true
اقتصادتهران: برای مقابله با ناترازی تولید و مصرف برق، وزارت نیرو برنامه افزایش ۷۰۵۴ مگاوات به توان تولید برق کشور در حوزه حرارتی و تجدیدپذیر را در دستور کار خود قرار داده است.
به گزارش ایسنا، مجموع نیروگاههای احداث شده در دولتهای یازدهم و دوازدهم، ۱۶ هزار و ۱۶ مگاوات بوده که ۱۲ هزار و ۹۴۶ مگاوات آن نیروگاه حرارتی بوده و در طول هشت سال، سالیانه به طور متوسط ۱۶۱۸ مگاوات نیروگاه حرارتی احداث شده است.
میزان کمبود نیروی برق در سال ۱۴۰۰ حدود ۱۵ هزار مگاوات بود اما با توجه به رشد بار، پیشبینی میشد این ناترازی در تابستان سال ۱۴۰۱ به حدود ۲۰ هزار مگاوات یعنی ۲۸ درصد تقاضای بار افزایش یابد که تهدید بزرگی برای کشور محسوب میشد. برنامه وزارت نیرو برای احداث ۳۵ هزار مگاوات نیروگاه حرارتی، صنایع و تجدیدپذیر و بهینهسازی و مدیریت مصرف برق با مشارکت مؤثر مردم و مشترکان برای دوره چهار ساله تدوین و بلافاصله اجرای آن آغاز شد که در سال اول باعث گذر موفق از پیک بار سال ۱۴۰۱ بدون هرگونه خاموشی شد.
اضافه شدن ۷۰۵۴ مگاوات به توان تولیدی کشور که در حوزه نیروگاههای حرارتی شامل احداث ۵۱۹۶ مگاوات نیروگاه سیکل ترکیبی و گازی، ارتقای توان تولیدی واحدهای موجود نیروگاهی با استفاده از ظرفیت شرکتهای دانشبنیان داخلی به میزان ۱۴۰۰ مگاوات و احداث ۲۶۸ مگاوات نیروگاه تولید پراکنده و خودتأمین کوچک از نتایج برخی از این اقدامات در حوزه افزایش ظرفیت نیروگاهی است.
از آغاز فعالیت دولت سیزدهم تاکنون در مجموع ۶۸۶۴ مگاوات به توان تولیدی نیروگاههای حرارتی کشور اضافه شده که بیش از چهار برابر متوسط افزایش سالیانه احداث نیروگاههای حرارتی در دولتهای یازدهم و دوازدهم است و مابقی نیز مربوط به دیگر منابع تولید برق در کشور بوده است. رکورد به مدار آوردن ۸ واحد بخار بخش سیکل ترکیبی به ظرفیت ۱۳۱۶ مگاوات در کشور در سال ۱۴۰۱ سالیانه ۲ میلیارد مترمکعب صرفهجویی سوخت به همراه دارد.
true
true
https://tehraneconomy.ir/?p=262985
false
true