اقتصاد تهران
شماره خبر : 167291
تاریخ انتشار : ۱۳۹۸/۰۷/۱۳
اقتصاد تهران

توسعه طرح‌های پخش سیلاب اولویت اول حوزه آبخوانداری کشور است

اقتصادتهران: اولویت اول منابع طبیعی کشور در حوزه آبخوانداری توسعه طرح های پخش سیلاب به عنوان مهمترین عامل نفوذ آب در زمین و مانع اصلی بروز سیلاب است.

مدیرکل دفتر کنترل سیلاب و آبخوانداری سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: این طرح‌های پخش سیلاب هستند که مانع تمرکز و تجمع سیلاب در مناطق آسیب‌پذیر می‌شوند.

ابوالقاسم حسین پور با بیان اینکه از ظرفیت سیلاب برای مرطوب و آبدار کردن عرصه‌ها استفاده می‌شود، افزود: بهبود پوشش، تغذیه آب‌های زیرزمینی و تقویت نفوذ آب باران و سیلاب در خاک از دیگر اثرات اجرای این طرح است.

وی با بیان اینکه ایران کشوری خشک به شمار می رود که هدف ما تقویت کانون های  تولید کشاورزی با تقویت منابع آبی است، اضافه کرد: حفظ خاک و احیای پوشش گیاهی تقویت عرصه‌های منابع طبیعی نیازمند افزایش نفوذ آب باران و سیلاب به درون زمین است که طرح‌های پخش سیلاب در قالب برنامه آبخوانداری این هدف را دنبال می‌کند.

حسین پور یادآور شدد: اینها اهدافی است که طرح های پخش سیلاب در قالب برنامه آبخوانداری دنبال می کند.

وی با بیان اینکه با وجود تمام محدودیت‌های اعتباری، طرح ملی آبخیزداری و آبخوانداری در کشور فعال است، گفت: از ۲ سال گذشته در سازمان جنگل ها مراتع و آبخیزداری کشور و ادارات کل منابع طبیعی و آبخیزداری استانها جلسات ستادهای هفتگی شروع شده است.

مدیرکل دفتر کنترل سیلاب و آبخوانداری سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور با بیان اینکه به برکت اعتبارات صندوق توسعه ملی امروز کشور کارگاهی فعال از فعالیت‌های آبخیزداری و آبخوانداری است، افزود: در بیش از ۹۰ درصد شهرستان های کشور فعالیتهایی در دست اجراست که به طور متوسط نزدیک به ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

وی تاکید کرد: بخش عمده‌ای از این فعالیت‌ها در نیمه نخست امسال به بهره‌برداری رسید و انتظار داریم که با شروع اولین بارش های پاییزی کارهایی که مراحل اجرایی آن به اتمام رسیده شروع و مردم از اثرات آن منتفع شوند.