و گفت: براساس این توافقات چنانچه ایران به کشورهای عضو اوراسیا همچون روسیه، قزاقستان، قرقیزستان، بلاروس و ارمنستان صادرات کالا داشته باشد، از بخشی از این کالاها سود بازرگانی صفر یا با تخفیف‌های ۲۰ تا ۸۰ درصد دریافت می‌شود، البته با امتیازاتی کم و بیش مشابه با محصولات آنها در ایران اقدام خواهد شد.

وی افزود: چنانچه فضای مناسب بین‌المللی در روابط خارجی ایران با دنیا وجود داشته باشد، سرمایه‌گذاری در صنایع تولیدی با نگاه بازار منطقه‌ای و جهانی صورت می‌گیرد و در نهایت قیمت محصولات پایین و رقابتی می‌شود. فضای مناسب بین‌المللی متکی بر روابط سیاسی خارجی است که دولت تدبیر و امید با نهایی کردن برجام قدم خیلی مهمی در این خصوص برداشته است. از سوی دیگر اقداماتِ اقتصادی و تجاری است که دستگاه‌ها و تشکل‌های دولتی و خصوصی باید پیش‌قدم شوند.

همچنین هفته گذشته«یزدان سیف» معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه کاهش تولید گندم در جهان، افزایش۴ درصدی قیمت جهانی را در پی داشته است، گفت: امسال صادرات گندم و فرآورده‌های آن نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۶۰ درصد افزایش داشته است. این رونق صادرات، نتیجه ایجاد ساز و کارهای لازم و افزایش تولید و خرید تضمینی گندم است. کاهش تولید گندم در جهان، افزایش ۴ درصدی قیمت جهانی را درپی داشته و همین موضوع، رقابت‌پذیری این محصول را برای ما ایجاد کرده است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی اهدافِ صادرات گندم را اشتغال‌زایی و رونق اقتصادی برای موسسات تولیدی دانست و تاکید کرد: در حوزه صادرات هدف ما صادرات گندم دوروم، آرد و فرآورده‌های آردی است و حتی‌المقدور از صادرات ماده اولیه و خام پرهیز می‌کنیم. سیف ادامه داد: یک میلیون تن صادرات گندم و فرآورده‌های آن را در سال ۹۶ خواهیم داشت و صادرات این محصول از میزان ذکر شده فراتر نخواهد رفت و ما تنها مقدار مازاد گندم با قیمت تضمینی خریداری شده را صادر خواهیم کرد.

true
برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

true
false
true

tag heuer aquaracer calibre 5 automatic price tag heuer carrera calibre 1887 price replica watch breitling chronometre aerospace price breitling superocean heritage 46 chronograph replica watches how to change a metal watch band patek philippe double sided watch price replica watches