true
تهران اكونومي: حامد مظاهریان، معاون وزیر راه و شهرسازی در پاسخ به وضعیت طرح مسکن مهر و تخلفات صورت گرفته در این طرح، اظهار کرد: قبل و بعد از انقلاب تعداد قابل توجهی طرحهای مسکن در کشور وجود داشته است. اگر طرح هایی که در دورههای نزدیکتر اجرایی شده را در نظر بگیریم، میتوانیم به نازیآباد و اکباتان اشاره کنیم که قسمتی از طرحهایی را تشکیل میدهند که درگذشته اجرا شدهاند.
معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه این قبیل طرح ها طرح هایی است که به نیاز دنیای مدرن جواب می دهد و بعد از انقلاب نیز دنبال شده اند ، گفت: طرح هایی وجود داشت که سال های اول انقلاب خرید و فروش زمین را ممنوع کرد هم چنین طرح های اجاره به شرط تملیک و توسعه شهرهای جدید نیز نشان می دهد که بدنه دولت ها در دوره های مختلف به این مباحث پرداخته اند.
مظاهریان با اشاره به اینکه هر کدام ازاین طرح ها وقتی در جای خودشان مدنظر قرار گیرند نکات مثبت و منفی دارند، گفت: طرح مسکن مهر هم شامل همین طرحها و برنامهها بوده، از آنجایی که یک طرح بزرگ و ملی انجام شده قطعا موارد مثبت و منفی در کنار هم بوجود آمده است. مسکن مهر بالاترین دخالت دولت در ساختوساز بود
وی تاکید کرد: اتفاقی که در دوره اجرای این طرح افتاده، آن است که فضای نقد به کارهای دولت بسته شد و نگاههای کارشناسی در نظر گرفته نشد. به این ترتیب طرح مسکن مهر که میتوانست یک پاسخ سازنده برای نیاز بخشی از جامعه باشد، از این امر محروم ماند.
وی با بیان اینکه مسکن ساخته شده در کشور همیشه توسط مردم بوده است، افزود: در حال حاضر اگر یک دوره 40 تا 50 ساله را در نظر بگیریم، در حدود نیم تا سه درصد ساخت و سازها توسط دولت صورت گرفته است.
معاون وزیر راه و شهرسازی خاطرنشان کرد: در طرح مسکن مهر حداکثر دخالتی که از سوی دولت وجود داشته اتفاق افتاده که این میزان به سه درصد رسیده است.
مظاهریان با بیان اینکه حوزه مسکن یک بخش مردمی بوده و بخش خصوصی نقش اصلی را در آن ایفا میکند، تاکید کرد: دولت همیشه میتواند تسهیل گیر، ناظر و برنامه ریز، در این زمینه باشد.
یک کلانتری برای همه واحدهای مسکن مهر!
معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه برای تکمیل خدمات روبنایی تمام پروژههای مسکن مهر تا بهمن ماه سال گذشته فقط یک کلانتری ساخته شده بود، تصریح کرد: این رقم در حال حاضر به ساخت 37 کلانتری رسیده است.
وی در ادامه گفت: پروژه هایی که ساختشان آغاز شده 17 کلانتری در شهرهای جدید، 38 کلانتری درشهرهای بالای 25 هزار نفر و همچنین سه کلانتری در شهرهای زیر 25 هزار نفر است.همچنین ساخت 72 مسجد در شهرهای جدید، 161 مسجد در شهرهای بالای 25 هزار نفر و تعداد 67 مسجد در شهرهای زیر 25 هزار نفر صورت گرفته است.
معاون وزیر راه و شهرسازی خاطرنشان کرد: تعداد 96 مدرسه در شهرهای جدید، 163 مدرسه در شهرهای بالای 25 هزار نفر و 22 مدرسه در شهرهای زیر 25 هزار نفرنیز ساخته شده است.
مظاهریان با بیان اینکه یکسری از این ساخت و سازها میان بخشی است، تصریح کرد: یعنی برای ساخت مدرسه آموزش و پرورش خود نیز نقش دارد که وزارت راه و شهرسازی هم باید به آنها کمک کند.
اعلام عمومی پس از نهایی شدن طرح های مسکن اجتماعی و حمایتی صورت می گیرد
وی در پاسخ به آخرین وضعیت طرحهای مطرح شده مانند مسکن اجتماعی، حمایتی و… اظهار کرد: فقط نتایج نهایی برای این طرحها اعلام نشده اما واقعیت آن است که هر بخش از این طرحها نهایی شد ما اطلاع رسانی های لازم را داشتهایم، یعنی برنام دولت یازدهم این است که هرجا به جمعبندی درباره طرحها برسد اعلام عمومی را انجام می دهد.
معاون وزیر راه و شهرسازی تاکید کرد: هر طرحی که مطرح شده با بدنه کارشناسی نیز در میان گذاشته شده است.
مظاهریان با اشاره به اینکه اگر بخواهیم طرح جامع مسکن را خلاصه کنیم و هدفگذاری دولت مشخص شود، افزود: قصدمان نبوده که در دولت یازدهم فقط یک عملی انجام شود بلکه سعی کرده ایم با برنامه ریزی بلند مدت طرح ها و در نظر گرفتن افق 1404 پیش رویم .
برنامه تسهیلات مسکن دولت در آینده
وی با بیان اینکه از سال آینده و در برنامه بودجه دو برنامه مهم را مدنظر داریم، تصریح کرد: یکی از آنها 300 هزار وام برای بافت های فرسوده است که به سازندگان پرداخت شود. مظاهریان با اشاره به اینکه این مبلغ منجر به ساخت و ساز بیشتر می شود، افزود: یعنی کارگران سر کار می روند، مصالح مصرف می شود، بدین ترتیب فعالیت و چرخه اقتصادی جریان پیدا می کند.
معاون وزیر راه و شهرسازی در ادامه گفت:یکی دیگر از برنامههای مطرح شده، پرداخت 200 هزار وام روستایی با سقف 15 میلیون تومان بابهره پنج درصد است که در مجموع سالی 500 هزار واحد در بافت فرسوده و مسکن روستایی از کل یک میلیون واحد مسکونی پیش بینی شده که می توان گفت نیمی از حداکثر نیاز کشور را شامل می شود.
وی تاکید کرد: براساس آمارها اگر سالی یک میلیون 60 هزار واحد مسکونی در سال ساخته شود می توانیم به اهداف طرح جامع مسکن دست یابیم.
جزییات برنامه دولت برای وام خرید مسکن
مظاهریان درباره وام 80 میلیونی خرید مسکن اظهار کرد: پیشبینی کردهایم حدود 300 هزار واحد به صورت سالیانه وام خرید لازم است که این طرح در دست بررسی است و در حال مذاکره با بانک مرکزی برای اجرایی شدن آن هستیم.
معاون وزیر راه و شهرسازی افزود: بازپرداخت این وام 15 ساله با اقساط ماهیانه حدود 750 تا 800 هزار تومان است.
وی تاکید کرد: معتقد هستیم پرداخت این وام بهترین راه برای کمک به قدرت خرید مردم است.
مظاهریان با بیان اینکه رقم وامهایی که درحال حاضر پرداخت می شود کمکی برای خانهدارکردن مردم نیست، تصریح کرد: ما در نظر گرفتیم یک خانه 80 متری در کشور به غیر از شهرهای بزرگ متری حدود 2.5 میلیون تومان محاسبه میشود که قیمت تمام شده آن حدود 200 میلیون تومان است، اگر کسی حدود 20 میلیون تومان سپرده گذاری کند و این میزان هر سه ماه یکبار دو برابر شود، در چهار دوره سه ماهه یعنی 12 ماه، میتواند 80 میلیون تومان وام بگیرد.
وی افزود: بدین ترتیب با 20 میلیون سپرده شخص ، می شود صد میلیون تومان که این رقم ارزش 50 درصد خرید یک واحد مسکونی را تشکیل می دهد.
مظاهریان تاکید کرد: راه حل آن است که برای دفاع ازحقوق مردم به آن ها وام داده شود و دولت این قضیه را مدیریت کند بدین ترتیب میتوانیم مسکن طبقه متوسط را تامین کنیم.
معاون وزیر راه و شهرسازی در پاسخ به این سوال که آیا پرداخت این میزان وام، بار روانی برای بازار خواهد داشت؟ گفت: در شرایطی که یک دوره ثبات در بازار مسکن به وجود آمده اگر اجرای این طرح اعلام شود بار تورمی چندانی به بازار تحمیل نمی کند ولی اگر زمانی اعلام شود که بازار دچار ثبات نباشد، تبعاتی برای بازار خواهد داشت.
true
true
https://tehraneconomy.ir/?p=14689
false
true