true
اقتصادتهران: با وجود تاکید قانون بر حمایت همهجانبه از شرکتهای دانشبنیان برای تولید و عرضه نوآوری و فناوری اما اکنون شرکتهای دانشبنیان با چالشی درخصوص بیمه قراردادها روبهرو شدهاند.
به گزارش مهر با وجود تاکید قانون بر حمایت همهجانبه از شرکتهای دانشبنیان برای تولید و عرضه نوآوری و فناوری اما اکنون شرکتهای دانشبنیان با چالشی درخصوص بیمه قراردادها روبهرو شدهاند که به گفته فعالان این حوزه، عملاً تیشه محکمی به ریشه زیستبوم فناوری و شرکتهای دانشبنیان میزند و دستیابی به اقتصاد دانشبنیان را دشوار میکند.
یکی از مشکلات شرکتهای دانشبنیان مساله حق بیمه قراردادها با سازمان تأمین اجتماعی است. بر اساس آماری که از شرکتهای عضو انجمن گرفتیم، بزرگترین مشکل پیش روی در این مبحث، موضوع حق بیمه قراردادهای شرکتهای دانش بنیان است که توسط تأمین اجتماعی دریافت میشود. مشکلاتی نظیر بانکها و دغدغه مالیات را تا حدودی رفع کردیم اما درصد قابل توجهی از شرکتها با مساله حق بیمه قراردادها و به طور کلی مساله بیمه با تأمین اجتماعی مشکل دارند.
سازمان تأمین اجتماعی بخشنامه محور و دستورالعمل محور است و متأسفانه این سازمان به هیچ قانون، رویه، بخشنامه و دستورالعمل مصوب دولت تمکین نمیکند و تنها بخشنامههای داخلی خود سازمان را معیار قرار میدهد. از این جهت با این اوصاف شرکتهای دانش بنیان با مشکلات زیادی با این سازمان دست به گریبان هستند.
در این خصوص، نماینده مجلس دهم گفت: در بودجه سال آینده باید حمایتهای بیمهای از شرکتهای دانشبنیان حتماً درنظر گرفته شود.عزتالله یوسفیان، کارشناس اقتصادی و نماینده سابق مجلس در گفتوگو با «مهر» با اشاره به ضرورت حمایتهای بیمهای از شرکتهای دانشبنیان اظهار داشت: حمایت بیمهای از شرکتهای دانشبنیان باید به قانون مصوب مجلس تبدیل شود، چون در حال حاضر قانون نیست اما باید با وجود ضرورت حمایت تمام قد از شرکتهای دانشبنیان این مهم مدنظر مجلس قرار گیرد و به آن توجه بیشمار شود. به عنوان مثال، در مناطق محروم اگر کسی سرمایهگذاری کند تا مدتی از پرداخت مالیات معاف است و یا سرمایهگذاری در برخی از مناطق آزاد تجاری، برخی معافیتها را به دنبال دارد.
وی گفت: از آنجایی که تأمین اجتماعی یک صندوق محسوب شده و نیازمند کسب درآمد است از این جهت مخالفتهایی در خصوص معافیت حق بیمه قراردادهای برای دانش بنیانها وجود دارد. در حالی که سازمان تأمین اجتماعی به جای اینکه حق بیمه خود را از کسب و کارها یا کارفرما دریافت کند از دولت گرفته تا بار مالی هم برای دوطرف نداشته باشد.
این کارشناس اقتصادی به ضرورت پالایش شرکتهای دانشبنیان هم اشاره کرد و در این رابطه اظهارکرد: باید پیش از انجام هرگونه حمایتی شرکتهای دانشبنیان پالایش شوند تا هرشرکتی که به اسم دانشبنیان تأسیس شده و تابلوی آن را نصب کرده سبب هدر رفت منابع نشود. یعنی باید از شرکتهای واقعی که به تولید دانش بنیان کمک میکنند، حمایت شود.
true
true
https://tehraneconomy.ir/?p=249296
false
true