true
اقتصادتهران: طرح جهش دوم صنعت پتروشیمی در حالی از سوی مسئولان ذیربط تبدیل به سرتیتر اخبار شده که هنوز ابهامات و نواقصی در آن وجود دارد که بی پاسخ مانده است. این در حالی است که جهش پتروشیمی در سال جهش تولید می تواند به نقطه عطفی در تاریخ صنعت پتروشیمی کشور تبدیل شود.
به گزارش اقتصادتهران، یکی از مهمترین ابهامات ثبت دومین جهش توسعه صنعت پتروشیمی در کشور، وارد کردن نام پالایشگاههای جدید گاز به لیست طرحهای جهش پتروشیمی بوده؛ به طوری که نام پالایشگاه گاز بیدبلند دو، طرح استحصال اتان فاز ۱۲ پارس جنوبی و طرح استحصال اتان پالایشگاه گاز پارسیان به لیست طرحهای جهش دوم پتروشیمی افزوده شده؛ درحالی که این سه واحد صنعتی، صرفاً خوراک اولیه تولید محصولات پتروشیمی شامل اتان، متان (گاز شهری)، پروپان و بوتان (گازمایع) را تولید میکنند و اگر قرار باشد پالایشگاه، وارد لیست جهش پتروشیمی شوند، پالایشگاههای فاز ۱۳، ۱۴، ۲۲ تا ۲۴ پارس جنوبی را هم باید وارد این لیست کرد.
این در حالی است که در لیست بلند بالای دومین جهش توسعه صنعت پتروشیمی، طرحهای مهم پلیمری با سبد متنوعی از تولید محصولات پایه و نهایی پلیمری در اقلیت قرار دارند؛ به طوری که پس از افتتاح یک طرح تولید پلی بوتادین رابر با هدف تأمین خوراک صنایع لاستیک در ماهشهر، فاز دوم پتروشیمی ایلام با هدف تولید اتیلن و پروپیلن، پلی اتیلن سنگین میاندوآب، پی وی سی هگمتانه همدان، دو طرح اتیلن گلایکول، پنتان و هگزان در عسلویه و پلی پروپیلن خمین عملاً طرح پلیمری در این لیست باید قرار داشته باشد.
این موارد در حالی است که صنعت پتروشیمی در سال جهش تولید تلاش میکند از امکانات و توان داخلی استفاده حداکثری را داشته باشد و همزمان با تولیدی شدن طرحهای جدید پتروشیمی، ظرفیت تولید در این صنعت افزایش قابل توجهی خواهد یافت.
در واقع توسعه متوازن صنعت پتروشیمی بهعنوان یک راهبرد مورد توجه ویژهای قرار دارد، به طوری که در این مسیر توسعه صنایع پاییندستی پتروشیمی همسو با سیاستهای اقتصاد مقاومتی از خامفروشی جلوگیری میکند و ارزش افزوده بالایی دارد، بنابراین باید به تکمیل زنجیره ارزش توجه بیشتری شود تا به سوی تولید محصولات نهایی گام برداشته شود.
پر واضح است که برای نیل به این اهداف حمایت دولت و مجلس بسیار تاثیر گذار است به طوری که علی محمد بساقزاده، عضو هیئت مدیره شرکت ملی صنایع پتروشیمی معتقد است که برای داشتن صنعتی پویا و اقتصادی قدرتمند باید صنعت پتروشیمی ایران از خامفروشی فاصله بگیرد و به سوی ایجاد ارزش افزوده بیشتر و تولید محصولات نهایی حرک.
به همین منظور وزارت نفت و به خصوص دست اندرکاران صنعت پتروشیمی کشور باید از امکانات و توان داخلی استفاده حداکثری را داشته باشد تا در سال جهش تولید و همزمان با تولیدی شدن طرحهای جدید پتروشیمی، ظرفیت تولید در این صنعت افزایش قابل توجهی داشته باشد.
بساق زاده با بیان اینکه صنعت پتروشیمی اکنون محور و ستون توسعه اقتصادی کشور بهشمار میرود و با تمام بخشهای صنایع در ارتباط است، یادآور شده که سرازیر کردن منابع به سوی تولید و جلوگیری از هدرروی منابع ملی میتواند به تحقق جهش دوم و سوم صنعت پتروشیمی منجر شود.
به هر صورت طرحهای توسعهای مختلفی در منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس و منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی به عنوان دو قطب مهم تولید محصولات پتروشیمی در حال ساخت هستند که امید می رود با تولیدی شدن این طرحها، زنجیره تولید بسیاری از محصولات پتروشیمی در داخل کشور تکمیل شود.
true
true
https://tehraneconomy.ir/?p=183642
false
true