true
معاون امور بین الملل و بازرگانی وزیر نفت با اشاره به تمایل اروپا برای واردات گاز از ایران، گفت: میزان گازی که از میدان شاه دنیز آذربایجان به خط لوله صادراتی اروپا (نوبوکو) عرضه می شود برای این خط لوله کافی نیست و در واقع بدون گاز ایران، وجود این خط معنا ندارد.
علی ماجدی با بیان اینکه ایران فرصت های بسیاری برای صادرات گاز دارد، گفت: امکان صادرات گاز به اروپا از طریق ترکیه وجود دارد و آنها نیز علاقه خود را در این زمینه اعلام کرده اند.
وی خاطرنشان کرد: به علت قرار گرفتن در کنار دریا فرصت صادرات گاز به اروپا و سایر کشورها به صورت ال.ان.جی را نیز داریم.
معاون امور بین الملل و بازرگانی وزیر نفت با بیان اینکه اتحادیه اروپا به دنبال متوع سازی منابع تامین گاز خود است، اظهار داشت: اخیرا دو هیات از اتاق های فکر اروپا که به ایران آمده بودند به عنوان یک مسیر جایگزین، خطوط انتقال گاز را که می تواند از ایران به اروپا برسد را بررسی کردند.
ماجدی با اشاره به ظرفیت خط لوله نوبوکو گفت: میزان گازی که از میدان شاه دنیز آذربایجان به خط لوله صادراتی به اروپا (نوبوکو) عرضه می شود برای این خط لوله کافی نیست و در واقع بدون گاز ایران، وجود این خط معنا ندارد.
معاون امور بین الملل و بازرگانی وزیر نفت با بیان اینکه تمایل زیادی برای واردات گاز ایران در اروپا وجود دارد، اظهار داشت: از جمله موضوعاتی که پس از رفع تحریم ها باید پیگیری شود، رساندن گاز ایران به اروپا است که سه مسیر نیز برای آن پیش بینی می شود.
ماجدی اضافه کرد: سه مسیر ترکیه، عراق و سوریه و مسیر قفقاز و دریای سیاه وجود دارد که بهترین آنها مسیر ترکیه به شمار می رود.
معاون امور بین الملل و بازرگانی وزیر نفت تصریح کرد: اروپایی ها با تحریم ایران به نوعی خود را نیز تحریم کرده و از گاز ایران محروم مانده اند.
خط لوله 3300 کیلومتری نوبوکو، گاز میدان های گازی آسیای میانه و دریای خزر را از مسیر کشورهای آذربایجان، گرجستان و ترکیه، بلغارستان، مجارستان، رومانی و اتریش به اروپای غربی منتقل می کند.
با توجه به ظرفیت بالای این خط لوله، برخی از کشورها، پیشنهاد پیوستن ایران به این پروژه را مطرح کرده اند، اما آمریکا تاکنون با این پیشنهاد مخالفت کرده است.
اتحادیه اروپا قصد دارد تا از طریق جذب منابع جدید گازی، وابستگی به گاز روسیه را کاهش دهد.
true
true
https://tehraneconomy.ir/?p=9856
false
true