true
اقتصادتهران: خریداران خودروهای مونتاژ آمریکا در ایران که موفق به شمارهگذاری این خودروها نشدهاند میتوانند نسبت به عودت خودروی خریداری شده و بازپسگیری وجه واریزی خود اقدام کنند.
چندی پیش اعلام شد که با وجود بیانات صریح مقام معظم رهبری مبنی بر ممنوعیت واردات کالاهای مصرفی از آمریکا، برخی خودروهای تولیدی در این کشور با برندهای تویوتا، بیامو، ولوو و هوندا وارد ایران شده است.
افشا شدن این موضوع موج انتقاد کارشناسان را به دنبال داشت. کارشناسانی که اعلام کردند واردات خودرو به عنوان کالای مصرفی از آمریکا برخلاف سیاستهای کلان کشور است.
در کنار این انتقادات پلیس راهنمایی و رانندگی نیز شمارهگذاری خودروهای وارد شده از آمریکا را متوقف کرد و به دنبال آن خریداران این خودروها نتوانستند نسبت به شمارهگذاری و دریافت پلاک برای خودروی خود اقدام کنند.
این موضوع اعتراض رییس انجمن واردکنندگان خودرو را به دنبال داشت. فرهاد احتشامزاد از پلیس راهنمایی و رانندگی خواست برای حل مشکل خریداران این خودروها، نسبت به شمارهگذاری خودروهای وارد شده از آمریکا اقدام کند.
ایسنا مشکل خریداران این خودروها (از جمله تویوتا کمری هیبرید، بیامو X۴ و هوندا CRV) که به دلیل نداشتن پلاک قادر به استفاده از آنها نیستند را از شرکتهای واردکننده این خودروها پیگیری کرده و آنها نیز در پاسخ اعلام کردند که خریداران میتوانند این خودروها را عودت داده و نسبت به دریافت وجه خود اقدام کنند.
در این زمینه مرتضی پورحسین – مدیر ارتباطات شرکت پرشیا خودرو (واردکننده محصولات بیامو)، اظهار کرد: “خودروی بیامو X۴ وارد شده، مونتاژ آمریکا بوده و دچار مشکل توقف شمارهگذاری شده است. در این زمینه به خریداران این خودرو اعلام کردهایم که حل مشکل توقف شمارهگذاری در اختیار ما نیست، بنابراین یا میتوانند برای حل مشکل صبر کرده یا خودرو را پس داده و وجه خود را دریافت کنند که برخی خریداران نیز نسبت به عودت خودروی خود اقدام کردهاند”.
رضا صحرایی – مشاور گروه صنعتی گلرنگ (واردکننده محصولات هوندا)، نیز گفت: ” متاسفانه مسوولان حوزه شمارهگذاری خودرو پاسخگو نیستند و مردم نیز حق دارند که از خودروی خریداری شده خود استفاده کنند. بنابراین با وجود مشکلات نقدینگی که به دلیل توقف غیرقانونی شمارهگذاری این خودروها دچار آن شدهایم، هر کدام از خریداران که تمایل داشته باشند میتوانند نسبت به پس دادن خودرو و دریافت وجه خود اقدام کنند. البته برخی نیز تاکنون خودروی خود را پس داده و وجه واریزی را دریافت کردهاند”.
یکی از مسوولان شرکت ایرتویا (واردکننده محصولات تویوتا)، نیز در این زمینه اعلام کرد: “بیشتر خودروهای کمری هیبرید وارداتی که مونتاژ آمریکا هستند قبل از ایجاد مشکل اخیر، شمارهگذاری و تحویل مشتریان شدهاند و تنها تعداد معدودی از این خودروها شمارهگذاری نشدهاند که در حال رایزنی با مرکز شمارهگذاری برای حل مشکل آنها هستیم. طبق قرارداد، خریداران این خودروها در صورت تمایل میتوانند نسبت به باز پس دادن خودرو و دریافت وجه خود اقدام کنند”.
یکی از مسوولان فروش شرکت افرا موتور (واردکننده محصولات ولوو)، نیز اعلام کرد که هیچ یک از خودروهای ولوو وارد شده از سوی این شرکت مونتاژ آمریکا نبوده و دچار مشکل توقف شمارهگذاری نشده است و اگر خودروی ولووی مونتاژ آمریکا وارد ایران شده باشد، از سوی واردکنندگان متفرقه صورت گرفته است.
علاوه بر شرکتهای یاد شده، واردکنندگان غیر رسمی و متفرقه نیز ممکن است در زمان آزاد بودن واردات، خودروهای مونتاژ آمریکا را از کشورهای همسایه خریداری و وارد کرده و به مشتریان فروخته باشند که در این زمینه دسترسی به این واردکنندگان وجود نداشته و سرنوشت خریداران این خودروها هم مشخص نیست.
اخیرا رییس انجمن واردکنندگان خودرو خبر داده که به دلیل توقف شمارهگذاری از سوی پلیس راهنمایی و رانندگی، وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز سرانجام ثبت سفارش واردات خودروهای ساخت آمریکا را متوقف کرده است.
ثبت سفارش واردات خودرو فعال شد
پس از یک روز وقفه وزارت صنعت، معدن و تجارت ثبت سفارش خودروهای وارداتی را مجددا فعال کرد. با تغییرات صورت گرفته نمایندگیهای غیر مستقیم خودروسازان خارجی دیگر اجازه واردات خودرو نخواهند داشت.
روز گذشته (دوشنبه) اعلام شد که وزارت صنعت، معدن و تجارت ثبت سفارش واردات تمام خودروهای سواری وارداتی را متوقف کرده است.
منابع آگاه علت این تصمیم را دستورالعمل اخیر معاون اول رییسجمهوری با محوریت ساماندهی واردات و بازار ارز عنوان کردند که به دنبال آن مقرر شد از واردات خودرو از سوی شرکتهای نمایندگی غیر مستقیم جلوگیری به عمل آید.
در این شرایط براساس جدیدترین اخبار به دست آمده، بعد از برخی اصلاحات و حذف برخی برندها (نمایندگی های غیر مستقیم خودروسازان خارجی) از سامانه ثبت سفارش واردات خودروهای سواری، این سامانه امروز (سهشنبه) مجددا فعال شده است.
بررسی تغییرات رخ داده در لیست خودروهای مجاز وارداتی نشان میدهد که ثبت سفارش واردات برندهای خودرویی که شرکتهای واردکننده آنها موفق به اخذ نمایندگی مستقیم خودروسازان خارجی نشدهاند، حذف شده است؛ از جمله این برندها میتوان به بیامو، اوپل، هوندا، آئودی، اشکودا و سئات اشاره کرد.
ثبت سفارش واردات برندهای رنو، دیاس، لکسوس، میتسوبیشی، امجی، پورشه، تویوتا، ترامیچی، PGO CEVENNES، سانگیانگ، گریتوال، نیسان و هیوندایی نیز در حال حاضر فعال است و شرکتهای رسمی واردکننده این محصولات میتوانند نسبت به ثبت سفارش و واردات اقدام کنند.
شنیده میشود علاوه بر برندهای یاد شده برخی واردکنندگان خودرو نیز در حال تمدید مجوز نمایندگی خود بوده و پس از آن به لیست خودروهای مجاز وارداتی اضافه خواهند شد.
true
true
https://tehraneconomy.ir/?p=63482
false
true