true
اقتصادتهران: معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: در نظر داریم زنان دستفروش در چهارراهها را با پوشش یکپارچه، در قالب تعاونی ساماندهی کنیم.
به گزارش مهر، سیدحمید کلانتری، در نشست توانمندسازی تعاونی های بانوان با بیان اینکه یک واقعیت در خصوص زنان این است که ۵۰ درصد جمعیت کشور را تشکیل می دهند، گفت: اما واقعیت دیگر این است که بخشی از زمان زنان صرف خانواده، تربیت فرزند و مدیریت منزل می شود که در جایگاه خود از بعد فرهنگی، انسانی، جمعیتی و اقتصادی مهم است؛ در حالیکه از این نقش مهم زنان غفلت شده است؛ اما از سوی دیگر ۵۰ تا ۶۰ درصد وقت زنان آزاد است و می توانند نقش اجتماعی ایفا کنند.
وی افزود: مشکلی که داریم این است که رشته های دانشگاهی که زنان تحصیل کرده اند با نیاز آنها همخوانی ندارد و بیشتر به این دلیل است که وقتی خواستند ازدواج کنند، بگویند لیسانس دارند.
معاون امور تعاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: محدودیت دیگر این است که زنان، آموزش فنی و حرفه ای ندیده اند باید این نوع آموزشها توسعه یابد تا زنان دارای مهارت شوند.
کلانتری به معرفی فعالیتهایی که زنان می توانند به آن مشغول شوند پرداخت و خاطرنشان کرد: یکی از بعدهای کاری خانمها فناوری اطلاعات است که با حداقل مکان می توانند در شرکت و یا منزل فعالیت های مرتبط با حوزهit مانند پشتیبانی نرم افزاری، چاپ و نشر، گرافیک، صفحه آرایی، صفحه بندی کتاب و … را در منزل انجام دهند. همچنین انجام کارهای دفتری چند دفتر در منزل، پیگیری امور، کارهای تایپ و غیره شامل این حوزه می شود.
وی حوزه فروش محصول در فضای مجازی، فعالیت های هنری مانند نقاشی و موسیقی و سپس عرضه تولیدات خود در گالری، طراحی و تولید فرش و تابلو فرش، صنایع مستظرفه و سنگ های قیمتی را یادآور شد و ادامه داد: این اقدامات از دیگر کارهایی است که زنان می توانند انجام دهند و اتفاقا ارزش افزوده بالایی دارد. زنان می توانند در منزل از سنگ چند کیلویی، ۲۰ تا ۳۰ میلیون تومان درآمد داشته باشند.
معاون امور تعاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تصریح کرد: اگر این کارها در چند خانه انجام شود و زنان به صورت تعاونی با یکدیگر شریک باشند می توانند با تقسیم وظایف از تولید تا فروش و بازاریابی موفق تر عمل کنند.
کلانتری به معرفی برخی دیگر از فعالیت های تعاونی های زنان در منزل اشاره کرد و گفت: پرورش گل در منزل به خصوص در شهرستان که زنان می توانند در حیاط منزل گل های آپارتمانی پرورش دهند و عرضه کنند. همچنین تولید مربا و شیرینی خانگی که در گذشته رایج بود می توانند در قالب تعاونی، مجوزهای مربوطه مانند وزارت بهداشت و دیگر مجوزها را کسب کرده و به تولید انبوه برسانند.
وی تصریح کرد: یکی دیگر از عرصه هایی که اخیراً در تهران رایج شده که زنان در آن نقش ایفا می کنند تهیه و عرضه غذای سالم و خانگی است که در منزل غذا پخته شده و بدون ساماندهی آن را به فروش می رسانند که می توان این فعالیت را سامان داد و مثلا ۲۰ کیوسک از شهرداری کرایه کرد و در آن به عرضه غذای با کیفیت خانگی پرداخت.
این مقام مسئول در وزارت تعاون، کار و امور اجتماعی تصریح کرد: بحث ساماندهی کودکان و یا دختران کار و زنان دست فروش که سطح شهر را پائین آوردهاند، در قالب تعاونی مطرح است که اگر این افراد ساماندهی شوند زنان می توانند با روحیه ای که دارند این دختران را که در حال حاضر استثمار شده اند آموزش داده و با کمک شهرداری ها و شورای عالی محلات در قالب تعاونی در کارهای انسانی ها و منظم تر تربیت کنند و لباس فرم منظم پوشیده ودر چهار راهها به فروش گل بپردازند.
true
true
https://tehraneconomy.ir/?p=130991
false
true