true
اقتصادتهران: رییس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی از توانایی راهاندازی خط مشترک تولید واکسن آبزیان در مالزی خبر داد و گفت: روابط و همکاریهای ایران و مالزی در بخش تحقیقات کشاورزی توسعه مییابد.
به گزارش اقتصادتهران به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، «سیدمجتبی خیامنکویی» در بازدید از هیات کشاورزی مالزی از موسسه های تحقیقاتی بخش کشاورزی و امضای تفاهمنامه همکاری سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی ایران و موسسه تحقیقات و توسعه کشاورزی مالزی به نمایندگی از وزارتخانههای کشاورزی دو کشور در راستای توسعه همکاریهای بلندمدت در تحقیقات برنج، افزود: محققان سازمان تات آماده ارزیابی لاینهای متحمل به شوری در کشور مالزی هستند.
معاون وزیر جهاد کشاورزی میانگین مصرف برنج مالزیاییها را حدود ۳ برابر برنجی مصرفی ایرانیها برشمرد و اظهارداشت: در خصوص برنج، آمادگی داریم برای ارزیابیها لاینهای متحمل به شوری کار مشترک را آغاز کنیم.
وی با بیان اینکه انتظار میرود روابط ایران و مالزی در ابعاد مختلف کشاورزی به ویژه حوزه آموزش، تحقیقات و ترویج کشاورزی گسترش یابد، خاطرنشان کرد: در حوزه تحقیق بر روی پسماندهای آبزیان و تولید حشرهکشها با استفاده از عصاره گیاهان دارویی هم آمادگی ورود برای تحقیقات مشترک داریم.
خیام نکویی از توانایی راهاندازی خط مشترک تولید واکسن آبزیان در مالزی خبر داد و افزود: سازمان تات در زمینه فعالیتهای تحقیقات تولیدات دامی نیز آمادگی همکاری با کشور مالزی را دارد.
وی تصریح کرد: در حوزه موسسه رازی نیز برای تولید مشترک بذر واکسن نوترکیب نیوکاسل، تولید مشترک بذر واکسن آنفلوانزای فوق حاد، بذر نوترکیب گامبرو و ژرم پلاسم مرغ آرین آماده همکاری هستیم.
رییس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی گفت: همچنین آمادگی لازم برای تبادل ژرم پلاسم بر اساس قوانین بین المللی در خصوص میوههای گرمسیری را نیز داریم.
وی افزود: با وجود پنج هزار و ۷۰۰ کیلومتر سواحل آبی در ایران پتانسیل خوبی جهت بهرهبرداری و توسعه تولیدات شیلاتی بین دو کشور را خواهیم داشت.
خیامنکویی، سازمان تات را بزرگترین سازمان تحقیقاتی کشاورزی خاورمیانه برشمرد و افزود: این سازمان با ۲۱ موسسه، ۳۴ مرکز استانی و ۳۱۴ ایستگاه تحقیقاتی در سراسر کشور فعالیت میکند و بیش از ۱۸۰۰ عضو هیات علمی دارد.
true
true
https://tehraneconomy.ir/?p=278514
false
true