true
اقتصادتهران: مدیرکل آزمایشگاههای مرجع سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از افزایش تعداد تستهای روزانه تشخیص کرونا به ۱۰۰ هزار تست با واردات کیتهای تشخیص سریع خبر داد.
به گزارش اقتصادتهران، سیامک سمیعی روز سه شنبه در گفت وگو با ایرنا افزود: اکنون روزانه حدود ۲۵ هزار تست تشخیص مولکولی کرونا (پی سی آر) در مراکز دولتی انجام می شود و البته برخی روزها که با شدت بیشتر موج بیماری مواجه شدهایم، تعداد این تست ها به ۴۰ هزار تست در روز هم رسیده است.
وی ادامه داد: افزایش این ظرفیت تست روزانه در برخی روزها باعث فشار کاری بیشتر به کارکنان آزمایشگاهها و تاخیر در جوابدهی تستها شده که در تلاشیم با سازماندهی مناسب تر این مشکل را هم رفع کنیم و با افزایش تعداد تستهای روزانه و تشخیص بیشتر مبتلایان، به قطع زنجیره انتقال ویروس کرونا کمک کنیم.
سمیعی گفت: برای قطع زنجیره انتقال ویروس، تشخیص به موقع افراد مبتلا و ناقل و ردیابی آنها و جلوگیری از تماس آنها با افراد دیگر بسیار مهم است.
وی ادامه داد: تاکنون برای تشخیص افراد مبتلا به کووید۱۹ در کشور از تستهای مولکولی «پی سی آر» استفاده میکردیم اما با توجه به اینکه به افزایش تعداد این تستهای تشخیصی نیاز داریم، دو راهبرد اساسی برای افزایش تعداد تستها در پیش گرفته شده و برای این کار افزایش تعداد آزمایشگاه های تشخیص مولکولی کرونا از طریق تجهیز بیشتر آزمایشگاهها و افزایش شیفت کاری کارکنان آزمایشگاهها اتفاق می افتد.
سمیعی افزود: راهبرد افزایش شیفت کاری کارکنان آزمایشگاهها به زودی اجرا می شود البته برای بلند مدت مناسب نیست اما راهبرد افزایش تجهیزات آزمایشگاههای تشخیص مولکولی کرونا مشکل تر است زیرا در شرایط تحریم هستیم و واردات دستگاههای آزمایشگاهی مورد نیاز برای کیتهای «پی سی آر» و افزایش ظرفیت ناوگان آزمایشگاهی کشور در این زمینه با مشکل مواجه است.
مدیرکل آزمایشگاه مرجع سلامت وزارت بهداشت ادامه داد: تلاش وزارت بهداشت این است که تا یک ماه آینده ظرفیت انجام تست مولکولی کرونا یا همان تست «پی سی آر» را با همکاری بخش خصوصی به حدود ۵۰ هزار تست در روز برسانیم و به همین علت ساماندهی آزمایشگاه های خصوصی و افزایش نظارت بر آنها در دستور کار قرار گرفته است.
وی گفت: البته این طور نخواهد بود که هر آزمایشگاهی بتواند برای انجام تست «پی سی آر» کرونا وارد عمل شود بلکه تعدادی از آزمایشگاهها که مورد تایید وزارت بهداشت قرار بگیرند و مجوز داشته باشند میتوانند در این زمینه فعالیت کنند. این آزمایشگاهها به شبکه آزمایشگاهی وزارت بهداشت متصل میشوند و نتیجه همه آزمایشهای آنها به در سامانه وزارت بهداشت ثبت میشود.
true
true
https://tehraneconomy.ir/?p=200413
false
true