true
اقتصادتهران: با توجه به شرایط جدید ایجاد شده و تمایل نهادهای مالی بینالمللی برای ارائه خدمات در بازار سرمایه کشور، موضوع چگونگی اعطای مجوز و یا مشارکت شرکای خارجی در نهادهای مالی خدمات دهنده در سازمان بورس مورد بررسی قرار گرفت.
موضوع چگونگی اعطای مجوز و یا مشارکت شرکای خارجی در نهادهای مالی خدمات دهنده در سازمان بورس مورد بررسی قرار گرفت و در جلسه مورخ ۵ مرداد در شورای عالی بورس و اوراق بهادار کلیت آن به تصویب رسید و قرار شد سازمان بورس نیز مقررات مزبور را تهیه کرده و به تصویب برساند.
علی سعیدی معاون نظارت بر نهادهای مالی سازمان بورس و اوراق بهادار در گفت و گو با سنا گفت: با توجه به شرایط جدید ایجاد شده و تمایل نهادهای مالی بینالمللی برای ارائه خدمات در بازار سرمایه کشور، موضوع چگونگی اعطای مجوز و یا مشارکت شرکای خارجی در نهادهای مالی خدمات دهنده در سازمان بورس مورد بررسی قرار گرفت و در جلسه مورخ ۵ مرداد در شورای عالی بورس و اوراق بهادار کلیت آن به تصویب رسید و قرار شد سازمان بورس نیز مقررات مزبور را تهیه کرده و به تصویب برساند.
وی افزود: بدیهی است حضور این نهادها در کنار نهادهای مالی فعلی به غنای فنی و بهبود خدمات قابل ارائه به متقاضیان در بازار سرمایه کشور خواهد انجامید.
دکتر سعیدی ادامه داد: واقعیت این است که امروزه بازارهای مالی در سطح جهانی به هم پیوستهاند و در شبکهای بینالمللی، سرمایه در حال گردش است. فناوری در کنار تخصص و داشتن حسن شهرت از عوامل موفقیت نهادهای مالی است که با اتصال به شبکه جهانی بازارهای مالی، میتوان از منافع آن بیشتر بهره برد. با توجه به توسعهای که در سالهای اخیر در بازار سرمایه کشور بوجود آمده، آمادگی جذب این خدمات نیز بهوجود آمده است.
وی تصریح کرد: نهادهای مالی داخلی از سال گذشته آمادهسازی خود را برای شرایط جدید آغاز کردهاند و از طریق انجام مذاکرات با نهادهای مالی بینالمللی، در حال یافتن شرکای معتبر هستند که برخی موفقیتهای خوبی نیز بدست آوردهاند.
سعیدی اظهار داشت: برخی از مزایای حضور گروههای بینالمللی در بازار سرمایه کشور را میتوان بدین ترتیب برشمرد:
۱- افزایش دانش فنی و تخصصی در حوزه خدمات مالی؛
۲- ورود نقدینگی و منابع مالی جدید به بازار اولیه و ثانویه به دلیل ارتباط بین المللی شرکای خارجی؛
۳- تبیین و استانداردگذاری فرصتهای سرمایه گذاری در کشور برای سرمایه گذاران خارجی؛
۴- افزایش رقابت پذیری در ارائه خدمات مالی در بازار سرمایه.
دکتر سعیدی گفت: در همین راستا و بر اساس مصوبه شورای عالی بورس مقرر شد به خارجیان مجوز فعالیت در نهادهای مالی بند ۲۱ قانون بازار اوراق بهادار داده شود. ضمناً متقاضی خارجی از طریق خرید سهام نهادهای مالی موجود و یا اخذ مجوز جدید فعالیت، میتواند به ارائه خدمات مالی بپردازد.
وی در ادامه بیان داشت: تمامی مقررات حاکم بر شرکای ایرانی، برای شرکای خارجی نیز الزام آور است و سیاستهای کلی بازار سرمایه نیز برای هر دو گروه یکسان اعمال میشود. البته لازم به توضیح است که شریک خارجی باید دارای حسن شهرت بینالمللی بوده و تجربه کافی در حوزۀ تخصصی مورد تقاضا داشته باشد.
معاون نظارت بر نهادهای مالی سازمان بورس و اوراق بهادار افزود: حضور نهادهای مالی خارجی توسط سازمان بورس به طور کامل مورد مداقه قرار خواهد گرفت و این موضوع بررسی خواهد شد که آیا واقعاً حضور این گروهها به بهبود خدمات منجر شده یا خیر و همان، اساس سیاستهای آتی سازمان بورس خواهد بود.
وی تصریح داشت: نکته قابل توجه این است که برای صیانت از تلاشهای انجام گرفته مدیران و مالکان نهادهای مالی داخلی در طول سالهای اخیر، حضور شرکای خارجی جز در موارد محدود، از طریق معرفی همین نهادها خواهد بود و به صورت شریک در کنار شرکای داخلی و در نهادهای موجود. البته مطلوبیت شرکای خارجی نیز در همین است که با ایجاد شراکت با افراد مطلع داخلی، خدمات خود را توسعه دهند که عمده تقاضاهای موجود نیز از همین سنخ است. برخی سیاستهای سازمان از جمله جلوگیری از افزایش کمّی – تعدادی کارگزایها به قوت خود باقی خواهد ماند و خارجیها صرفاً از طریق ایجاد شراکت با مالکان فعلی کارگزاریها میتوانند به بازار سرمایه کشور وارد شوند.
true
true
https://tehraneconomy.ir/?p=25454
false
true