true
اقتصادتهران: وزیر بهداشت گفت: به تمامی همکاران ابلاغ کردیم که به طور ویژه به استانهای سیلزده توجه داشته باشند و برای این منظور، استانهای مجاور را به عنوان استان معین انتخاب کردیم. خوشبختانه تاکنون با توجه به گستردگی سیل در کل کشور، یک مورد بیماری حاد عفونی نداشتهایم.
به گزارش ایسنا، سعید نمکی در سفر به استان لرستان و ارزیابی روند ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به آسیب دیدگان حادثه سیل با حضور در جلسه ستاد مدیریت بحران استان لرستان، اظهار کرد: بارش های اخیر طی سالهای گذشته بیسابقه بوده است. شبی که نتانیاهو که دشمنی او به مردم ایران، نظام، انقلاب و شهدا واضح و مبرهن است، پارچ آبی را نشان داد و با لحن تحقیر خطاب به مردم این سرزمین گفت، اگر یک روز آب برای آشامیدن هم نیاز داشته باشید، باید سراغ ما بیایید و آن زمان، تردید نداشتم که پدران و مادران شهدا با دلشکستگی دعا کردند و خداوند بیش از حد بضاعت و کفایت ما نزولات فرستاد.
نمکی با اشاره به سفر خود به لرستان و بازدید از نقاط مختلف این استان، عنوان کرد: در این سفر تا نزدیکی های کبیرکوه رفتیم و از نزدیک مشاهده کردیم که حریر سبز و رنگی، از دامن تا سرکویر کشیده شده است، این موضوع هم یکی از نعمات الهی است، چراکه در سال های گذشته، این جلوه سبزرنگ، در کویر دیده نشده بود.
وزیر بهداشت با بیان اینکه بیشترین تعداد جانباختگان سیل در شهر شیراز، از بین مسافرین نوروزی بوده اند، خاطرنشان کرد: از دو سه روز قبل از عید تا امروز، در چندین استان حضور داشته و برای دلجویی و کمک و آنچه در بضاعت است در کنار مردم بودیم تا در این حادثه تلخ، کمک حال عزیزان هموطن و آسیب دیدگان حادثه باشیم، همچنین، از نزدیک با خانواده های برخی جان باختگان حادثه دیدار کرده و خود را در غم این مصیبت شریک دانستیم.
نمکی افزود: بسیار غم انگیز بود که زمانی در اوج خشکسالی، در دل زردکوه، با تانکر به احشام آبرسانی می شد، درحالیکه زرد کوه بختیاری پایه هیدرولوژی مملکت است. این بارش ها، دگرگونی اقلیم ایجاد کرد و برای رهایی از این خشکسالی ها، بسیار موثر واقع شد، گرچه مصیبتی هم وارد شد، اما اگر اندکی به گذشته بازگردیم و علت رخداد این اتفاقات را بازنگری کنیم، درخواهیم یافت که خود و پدران و پدربزرگانمان در این اتفاقات مقصر بودهاند.
وزیر بهداشت ادامه داد: در تمام این سالها در بستر رودخانهها ساخت و سازهای غیرمتعارف انجام دادهاند. امروز نیز حدود ۱۵۰ کیلومتر در کنار رودخانه ها تا دورترین نقطه را بازدید کردیم و شاهد بودیم که با این ساخت و سازها، چه بر سر این معبر و رودخانه ای که می تواند آب منطقه را تخلیه کند، آوردهاند.
نمکی گفت: به خاطر برداشت غلط، بریدن و سوزاندن درختان و بی مهری که ما با طبیعت کردیم، ذخایر اکولوژیک زاگرس در حال نابودی است. وزیر بهداشت تصریح کرد: در ضرب المثلی می گویند، طبیعت را از پدرانمان به ارث نبرده ایم، بلکه از فرزندانمان به امانت گرفته ایم. ما نسبت به نگهداری این طبیعت به شدت بی دقتی کردیم و تاوان این بی دقتی در طول دوران گذشته را فرزندان و نوادگان ما خواهند پرداخت.
نمکی با اشاره به اینکه دلیل قسمتی از وقوع سیل نیز به این برمیگردد که نزولات جوی در این دوره با توجه به آثاری از تغییر اقلیم به شدت متفاوت از قبل بود، گفت: میانگین باران این مدت در یک بازه زمانی کوتاه از تمام دوران های کوتاه مدت و دراز مدت بیشتر بود، این در هر جای دنیا شاید به سیلاب های غیر قابل مهار تبدیل شود.
باید بپذیریم که اگر همه در کنار هم بودیم، برخی اتفاقات باز هم رخ می داد و باید قبول کنیم که در طول زمان، خطاهای جبران ناپذیری کرده ایم. چراکه این اتفاق در طول ۲۴ ساعت، برای طبیعت رخ نداده است، به همین دلیل راهکارها را نیز باید تقسیم کنیم.
true
true
https://tehraneconomy.ir/?p=151702
false
true