یکشنبه, ۱۴ دی , ۱۴۰۴
اقتصاد تهران
تشکیل اداره هوش مصنوعی در وزارت میراث
2109

تخصیص۵۰ هزار میلیارد تومان به میراث و گردشگری،تشکیل اداره هوش مصنوعی در وزارت میراث فرهنگی، پیشنهاد صدور ویزای نوروز گردشگران، از جمله خبرهای حوزه میراث فرهنگی و گردشگری در این هفته بود.

به گزارش اقتصادتهران، نشست امضای تفاهم نامه میان شورای فرهنگی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و نهاد کتاب خانه‌های عمومی کشور در سالن نوروز وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی برگزار شد.

محمد جواد حق شناس مشاور وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، در ابتدای این مراسم طی سخنانی گفت: ما باید اجزای نهادهای فرهنگی را در سطوح شهرستان‌ها با هم پیوند دهیم. نهاد کتاب خانه‌ها به شدت گسترده است و در نشستی در گذشته به آن پرداختیم.

آزاده نظربلند دبیر کل نهاد کتاب خانه‌های عمومی کشور، نیز، گفت: ما هیئت امنایی داریم که آقای صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد رئیس هیئت امنا هستند. در این مدت افتتاح کتاب خانه مرکزی رشت، مرکزی، کرمانشاه را داشتیم و ۶۷ کتاب خانه سیار داشتیم که به تازگی ۱۰ کتابخانه سیار به این تعداد اضافه شده است.

وی با اشاره به استفاده از هوش مصنوعی در اداره نهاد کتاب خانه‌های عمومی کشور ادامه داد: در زمینه هوش مصنوعی دستیاری طراحی شده و در حال حاضر در حال آموزش کتاب سازان کشور هستیم.

وی ادامه داد: برای افزایش تعامل با کاربران، همیار و سامانه هم خوان و … را راه اندازی کردیم. همچنین در مراسمی ۱۲ نشان از جایزه ملی همخوان به کودکان نوجوانان و.. اهدا شد.

موزه جهان‌نمای نیاوران ۷ دی‌ماه باز می‌شود

همچنین در این هفته، اعلام شد موزه جهان‌نمای کاخ نیاوران که به‌منظور بهسازی و بازپیرایی فضاهای داخلی و حفاظت و مرمت آثار موقتاً تعطیل بود، از روز ۷ دی با پایان یافتن مراحل اجرایی، بار دیگر پذیرای بازدیدکنندگان است.

این اقدامات با هدف ارتقای استانداردهای نگهداری و نمایش آثار، بهبود زیرساخت‌های حفاظت الکترونیک این موزه و فراهم‌سازی شرایط مطلوب‌تر برای بازدید عموم علاقه‌مندان، پژوهشگران و گردشگران انجام شده است.

تخصیص بیش از ۵۰ هزار میلیارد تومان برای حوزه میراث فرهنگی و گردشگری

معاون سرمایه‌گذاری وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، از تخصیص بیش از ۵۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات در سال جاری برای حوزه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خبر داد.

علی اصغر شالبافیان، معاون سرمایه‌گذاری وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، در نشست با معاونان اقتصادی استانداران سراسر کشور، از سیاست‌های جدی این وزارتخانه برای تقویت مشارکت با بخش خصوصی در حوزه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خبر داد.

شالبافیان گفت: از جمله حمایت‌های دولت از سرمایه گذاری در بخش میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی پرداخت بخشی از سود بانکی به صورت یارانه سود تسهیلات (تسهیلات از گواهی سپرده خاص بانکی) است که استان‌های یزد، قم مازندران، گیلان در این زمینه پیشتاز بوده‌اند.

پیشنهاد صدور ویزای یک طرفه نوروزی برای گردشگران خارجی

مشاور وزیر میراث‌فرهنگی پیشنهاد کرد که ویزای یک‌طرفه نوروزی برای گردشگران خارجی صادر شود.

محمدجواد حق‌شناس، مشاور وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، نوروز را نماد «حال خوب» دانست و اظهار داشت: در شرایط فعلی جامعه، باید از فرصت نوروز برای بهبود وضعیت و ایجاد نشاط استفاده کنیم. پایگاه‌های جهانی ثبت‌شده ایران باید به یک ستاد مشترک تبدیل شوند و تلاش کنیم تا تمامی کشورهای حوزه نوروز در این اجلاس حضور یابند. همچنین، پیشنهاد می‌کنم با همکاری وزارت امور خارجه، ویزای یک‌طرفه نوروزی برای گردشگران خارجی صادر شود؛ زیرا در ایام نوروز، بسیاری از ایرانیان مقیم خارج نیز برای دیدار با خویشاوندان به کشور بازمی‌گردند.

مظفری، نماینده مجموعه فرهنگی-هنری عباس‌آباد، از برنامه‌ریزی ویژه برای نوروز امسال در تهران خبر داد و گفت: مجموعه شهری تهران برنامه‌ای خاص با حضور مهمانان خارجی، عمدتاً در بوستان نوروز، تدارک دیده است.

وی پیشنهاد کرد: نام‌گذاری اماکن به نام نوروز را جدی‌تر پیگیری کنیم. همچنین، راه‌اندازی یک نشریه بین‌المللی به نام نوروز می‌تواند در توسعه ارتباطات فرهنگی این حوزه مؤثر باشد.


دیدگاه خود را بنویسید

  • پستی یافت نشد.