true
معاون صنایع دستی کشور از برگزاری نمایشگاه بین المللی صنایع دستی با حضور بزرگترین واردکنندگان و صادر کنندگان صنایع دستی دنیا خبر داد و گفت: همان طور که هنرمندان ایرانی در کشورهای خارجی امکان فروش محصولاتشان را ندارد 7 کشور حاضر در این نمایشگاه ماندن چین، عراق و افغانستان نیز اجازه فروش محصولاتشان را نگرفته اند و تنها می توانند به نمایش محصولاتشان بپردازند.
به گزارش مهر، بهمن نامور مطلق به مناسبت روز جهانی صنایع دستی و نمایشگاه بین المللی صنایع دستی که قرار است 20 خرداد در محل دایمی نمایشگاههای تهران برگزار شود، گفت: این نمایشگاه بیست و چهارمین نمایشگاه داخلی و چهارمین نمایشگاه بین المللی است که در محل دایمی نمایشگاه های تهران از روز 20 تا 25 خردادماه برگزار می شود.
وی ادامه داد: فعالیتهای هفته صنایع دستی حول 4 محور کلی است. یکی از آنها برگزاری نمایشگاه خواهد بود. همچنین فعالیتهای استانی نیز از 17 خردادماه شروع شده و تا 30 خرداد ادامه دارد.
نامور مطلق ادامه داد: صبح روز 20 خرداد در سالن اجلاس سران هنرمندان و دست اندرکاران صنایع دستی و معاون اول رئیس جمهور حضور دارند و از 4 نفر هنرمند با اهدای لوح فیروزه هنر تقدیر می شود.
وی گفت: سالنهای 7، 8 و 9 به غرفه های این نمایشگاه اختصاص دارد، سالن 62 نیز در اختیار کمیته امداد امام خمینی(ره) است و قرار است فرش نیز در بخش مربوط به کمیته امداد نماش داده شود. در مجموعه 450 غرفه داریم که 400 غرفه آن به بخش فروش، 50 غرفه به مجامع، اتحادیه، نهادهای همکار و تشکلهای مردمی اختصاص دارد. همچنین 7 کشور خارجی نیز به همراه 15 انجمن دوستی ایران و سایر کشورهای دیگر در این نمایشگاه غرفه دارند.
معاون صنایع دستی کشور ادامه داد: بزرگترین صادر کنندگان صنایع دستی مانند چین، هند و پاکستان و بزرگترین واردکنندگان از جمله عراق، افغانستان، ترکیه و ازبکستان در این نمایشگاه غرفه نمایش آثار دارند و هان طور که ایرانیان در نمایشگاههای صنایع دستی کشورها اجازه فروش کالا ندارند ما هم همان رفتار را انجام داده و به آنها اجازه فروش محصولاتشان را نداده ایم. در بخش دیگری از نمایشگاه چادرهای عشایر برای معرفی تنوع اقوام و انسجام ملی برپا خواهند شد. ما می خواهیم که این نمایشگاه را به عنوان نمایشگاه بزرگ و برند مطرح کنیم منتهی اگر از ما حمایت شود.
وی همچنین درباره رایگان بودن غرفه ها اظهار نظر کرد و گفت: برخی مطالب از روی ناآگاهی منتشر شده و آن درباره اجاره غرفه های نمایشگاه است. این موضوع صحت ندارد. در جلسات داخلی این موضوع مطرح شد ولی در همان جلسات آن را رد کردیم و حضور همه هنرمندان در این نمایشگاه رایگان است. اما در همان جلسات داخلی حتی بحث کردیم که یک سال را در اختیار افرادی بگذاریم که امکان حضور در نمایشگاه را ندارند ولی متقاضی آن هستند. بنابراین می توان این سالن را به آن افراد متقاضی اجاره داد ولی این طرح نیز رد شد.
نامورمطلق گفت: بنابراین همه هنرمندان شهرستانی به غیر از تهران و استان البرز نه تنها اقامت رایگان در تهران خواهند داشت بلکه پذیرایی از آنها و ارایه غرفه نیز رایگان خواهد بود.
وی تصریح کرد: تنها بخش تولید زنده از نمایشگاه حذف شده که این حذف نیز چند مزیت داشته است؛ یکی این که اگر این کارگاههای تولید زنده در نمایشگاه تهران برپا می شد در نهایت می توانستیم حدود 100 کارگاه داشته باشیم ولی اکنون که این کارگاهها را به استانها واگذار کرده ایم در استانها 150 کارگاه تولید صنایع دستی خواهیم داشت.
معاون صنایع دستی کشور یکی از مشکلات صنایع دستی را در قیمت گذاری اعلام کرد و گفت: یک مرحله در استانها هر کالایی قیمت گذاری می شود. در مرحله بعد کارشناسان مراکز ستادی این قیمت گذاری را دوباره انجام می دهند تا قیمتها تا حد امکان کاهش پیدا کند. یکی از نقدهای جدی به صنایع دستی همیشه بالا بودن قیمتها عنوان شده. ما در این باره در حال کارشناسی کردن محصولات هستیم. همچنین اعلام کردیم که در نمایشگاه صنایع دستی امسال از دسته بندیهایی که با اعتبارات خودمان تهیه کرده ایم به صورت نمادین استفاده شود چرا که قصد داریم تا حد ممکن از استفاده پلاستیک خودداری کنیم. حتی سال آینده شرط می گذاریم که به هیچ عنوان از محصولات مصنوعی مانند پلاستیک برای بسته بندی صنایع دستی استفاده نشود.
true
true
https://tehraneconomy.ir/?p=8391
false
true