true
اقتصادتهران: مدیر کل مدیریت بدهیها و تعهدات عمومی دولت شرط انتشار و پذیرش اوراق دولتی را وجود ظرفیتهای لازم در بازار سرمایه عنوان کرد و گفت: در حال برنامه ریزی برای پذیرش این اوراق در فرابورس هستیم.
به گزارش روز ایرنا، بازار سرمایه مهرماه ۱۳۹۴ برای نخستین بار در تاریخ شکلگیری آن، شاهد عرضه اولیه اسناد خزانه اسلامی با نماد «اخزا۱» در فرابورس ایران بود که این اوراق به عنوان یک ابزار نوین تامین مالی خیلی سریع جای خود را در میان سرمایهگذاران و اقتصاد کشور پیدا کرد.
با پذیرش ۱۱ مرحله از این اوراق و ۲ دو مرحله اوراق کوتاهمدت «سخا»، رشد و توسعه بازار بدهی با سرعت بالایی در بازار سرمایه دنبال شد.
با ورود اسناد خزانه اسلامی به نماد «سخاب» به شبکه بانکی در ماه های اخیر، انتقاداتی درباره معاملات غیرشفاف و نرخ سودهای موهوم این اوراق که بیش از ۳۰ درصد بود، مطرح شد.
در نهایت، مجموعه متولیان بازار سرمایه، بانک مرکزی و وزارت اقتصاد به یک اجماع کلی رسیدند که معاملات ثانویه اوراق دولتی تنها در مجموعه بازار سرمایه انجام شود.
بر این اساس ۶ مرحله سخاب به ارزش ۱۲۰ هزار میلیارد ریال در فرابورس ایران پذیرش شد و تاکنون با عرضه سخاب ۲، ۳ و ۵ در این بازار نرخ سود این اوراق در بازار شفاف معاملات آن تا حداکثر ۱۸ درصد کنترل و مهار شده است.
«مهدی بنانی» مدیر کل مدیریت بدهیها و تعهدات عمومی دولت در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا به تشریح برنامههای وزارت امور اقتصادی و دارایی درباره انتشار اسناد خزانه اسلامی در قانون بودجه سال جاری ، فرایند پذیرش این اوراق در بازار سرمایه و به طور کلی ابعاد مختلف برنامههای آتی دولت در خصوص بازار بدهی پرداخت.
بنانی با بیان اینکه در خصوص اوراقی که از سوی دولت منتشر میشود با ۲ مسئله بازار اولیه این اوراق و بازار ثانویه آن مواجه هستیم، گفت: دلیل ورود سخاب به خارج از فضای بازار سرمایه، شرایط خاص حاکم بر این بازار و امکان جذب نشدن این میزان اوراق بوده است.
وی افزود: تا پیش از این، معامله ثانویه هیچ اوراقی از سوی دولت، در بازارهای خارج از بورس صورت نگرفته بود و اسناد خزانه قبلی نیز در فرابورس پذیرش شد؛ اما با توجه به شرایط خاصی که در آن دوره زمانی در بازار سرمایه وجود داشت، اسناد خزانه اسلامی در نمادهای معاملاتی «سخاب» به طور استثنا به خارج از بازارهای رسمی بورس کشیده شد.
true
true
https://tehraneconomy.ir/?p=94842
false
true