×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

ویژه های خبری

true
    امروز  پنج شنبه - ۱۰ آبان - ۱۴۰۳  
true
true

اقتصادتهران: عضو هیات‌مدیره بانک ملت گفت: در شرایط رقابتی امروز نظام بانکی باید به‌صورت لحظه‌ای مسائل و مشکلات را رصد و برای رفع آنها برنامه‌ریزی کند.

مصطفی ضرغامی در جمع مدیران ارشد با تشریح انواع نظام‌های برنامه‌ریزی اظهار کرد: نظام نخست، نظام کاملا متمرکز است که مدیر اول سازمان تمامی تصمیمات را به تنهایی اتخاذ و به بدنه ابلاغ می‌کند.

به عبارت دیگر سازمان با یک تفکر اداره می‌شود و اختیارات مدیران میانی کاملا محدود است. وی ناقص بودن برنامه‌ها، نهادینه نشدن در بدنه و در اجرا با مانع رو به رو شدن را از آسیب‌های این نظام ذکر کرد و ادامه داد: به هرحال یک مدیر هر چقدر هم که از زوایای سازمان تحت مدیریت خود مطلع باشد به تنهایی نمی‌تواند برای کل سازمان یک برنامه جامع و همه‌جانبه تدوین کند و این برنامه‌ها پس از چند ماه در نطفه خفه می‌شود و به اصلاح و بازنگری نیاز پیدا می‌کند. عضو هیات‌مدیره بانک ملت، نظام بعدی را نظام برنامه‌ریزی نیمه متمرکز که در ادبیات برنامه‌ریزی به تراکم‌زدایی (Deconcentration) شهرت دارد، ذکر کرد و گفت: در این نظام برنامه‌ها از سوی مدیران ارشد و میانی و با مشورت طراحی و تنظیم می‌شود و تفویض اختیارات به مدیران نواحی و مناطق در این نظام بیشتر شکل می‌گیرد.

وی نظام سوم را نظام غیرمتمرکز موسوم به تمرکززدایی (Decentralization) عنوان کرد و افزود: این نظام که یک نظام ایده‌آل در برنامه‌ریزی است بیشتر در برنامه‌ریزی‌های اجتماعی نمود پیدا می‌کند و کمتر در سازمان ظهور و بروز دارد. در این نظام‌های اجتماعی، آحاد جامعه در قالب احزاب در برنامه‌ریزی‌های کلان اجتماعی، مشارکت مستقیم دارند. به گفته ضرغامی، هر نظامی که به این سمت‌و‌سو نزدیک شود موفق‌تر خواهد بود؛ زیرا برنامه‌هایی که از دل هم‌اندیشی‌ها استخراج می‌شود جامع‌تر و کامل‌تر خواهد بود.

true
برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

true
false
true

tag heuer aquaracer calibre 5 automatic price tag heuer carrera calibre 1887 price replica watch breitling chronometre aerospace price breitling superocean heritage 46 chronograph replica watches how to change a metal watch band patek philippe double sided watch price replica watches