true
اقتصادتهران: مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی (شستا) از جذب سه میلیارد و ۶۷۲ میلیون دلار سرمایه گذاری خارجی در دوره پس از برجام خبر داد و رشد اقتصادی هشت درصدی در برنامه ششم را در گرو افزایش ۱۰٫۱ درصدی سرمایهگذاری دانست.
به گزارش ایرنا، ‘مرتضی لطفی’ شامگاه شنبه در سومین همایش ملی «کارآفرینی، استقامت ملی و توسعه پایدار» افزود: رشد اقتصادی کشورها در گرو افزایش موجودی سرمایه و ارتقای بهرهوری است.
لطفی گفت: سال های گذشته ترکیه، امارات و عربستان در رتبههای اول تا سوم منطقه از لحاظ جذب سرمایه خارجی قرار داشتند.
مدیرعامل شستا جذب سرمایههای خارجی را عامل اصلی دستیابی کشورهای شرق آسیا به رشد قابل توجه دانست که به ‘ببرهای اقتصادی’ شهرت یافته اند.
وی با بیان اینکه ۳۰ درصد اقتصاد کشور در اختیار بخش خصوصی است، تصریح کرد: تامین منابع به صورت سرمایه های داخلی و خارجی از کارهای اصلی دولت است و جذب سرمایه خارجی میتوانند ارتقای فناوری و در پی آن ارتقای ظرفیتهای بهرهوری را به دنبال داشته باشد.
وی اضافه کرد: اگر بناست مطابق برنامه ششم به رشد اقتصادی هشت درصدی دست یابیم، این مهم جز با رشد سرمایهگذاری ۱۰٫۱ درصدی محقق نمیشود اما فقط در برنامه سوم توسعه کشور توانستیم به رشد سرمایهگذاری ۱۰ درصدی دست یابیم.
لطفی گفت: دغدغه اصلی سرمایهگذاران خارجی در کشور تضمین سرمایهگذاری است، اما هنوز نتوانستیم در جذب سرمایه های خارجی موفق عمل کنیم.
وی ادامه داد: موسسه تجارت و توسعه سازمان ملل هر ساله در ماه ژوئن (تیر – خرداد) ارزیابی از تمایل به سرمایهگذاری در همه کشورها ارائه میکند که بر مبنای آن بیشترین جذب سرمایه ایران به میزان چهار میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار در سال ۲۰۱۲ اعلام شده است اما در سایر سالها به دلیل تحریمها و شرایط خاص دولتهای نهم و دهم موفق به جذب سرمایه مناسب خارجی نشدیم یا در برخی سال ها اسباب خروج برخی سرمایه ها را فراهم کردیم.
عضو اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران تصریح کرد: امروز یکی از مهمترین مشکلات کشور فقدان تعریف راهبرد لازم برای حضور جدی ایران در اقتصاد جهان مانند خودداری از حضور در سازمان جهانی تجارت است.
«در مطالعه بانک جهانی درباره ارزیابی اصول کسب و کار کشور ها در سال ۲۰۱۷ میلادی ایران با چهار پله نزول در رتبه یکصد و بیست و چهارم بین ۱۹۱ کشور جهان قرار گرفت، بر این اساس رونق کسب و کار می تواند ظرفیت های لازم را برای جذب سرمایه گذاری ایجاد کند.
لطفی بیان داشت: جذب سرمایه گذاری خارجی با قیمت نفت وابستگی مستقیم دارد و در سالهای ۹۲ تا ۹۴ که افت قیمت نفت را شاهد بودیم، سهم سرمایهگذاری خارجی کشور به حداقل رسید.
وی کم توجهی به جایگاه بخش خصوصی و کارآفرینی و فقدان راهبرد مدون و پویا در حوزه کسب و کار را از مشکلات اقتصادی کشور دانست.
true
true
https://tehraneconomy.ir/?p=105572
false
true