true
وزیر نفت گفت: بنزین و گازوییل پاک با گوگرد در حد استاندارد از اواخر شهریور ماه سال گذشته در هشت شهر بزرگ کشور توزیع شد و از سال آینده نیز این محصولات در سراسر کشور توزیع می شود.
به گزارش ایرنا، بیژن نامدار زنگنه اظهار داشت: در بین کشورهای نفت خیز اوپک و مشابه ایران هیچ کشوری در سطح و اندازه ما از نظر تولید و تجهیزات کالا نیست.
وی با بیان اینکه نبود پیمانکار عمومی در صنعت نفت ضعف بزرگی است، اظهار داشت: مساله ای که بیش از ٢٧ سال دنبال آن هستم و در بعضی جاها موفق شدیم آن را عملی کنیم.
وی گفت: نخستین کاری که در زمینه ایجاد پیمانکاران عمومی انجام شد، ایجاد شرکت مپنا در وزارت نیرو بود که ایده تشکیل آن سال ٦٧ به ذهنم آمد و این شرکت سال ٧٠ تشکیل شد.
وزیر نفت خاطر نشان کرد: شرکت ˈفرابˈ که توسعه نیروگاههای آبی را به عهده دارد، یکی دیگر از این شرکتها بود که در دوران حضورم در وزارت نیرو شکل گرفت و خوب هم عمل کرد.
وی با بیان اینکه بازدید اخیر رهبر معظم انقلاب از مپنا نمونه ای از موفقیت این شرکت است، گفت: مهمترین بخش مپنا بخش نرم افزاری و مدیریتی آن است که همانند تجهیزات و کارخانه ها نمی توان به سادگی آن را نشان داد.
وی اظهار داشت: شرکت پترو پارس به عنوان یک پیمانکار عمومی سال ٧٦، زمانی که به وزارت نفت آمدم، شکل گرفت و مقداری هم جلو آمد و فعالیت این شرکت ادامه دارد، اما در هشت سال گذشته کل ایده و توسعه پیمانکاران عمومی ایرانی دچار غفلت شد، شاید هم مفهوم آن به درستی درک نشد.
زنگنه ادامه داد: در حال حاضر سازندگان کوچک تجهیزات وجود دارند، اما نخ تسبیح که آنها را به هم وصل کند تا بچرخند و کار از آنها تولید شود و برایشان تقاضای کار ایجاد کند، وجود ندارد.
وی با بیان این که، در نمایشگاه نفت اصلا پیمانکار عمومی ندیدم، البته پترو پارس بود، اما این شرکت از گذشته بوده است افزود: برخی از پیمانکاران ما که می توانستند پیمانکار عمومی شوند در هشت سال گذشته ضربه های جبران ناپذیری خوردند و بسیاری از مهندسان این شرکتها به خارج از کشور رفتند.
زنگنه با بیان این که، شرکتهای پیمانکار عمومی کاملا دانش بنیان هستند و ربطی به تحریمها ندارند که تقویت نشدند اظهار داشت: باید پیمانکاران عمومی تقویت شوند چون بدون آنها غیر ممکن است بتوان به طور کامل از ظرفیتهای عظیم داخلی استفاده کرد.
وی با تاکید بر اینکه نباید به نام تحریمها ضعف مدیریتی را بپوشانیم و تحریم را بهانه کنیم تصریح کرد: درست است تحریمها برای ما مشکل ایجاد می کند، ولی فرصت هم ایجاد می کند.
زنگنه ادامه داد: در بین فرصتهای سرمایه گذاری بالا، طرح تبدیل گاز به مایع در دمای منفی ١٦٢ درجه برای ما اهمیت زیادی دارد، با راه اندازی این گونه پروژه ها در ایران ما می توانیم به نقاط دور افتاده گازرسانی کنیم.
وی افزود: هم اکنون ایران بیش از ٢ میلیون تن واحدهای ال ان جی کوچک نیاز دارد که به راحتی قابل اجرا و تامین است، همچنین ساخت این واحدها اشتغال زیادی ایجاد می کند.
وزیر نفت با بیان اینکه بنزین گران و خودروگران با هم جور در نمی آید، اظهار داشت: اگر طراحی پلتهای خودروسازان ما بر اساس مصرف کم و کیفیت بالا باشد به نفع مردم و خودروسازان خواهد بود، چرا که نباید چیزی را به مردم تحمیل کنیم یعنی خودرو گران و مصرف بالا به مردم بدهیم.
وی با تاکید بر کاهش مصرف سوخت گفت: در ایران هم اکنون ٢٠ میلیون بخاری گازی در بخش مسکونی وجود دارد که بر اساس برآوردهای انجام شده سالانه هر کدام یک هزار و ٢٠٠ متر مکعب گاز مصرف می کنند، در حالی که اگر بخاری با راندمان کاری بالاتر استفاده شود، این مصرف در هر بخاری به ٦٠٠ متر مکعب کاهش می یابد.
وی اضافه کرد: حتی اگر ما بخاری با راندمان بالاتر را رایگان به مردم بدهیم، کمتر از یک سال سرمایه گذاری دولت بازمی گردد و از آن به بعد مصرف گاز در بخش خانگی کاهش شدیدی خواهد یافت.
وزیر نفت ادامه داد: هم اکنون شرکت بهره بردار مترو برای توسعه ناوگان خود با کمبود بودجه روبروست، با وزیر کشور توافق کرده ایم که ما حاضریم هزینه این توسعه را به شرکت مترو بدهیم به شرطی که ظرفیت حمل و نقل عمومی در این بخش افزایش یابد.
زنگنه در بخش دیگری از اظهارات خود، گفت: پالایشگاه میعانات گازی ستاره خلیج فارس سال آینده وارد مدار تولید می شود و به راحتی روزانه ٣٤ میلیون لیتر تولید بنزین با کیفیت عالی در کشور افزایش می یابد.
true
true
https://tehraneconomy.ir/?p=7938
false
true