true
اقتصادتهران: مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران ایجاد کمیته مشترک بین ایران و عراق برای بررسی همکاری در میدانهای مشترک، انتقال فناوری و تجهیزات از ایران به عراق با تکیه بر توان شرکتهای خصوصی و اعزام تیمهای فنی از دو کشور برای شناسایی ظرفیتهای همکاری را سرفصل صحبتهای هیئت وزارت نفت عراق با هیات ایرانی دانست.
به گزارش ایرنا، نشست کارگروه مشترک همکاریهای نفتی ایران و عراق صبح امروز (چهارشنبه، اول تیرماه) به ریاست «محسن خجستهمهر» معاون وزیر و مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران از طرف هیأت ایرانی و «باسم محمد خضیر» معاون وزیر نفت عراق از طرف هیأت عراقی با حضور مدیران ارشد صنعت نفت دو کشور در مرکز همایشهای کوشک آغاز به کار کرد.
محسن خجستهمهر با اشاره به اینکه در گذشته سفرهای متعددی به عراق داشته است، گفت: تلاش ما این است در زمینه همکاریهای بین دو کشور قدمهایی برداریم و زمان آن رسیده تا برای ارتقای سطح همکاریها گامهای عملی برداشته شود.
وی با بیان اینکه ایران و عراق از ظرفیتهای ویژه و پرقدرتی در منطقه و جهان برخوردار هستند و در اوپک نیز نقشی تعیینکننده دارند، اظهار کرد: باید همکاریهای مجدانه ای در جهت امنیت پایدار انرژی در منطقه داشته باشیم و این مستلزم گسترش همکاریهای در زمینههای اکتشاف، توسعه و تولید است.
معاون وزیر نفت با بیان اینکه ایران رتبه اول دنیا در مجموع ذخایر نفت و گاز را داراست، ادامه داد: در ۸ سال آینده در بخش نفت به ۹۰ میلیارد دلار و در بخش گاز به ۷۰ میلیارد دلار سرمایهگذاری نیاز داریم و تمایل داریم بخشی از این سرمایهگذاری از مسیر همکاری با کشور دوست و برادر عراق تامین شود.
خجسته مهر افزود: امروز فرصت مغتنمی است که در زمینههای موردنظر به توافق برسیم تا تفاهمنامههای لازم برای آغاز همکاریها آماده شود؛ همچنین بایستی ظرفیتهای دو کشور در بخشهای مختلف بررسی شود.
وی با بیان اینکه ایران ظرفیتهای خوبی در انجام خدمات فنی و مهندسی دارد که میتواند نیازهای کشور عراق را تامین کند، تصریح کرد: ما در زمینههای مختلفی از جمله زمینشناسی، مطالعات مخازن، لرزهنگاری و حفاریهای اکتشافی میتوانیم همکاریها را گسترش دهیم.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با بیان اینکه ایران ۱۴۰ دکل حفاری خشکی و دریایی دارد و در بخش حفاری زمینه ارتقای همکاریها وجود دارد، ادامه داد: یکی دیگر از زمینههای همکاری در بخش علمی و آموزشی، انتقال فناوری و تعمیرات اساسی است؛ مراکزی مانند دانشگاه صنعت نفت و پارک فناوری و نوآوری نفت و گاز نیز آماده هرگونه همکاری در این بخشها هستند.
true
true
https://tehraneconomy.ir/?p=242014
false
true