true
رییس مرکز ملی فرش دستباف از فرش به عنوان دومین پرچم جمهوری اسلامی ایران یاد کرد که تنها کالای ایرانی صاحب برند و شناخته شده در بازارهای جهانی به شمار میآید.
محمدباقر آقاعلیخانی در گفتوگو با ایسنا در یزد به بیان ویژگیهای فرش دستباف در مقایسه با سایر تولیدات کشورمان پرداخت و تصریح کرد: فرش دستباف ایران یک کالای ملی محسوب میشود و به نوعی پرچم دوم کشورمان در دنیا شناخته میشود به طوری که فرش دستباف ایران تنها کالایی به شمار میآید که به عنوان یک برند در دنیا شناخته شده است و محوریت بازارهای جهانی فرش را در اختیار دارد.
وی ارزش افزوده بسیار بالای فرش دستباف ایرانی که 20 درصد آن را مواد اولیه و 80 درصد آن را کار هنری و نقش آن تشکیل میدهد که در واقع قیمت آن را تعیین میکند را از ویژگیهای منحصر به فرد این کالا با وجود تولیدات بسیار زیاد در کشورمان خواند.
آقاعلیخانی از دیگر ویژگیهای بارز فرش دستباف به تولید مواد اولیه آن در داخل کشور، سرمایهگذاری اندک و هزینه اشتغال پایین اشاره کرد و گفت: با این حال براساس بررسیهای صورت گرفته در این سالها قیمتی که در گمرکهای کشورمان در مورد صادارت این محصول به ثبت رسیده از قیمت پایه سایر رقبا پایینتر بوده است.
رییس مرکز ملی فرش با اشاره به موضوع اقتصاد مقاومتی، شاخصه اصلی این سیاست را نهفته در هنرصنعت فرش دستباف خواند و تصریح کرد: فرش دستباف میتواند به عنوان یک کالایی مطرح باشد که میتواند به سایر حوزههای اقتصادی کشورمان در این رابطه کمک کند، ضمن این که میتواند در افزایش سطح درآمد خانوادهها و ایجاد آرامش به خانوادهها از نگاه هنری نیز موثر واقع شود.
وی فرش را یک کالای سرمایهای خواند و گفت: نباید نگاه به فرش تنها یک نگاه مصرفی و به عنوان زیرانداز باشد بلکه فرش میتواند برای داد و ستد حتی به بورس راه یابد لذا نیازمند توجه بیشتر و تقویت این مقوله در سطح علمی آن هستیم.
آقاعلیخانی در بخش دیگر سخنانش با اشاره به تولید سالانه 2.5 تا سه میلیون مترمربع فرش دستباف در کشور اظهار کرد: از مجموع دو میلیون بافنده فرش دستباف کشور 1.5 میلیون نفر بافنده به صورت تمام وقت فعالیت دارند. به عبارتی قریب هشت میلیون نفر یعنی 10 درصد جمعیت کشورمان به صورت مستقیم از این بخش ارتزاق میکنند.
وی سهم صادارت کشورمان از بخش فرش را 400 تا 500 میلیون دلار در سالهای قبل ذکر کرد و افزود: البته امسال بنا به دلایلی از جمله پیمانگذاری ارزی و افزایش قیمت دلار که نرخ پایهای فرش را از کیلویی 82 دلار به 52 دلار کاهش داده است، تاکنون به جایگاه قبلی نرسیدهایم.
او خاطرنشان کرد: البته رایزنیهایی با گمرک برای کاهش نیافتن نرخ پایهای صورت دادهایم که در صورت کاهش نیافتن این قیمت، هماکنون به رقم صادارتی 400 میلیون دلار رسیدهایم.
رییس مرکز ملی فرش دستباف از رونمایی از دو طرح “سفارشپذیری متمرکز فرش دستباف” و “طرح جامع آماری فرش دستباف” در روزهای آتی خبر داد و اعلام کرد: مرکز ملی فرش ایران همچنین در حال تدوین طرح جامعه توسعه فرش دستباف کشور است که امیدواریم تدوین این طرح تا سه ماه آینده آماده شود و مراحل قانونی خود برای تصویب را به سرعت سپری کند.
آقا علیخانی به میزبانی هشتمین دوره المپیاد ملی فرش دستباف در دانشگاه علم و هنر اشاره کرد و گفت: هدف از برگزاری این آزمون علمی مهارتی را ارزیابی سطح علمی دانشآموختههای این رشته در کشور در دو مقطع دانشجویی و دانشآموزی، تشویق به حرکت به سوی کارهای عملی در کنار موضوعات تئوریک و همچنین معرفی این کالا و گفتمان هنری به تمام جامعه به خصوص جامعه علمی و هنری کشور بود.
وی گفت: با توجه به سطح امکانات دانشکده هنر و معماری دانشگاه علم و هنر اردکان به ویژه در بخش رنگرزی و بازدیدهایی که در این مورد صورت دادیم، رقابتهای امسال یک رقابت واقعی و براساس نمونه رنگشناسی واقعی انجام شده است.
وی ادامه داد: در حوزه طراحی نیز در هر کدام از مقاطع به صورت علمی رقابتها برگزار شد و امتیازدهی هم برطبق تمام شاخصهها در این امر انجام شده است. همچنین در حوزه بافت نیز امکانات خوبی در اختیار شرکتکنندگان قرار گرفته بود.
true
true
https://tehraneconomy.ir/?p=7358
false
true